Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko tämä totta, asiaa kidney-pavuista?

Vierailija
15.01.2013 |

Juuri ne munuaisennäköiset pavut jotka niin hyviä ovat.! Että jos niitä ei kuumenna tarpeeksi(jotkut esim laittaa suoraan tölkistä salaattiin) niin ne voi sisältää ruokamyrkytyksen aiheuttavan bakteerin? eli siis tosi pahat oireet ja voi päätyä sairaalaan. kuin kauan niitä sit pitää kuumennella . 75 asteessa???

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
15.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kuivatut pavut pitää aina keittää, pelkkä liotus ei riitä. Jantuoreetkin pavut on hyvä keittää.



Mut silykepavut on jo keitetty ja sitten pakattu streliilisti janatiiviisti sinne säilykepurkkiin -muutenhan ne ei säilyisi. Usei nne on kuumennettu vielä uudestaan siinä suljetussa purkissa. Niissä ei siis enää ole mitään bakteereita. Ei hyviä eikä pahoja. Ei mitään.

Vierailija
2/23 |
15.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kuivatut pavut pitää aina keittää, pelkkä liotus ei riitä. Jantuoreetkin pavut on hyvä keittää.

Mut silykepavut on jo keitetty ja sitten pakattu streliilisti janatiiviisti sinne säilykepurkkiin -muutenhan ne ei säilyisi. Usei nne on kuumennettu vielä uudestaan siinä suljetussa purkissa. Niissä ei siis enää ole mitään bakteereita. Ei hyviä eikä pahoja. Ei mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
15.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tosin aloin näin tekemään joku aika sitten, ja papuja käyttänyt vuosikymmeniä ja elossa ollaan:)

Vierailija
4/23 |
15.01.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne eivät sisällä bakteeria, vaan proteiineihin kuuluvaa lektiiniä. Olen kokenut kidneypapumyrkytyksen kun lämmitin tölkkipapuja vain mikrossa, sain aivan hirveät vatsakivut usean tunnin ajan. Säilykekidneypapuja kannattaa keittää poreillen ainakin muutama minuutti ja heittää keitinvesi pois.

Vierailija
5/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaako joku kertoa, että voiko kaupan kartonkitölkissä olevat VALKOISIA PAPUJA TOMAATTIKASTIKKEESSA- Tuotetta syödä kylmiltään suoraan siitä tölkistä vai pitääkö sekin ensin keittää minuutteja!???

Vierailija
6/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkia tölkkipapuja voi syödä suoraan rasiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eli kuivatut pavut pitää aina keittää, pelkkä liotus ei riitä. Jantuoreetkin pavut on hyvä keittää.



Mut silykepavut on jo keitetty ja sitten pakattu streliilisti janatiiviisti sinne säilykepurkkiin -muutenhan ne ei säilyisi. Usei nne on kuumennettu vielä uudestaan siinä suljetussa purkissa. Niissä ei siis enää ole mitään bakteereita. Ei hyviä eikä pahoja. Ei mitään.

Entäs kartongissa olevat!?

Vierailija
8/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikkia tölkkipapuja voi syödä suoraan rasiasta.

Onko varma tieto?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaikkia tölkkipapuja voi syödä suoraan rasiasta.

Onko varma tieto?

No minä olen viimeisen vuoden aikana syönyt suoraan purkista kidneypapuja, valkoisia papuja ja papusekoituksia ilman vaivoja, joten empiirisen tutkimukseni perusteella kyllä.

Vierailija
10/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tölkkipavut on kypsennetty. Niissä ei mitään bakteereita kautta glykosideja ole. Ne on syöntivalmiita siivilässä huuhdottuna (ei pakollista, mutta se liemi on niin liimamaista, että siitä voi vatkata vaikka vegaanimarenkia).

Kuivatut pavut ja herneet on raakoja. Niissä on glykosideja. Ne pitää kypsentää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakka tauti leviää jos syö

Vierailija
12/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, kartonkitölkeissä olevat pavut, jotka on säilötty johonkin liemeen, ovat syömäkelpoisia sinällään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikkia tölkkipapuja voi syödä suoraan rasiasta.

Tosin kannattaa huuhdella ne koska pavuissa esiintyvä tietty sokeri pierettää

Vierailija
14/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eli kuivatut pavut pitää aina keittää, pelkkä liotus ei riitä. Jantuoreetkin pavut on hyvä keittää.



Mut silykepavut on jo keitetty ja sitten pakattu streliilisti janatiiviisti sinne säilykepurkkiin -muutenhan ne ei säilyisi. Usei nne on kuumennettu vielä uudestaan siinä suljetussa purkissa. Niissä ei siis enää ole mitään bakteereita. Ei hyviä eikä pahoja. Ei mitään.

Entäs kartongissa olevat!?

Ne on kypsennetty jo. Pastöroituja täyssäilykkeitä. jos joku niistä saa oireita, sitten saa varmaan kaikista hernekasveista ja kyse on luultavasti allergiasta tai jostain henk. koht. entsyymipuutoksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakka pieru

Vierailija
16/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kakka tauti leviää jos syö

Hyvä olisi sinunkin kakata kerran vuorokaudessa ettei tartte suun kautta ulostaa.

 

Vierailija
17/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkoiset pavut on parhaita! Syön niitä joka päivä

Vierailija
18/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purkissa lukee kyllä voiko käyttää suoraan. Säilyketölkki- ja kartonkipakkauspapuja VOI syödä paistamatta, mutta pitää huuhtoa ensin vedellä, paitsi niitä tomaattikastikeessa yms olevia (vähentää vatsavaivoja)

Vierailija
19/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Purkissa lukee kyllä voiko käyttää suoraan. Säilyketölkki- ja kartonkipakkauspapuja VOI syödä paistamatta, mutta pitää huuhtoa ensin vedellä, paitsi niitä tomaattikastikeessa yms olevia (vähentää vatsavaivoja)

Jännä juttu sitten kuitenkin on se, että sitä lientä suositellaan käytettäväksi kasvismarengin tekemiseen.

Vierailija
20/23 |
19.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pavut sisältävät oligosakkaridi nimistä sokeria jota keho ei voi hyödyntää, mutta suoliston bakteerit syövät tuottaen kaasua. Tätä voi vähentää huuhtemalla ihan niitä säilyke- ja kartonkipapujakin.

"Rinse canned beans: The liquid contains starch released from the beans, so rinsing them may reduce the oligosaccharide content."

 

https://www.verywellhealth.com/why-do-beans-cause-gas-1942947

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi yksi