Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet hyvää sämpylää?

Vierailija
27.08.2012 |

Itse saan aikaiseksi kovia kuivia palleroita,jotka eivät maistu hyvältä kun lämpimänä

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

0,5l vettä

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

loraus oliiviöljyä

sopivasti pellavansiemenrouhetta

1dl grahamjauhoja

vehnäjauhoja sopivasti

Ja joskus nokkosta/kurpitsansiemeniä/porkkanaraastetta/juustoraastetta tai mitä milloinkin kaapista löytyy.



Huolellinen vaivaaminen on kaiken a ja o, ettei tule sellaisia mitkä murenee syödessä.

Kunnon kohotus liinan alla ja toinen kohotus pellillä leivottuna ennen uuniin laittoa.

Uunissa vain sen aikaa että ovat vaalean/kullanruskeita, ei tummia. Siitä koriin ja liina heti päälle, niin "höyrystyvät" siellä pehmeäksi eivätkä ole korppuja.



Näitä sämpylöitä ainakin menee aina just niin paljon kun vaan tekis ja aina on kehuttu.

Vierailija
2/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samanlaisia olivat omani aikanaan, samoin kaikkien tuttujeni leipomukset. Niistä ei ole syötäväksi kuin juuri uunituoreena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä onnistun pullien leivonnassa, mutta sampylöitä en meinaa saada kunnollisiksi.



Onko niin, että sämpylätaikinan pitäisi periaattessa olla löysempää kuin pullataikinan? Mutta miten sämpylöitä voi alustaa sitten kunnolla? Koneita en käytä. Saako sämpylätaikinasta tulla yhtä tiukkaa kuin pullataikinasta?



Auttakee uusavutonta!

Vierailija
4/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

8 dl vettä

2 pussia kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 rkl sokeria/hunajaa/siirappia

2 dl kaurahiutaleita/ruishiutaleita/ neljän viljan hiutaleita

2-3 Rkl vehnäleseitä

1 dl pellavansiemeniä

2 dl ruisjauhoja

vehnäjauhoja varmaan n. 10 dl (en mittaa yleensä aineita, kun olen jo niin kokenut leipuri)

ja öljyä niin, että taikina irtoaa kädestä.



Anna kohota riittävästi ja pyörittele sämpylät uunipellille. Voitele vedellä ja paista 200 asteessa uunista ja sämpylöiden koosta riippuen 12-15 min.

Vierailija
5/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla on tullut tuolla kehittelemälläni ohjeella tosi hyviä sämpylöitä, ei ollenkaan kovia ja kuivia. Mutta taikinaan saa laittaa oikeasti ihan reippaasti sitä öljyä.

Vierailija
6/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

siitä taikinasta melko löysää mutta vaivaa hyvin ja kohota 2 kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

puoli litraa punaista hyla-maitoa

50 g hiivaa

1 rkl sokeria

puoli ruokalusikallista suolaa

50 g voita

desi auringonkukansiemeniä

desi unikonsiemeniä

puolet sämpyläjauhoja, puolet vehnäjauhoja (noin)



sekoita suola ja hiiva, anna niiden sulaa keskenään. lisää sekaan lämmitetty 37-asteinen maito ja sokeri. laita sekaan puolet jauhoista ja anna koneen (mulla kenwood major, sitä myös suosittelen) useita minuutteja. heitä sekaan lämmin voi, huom. ei nestemäinen. heitä perään siemenet ja jauhoja vielä tarvittava määrä, kone vaivaa täysiä koko ajan.. taikina on valmis sitten kun se irtoilee kulhon reunasta vähän.



nää ei kai oo terveellisiä, ku on punasta maitoa ja voita ja sokeriakin, suolaakin kai liikaa... mutta nää on niin hyviä... ja meillä on ihan tervettä ja normaalipainosta porukkaa :)

Vierailija
8/8 |
27.08.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jätän sen jääkaappiin yöksi. Aamulla pyöritän pallerot pellille ja annan nousta, sit uuniin. Saa tunnissa tuoreita ja ihanan makuisia sämppäreitä aamiaiseksi.