Paras kanapataohjeesi?
Kommentit (10)
meidän lapsiin uppoaa nopea ja helppo kanapasta. Maustamattomia filesuikaleita joihin teen itse marinadin, öljystä, soijasta, sweet chili kastikkeesta, currysta, paprikajauheesta ja valkopippurista. Paistan kanat pannulla ja sekaan ruokakerma, vähän tuorejuustoa tai koskenlaskijaa ja sen lisäksi loraus BBQ kastiketta. Tarjoillaan pastan tai riisin kanssa :)
Eli kanaa metsästäjän tapaan, googleta vaikka, läytyy varmaan reseptejä. Itse teen rintafileistä, eli en käytä esim kokonaisia koipia niinkuin joissain ohjeissa ja muutenkin muuttunut resepti omanlaiseksi, mutta kuitenkin. (En edes osaa tähän eritellä mitä kaikkea laita kun teen vaan fiilispohjalta.)
Määrät siis paljon mitäkin tulee :)
Kauheen vaikea sanoa määriä kun teen näppituntumalla. 400g kanansuikaleita mulla on.
Marinadi:
vajaa puol desiä ruokaöljyä, saman verran sweet chili kastiketta, soijaa ehkä 1 t-lusikallinen. Mausteita ripottelen hieman.. ei tarvitse paljoa. Ruokakermaa laitan sen 1 muovipurkin (olisko valion) ja BBQ kastiketta puristan sekaan ehkä noin puol desiä (ehkä vähän vähemmän)
Kauheen vaikea sanoa määriä kun teen näppituntumalla. 400g kanansuikaleita mulla on. Marinadi: vajaa puol desiä ruokaöljyä, saman verran sweet chili kastiketta, soijaa ehkä 1 t-lusikallinen. Mausteita ripottelen hieman.. ei tarvitse paljoa. Ruokakermaa laitan sen 1 muovipurkin (olisko valion) ja BBQ kastiketta puristan sekaan ehkä noin puol desiä (ehkä vähän vähemmän)
tätä tehdään varmasti viikonloppuna :)
- rasia broilerisiukaleita
- paketti pekonia pikkusiivuina
- tölkki ananaspaloja
- yksi sipuli, valkosipulia niin halutessa
- purkki keltaista Flora-ruokakermaa
- mausteina suolaa, pippurisekoitusta, oreganoa
Paista ainekset kypsiksi, laita pataan ja joukkoon kerma ja mausteet, ja sitten uuniin noin puoleksi tunniksi. Muistaakseni 200 astetta.
Toivottavasti meni oikein, ulkomuistista luettelin. Tosin sarjassa ei-niin-ihan-tarkkaa... Itse teen usein tupla-annoksen.
Se vitosen summittainenkin ohje olisi kiva saada. Ei googlettamalla kyllä mitään suomenkielistä ohjetta löytynyt.
-valmista kanaa ja parsakaalia
- ruskista voissa paprikaa ja sipuli, lisää jauhoja ja kanalientä
-lisää sinappia, valkoviiniä, kermaa ja mustapippuria sekä juustoraasettta
- kaada kaikki vuokaan, lisää päälle juustoraaset,korppujauhe, oliiviöljysekoitusta
nam
Broilerinfilesuikaleita, pekonia, sipulia, ananasta, ruokakermaa ja mausteita. Resepti on 90-luvulta Flora-ruokakerman mainoksesta. Lisäksi riisiä, salaattia ja patonkia, ja valkkaria.
Hyvä kun kysyit, tätä taidetaankin syödä viikonloppuna.