Mitä mieltä 0,5% alkoholista raskausaikana?
Olen ollut aina nollalinjan kannalla raskausajan alkoholinkäytön suhteen. Nyt toisessa raskaudessani olen kuitenkin juonut kaksi kertaa rv 26 jälkeen viiiniä (1-2 lasia/kerta), jossa alkoholiprosentti on 0.5%. Ja tuli huono omatunto. Onkohan näin pienestä alkholistamäärästä kuitenkin hypoteettista vaaraa sikiölle tässä vaiheessa? Mitä mieltä olette?
Kommentit (16)
ei ole mitään haittaa, itsekin otin joskus saunasiiderin (0,33l) tai lasin viiniä jouluna/äitienpäivänä, pitäisi käyttää jatkuvasti että jotain pysyvää haittaa tulisi, kaksi täysin tervettä ja yliaikaista tyttöä sain vaikka en nollalinjalla ollutkaan
Ei tiedetä mikä annos kenelläkin on vahingollinen. Eikä tarvita jatkuvaa käyttöä. Ja ne vahingot voivat tulla esille sitten kun lapsi on jo kouluikäinen.
Kun ei ihmisillä voi tehdä testejäkään, että tutkittaisiin. Kaikki on vaan arvailun varassa.
Mitään täysin turvallista alkoholimäärää ei ole. Alkoholi on rasvaliukoinen aine ja sellaisena se on hermoihin ja aivoihin vaikuttava hermomyrkky, siksi sitä ei pitäisi raskauden aikana ottaa yhtään.
Sikiön aivot ja hermosto kehittyvät kuitenkin koko raskauden ajan, eikä istukka pysty suodattamaan alkoholia.
0,5 % on käytännössä alkoholitonta.
Kaikista tärkeintä on syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Luin jostain, että ne äidit jotka nirsoilevat raskausajan ja syövät yksipuolisesti saavat enemmän allergisia lapsia.
Ei ole voitu todistaa, että pienistä määristä olisi haittaa. Joten voidaan olettaa, että siitä ei siis ole haittaa.
Mutta aina on mahdollisuus. Aina on myös mahdollisuus myrkyttää lapsensa lisäaineilla ja niin edelleen. Käsi ylös kaikki, jotka syövät vaan puhdasta ravintoa vailla e-koodeja, ei lääkkeitä, ei mitään keinotekoista.
Joten oletus on, että alkoholi kuuluu täysin ja kokonaan kiellettyihin asioihin raskausaikana.
Ei ole voitu todistaa, että pienistä määristä olisi haittaa. Joten voidaan olettaa, että siitä ei siis ole haittaa. Mutta aina on mahdollisuus. Aina on myös mahdollisuus myrkyttää lapsensa lisäaineilla ja niin edelleen. Käsi ylös kaikki, jotka syövät vaan puhdasta ravintoa vailla e-koodeja, ei lääkkeitä, ei mitään keinotekoista.
Joissakin maissa kahvi on kielletty aine raskausaikana, mutta lasillinen viiniä ei taas ole. Suomalaiset syövät järjettömiä määriä valmisruokia, karkkeja, sipsejä, limonaadeja ja samalla paasaavat viinilasin vaarallisuudesta. Maalaisjärki on unohtunut ja sikiötä ravitaan kemikaalisella roskalla.
sikiölle. Ja sitä on helppo välttää. Ei alkoholi pienen sikiön elimistöön kuulu pieninäkään määrinä.
Joten oletus on, että alkoholi kuuluu täysin ja kokonaan kiellettyihin asioihin raskausaikana.
Elätkö raskausajan pelkällä kaurapuurolla? On paljon haitallisempia asioita kuin tuollainen kotikaljaa miedompi juoma. Kasvovedestäkin, jolla naamasi putsaat, imeytyy varmaan yhtä paljon alkoholia sikiöön kuin tuosta... Jopa vauvojen deetipoissa taitaa olla tuo määrä alkoholia.
Pientä rajaa hysterisoinnissakin!
sikiölle. Ja sitä on helppo välttää. Ei alkoholi pienen sikiön elimistöön kuulu pieninäkään määrinä.
ei vaurioita sikiötä harvoin juotuna.
kokonaan pois raskauden aikana?
raskausaikana ja vaihtaisi kosmetiikan luonnonmukaisiin tuotteisiin.
Joskus voi olla vaikea välttää kaikkea vahingollista lisäaineiden muodossa. Alkoholinkäytön juomalla sitä tarkoituksella voi kuitenkin helposti välttää.
Monessa ruoka-aineessa on tuon verran ja enemmänkin. Ihan tavallisissa marjoissa saattaa olla enemmänkin ja piimässä on myös alkoholia ehkä juuri tuon verran. Maalaisjärki kannattaa pitää päässä myös raskausaikana.
Eihän sitä turvallista rajaa tiedä kukaan. Eikä varsinkaan sitä mikä se on juuri sinun kohdallasi.