Kerrankin asiaa!
Kommentit (11)
Tulkoon sitten kirjoittamaan bloginsa uudelleen.
Itsekäs ihminen.
Mutta ob se vaan kumma kun 10 vuotta sitten ravintoloissa kaikki söi samaa ruokaa, ei ollut erikoisruokavalioita ym. lisä-aineallergioita. Kyllä se on väärin, että "normaalit" kulinaristit joutuvat kärsimään siitä, että kaikki ruoka pitää olla nykyään lisäaineetonta, laktoositonta, jauhotonta, munatonta yms...
Mulla ainakin ne on ihan tuuripeliä, välillä auttavat eikä tule oireita, välillä saa juosta vessaan ihan kuin ei olis niitä ottanutkaan.
Ja tuoko muka huippukokki? Ei ole vissiin koskaan kuullutkaan laktoosittomista maitotuotteista? Aika heikkoa. Ja vielä kehtaa kertoa kehnoutensa kaikelle kansalle blogissaan.
Mutta ob se vaan kumma kun 10 vuotta sitten ravintoloissa kaikki söi samaa ruokaa, ei ollut erikoisruokavalioita ym. lisä-aineallergioita. Kyllä se on väärin, että "normaalit" kulinaristit joutuvat kärsimään siitä, että kaikki ruoka pitää olla nykyään lisäaineetonta, laktoositonta, jauhotonta, munatonta yms...
Todettiin jo liki 20v. sitten, oireista päätellen mulla oli se jo lapsuudesta.
Olen pahoillani tästä vaivasta ja siitä että se on teille normaaleille rasitus. Kyllä mä mieluummin olisin normaali ja söisin tavis maitotuotteita. En vaan voi sille mitään, ettei mun elimistö tuota laktaasientsyymiä. Siinä ei auta sun eikä tän kokin raivoaminen yhtään.
KYLLÄ oli jo kymmeniä vuosia sitten ihmisiä jotka eivät siedä maitoa. Sillä vain ei ollut hienoa nimeä eikä selitystä.
Tosin on laktoosi-intoleranssi yleistynytkin. Luultavasti siksi, että maito ei enää kuulu suomalaiseen ruokavalioon ja juomavalioon niin automaattisesti (terveyssyistä ja perustellusti), joten tulee taukoja ja laktaasientsyymin muodostus heikkenee.
Allergiat (ja muut immuunijärjestelmän häiriöt!) ovat lisääntyneet kaikissa länsimaissa jyrkkään tahtiin, se vain on taivahan tosi ja "ei niitä ennenkään ollut" ei siis mitenkään tarkoita että ne nyt olisivat keksittyjä.
Lopuksi: millä lailla "tavallinen kulinaristi joutuu kärsimään" muiden erityisruokavalioista? Eiköhän kuitenkin ole helpompi tilata ruokaa jossa "saa olla mitä vaan kunhan on hyvää" kuin rajoitusten kera.
Itse olen kasvissyöjä ja ihan vain koska en halua syödä eläimiä, koska minun ei ole pakko. Ymmärrän että tämä harmittaa kokkia joka osaisi tehdä hienoja liharuokia. En silti sääli häntä.
Nykyään on myös niin helvetin hienoa olla allerginen monille asioille, en puhu nyt mistään laktoosi-ongelmista...
Siellä ruokaan käytetään vähintään 10 eri ainesta. Kaikessa on kalakastiketta ja vaikka mitä mausteita. En koskaan ole kuullut että joku olisi allerginen.
Niin,Trandiallergikkoja tosiaan.
Varmasti on turhiakin allergiaan vetoamisia ja välttelyitä. Me tykkäämme kiinnittää itseemme huomiota ja elämän säätely ruoan säätelyn avulla tuntuu jotenkin lohdulliseltakin.
Mutta kyllä monet ihmiset ovat myös ihan oikeasti monelle asialle allergisia, aikamme vitsaus. Heille on harmillista että on olemassa tällaisia "kaikki allergiat on pelleilyä" -mielipiteitä.
kyllä ravintolan keittiöiltä vaaditaan ihan liikaa, vaikka en kyllä kokkina suhtautuisi ihan noin vihamielisesti merkittävän kokoista asiakasjoukkoa kohtaan.
Porukan yhteinen ravintolakäynti usein latistuu siihen, kun joku siirtelee veitsellä ruokaansa edestakaisin lautasellaan löytääkseen jotakin valitettavaa, tai saa melkein raivarin, kun hänen erikoisannokseensa ei ole keksitty mitään muuta jonkun allergian takia jätetyn pienen jutun tilalle. Tuntuu siltä, että mikään ei kelpaa ja valittaminen on itse tarkoitus.
juurikin näin. Tiedän ihmisiä, jotka suorastaan nauttivat tilanteesta, jolloin heillä on kaiken maailman erikoistoivomuksia ruoan suhteen. Vedotaan allergiaan tai elämäntapaan. Sitten kun kokit yrittävät tehdä annoksen, joka näille ihmisille voisi maistua, valitetaan ja ei olla tyytyväisiä, ei sitten mihinkään. Ja kovaan ääneen ihmetellään, että kyllä nykypäivänä ravintoloiden pitäisi osata varautua ruoka-aineallergioihin, se on sitä nykypäivää. Tosiasia on vaan se, että nykyään se on täysin mahdotonta miellyttää joka ikistä allergikkoa, ja jos näin yritettäisiin tehdä, annosten hinta saattaisi nousta pilviin...
Mutta esimerkiksi mummoni. Hänelläkin on niitä lääkkeitä, mutta ikävä kyllä, hän saa oireita niistä huolimatta.
Minä teen mummoni takia usein laktoosittomana kakkuja ja oikeaakin ruokaa.
Eikä kukaan ole huomannut eroa. Sen kun osaa tehdä oikein, ei niissä makueroja huomaa.
Terveisin kokki.