En osaa tehdä munakasta! Neuvokaa kuin pikkulasta, pliis!
Joku kyseli suosikkitäytteitä omelettiin ja mähän innostuin - syön iltaruuaksi munakkaan. Mulla on nyt pöydällä munia (3 kpl, enempää ei ole), vähän tomaattia pilkottuna ja jääkaapista löytyneet kinkun ja juustoraasteen jämät, kulho ja teflonkasari (ei ole tavallista paistinpannua). Mutta miten mä saan tehtyä hyvän munakkaan?
Aina välillä yritän ja tuloksena on epämääräinen kasa, jossa osa munakkaasta on oikean munakkaan näköinen ja osa kokkelia. Neuvokaa kiltit miten munakas tehdään! Aluksi tietty rikon munat kulhoon, mutta mitä sitten? Laitetaanko munien sekaan jotain, pitääkö pannulle laittaa rasvaa, käännetäänkö munakas, missä vaiheessa täytteet jne. Apua!
Kommentit (4)
kulhoon munia ja vähän maitoa, ja vähän suolaa ja pippuria, sekoitetaan. Pannulle rasvaa ja täytteet, paistan hetken, sitten munakasseos päälle. Sit jonku aikaa paistan, vähän lasken lieden lämpöä ettei kärtsää ja sit käännän ja paistan viel hetken.
En kyllä tiedä miten se oikeaoppisesti pitäisi tehdä :).
Sekoita munat haarukalla ja lisää pari ruokalusikallista vettä. Laita myös pippurit jo sinne.
Pannulle rasvaa ja pannu miedolle lämmölle. Rasvan sulettua (onks toi sana) kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele ihan hetki lastalla. Laita kansi päälle ja anna munakkaan hyytyä rauhassa kannen alla. Kun on melkein kokonaan hyytynyt, laita toiselle puolikkaalle täytteet ja kippaa lastan kanssa toinen puoli päälle. Kansi takaisin päälle ja vähän aikaa vielä muhitusta, ja sitten vaan liu'utus lautaselle.
Vatkaa munat ja 3 rkl nestettä (maitoa/vettä/kermaa)
Todella hyvin. Heitä seokseen ripaus kasvisliemijauhetta ja suolaa. Laita kuumalle pannulle. Vetele laidoilta ksekelle massaa hellästi kunnes on hyytynyt lähes kokonaan. Lisää täytteet. ( jos haluat paistaa täytteitä, tee se toisella pannulla tai etukäteen.) kippaa munakas lautaselle niin, että taitat kun puolet on lautasella.