Onko olemassa maidotonta ja gluteenitonta kuohukerman korviketta?
Tarvis tehdä kakkunen myös maidottomalle ja keliaakikolle, helpoimmalla pääsisin, jos voisin tehdä yhden kakun molemmille. Onnistuuko?
Kommentit (14)
etsi gluteenittoman suklaasavariinin ohje: Linkki myös tässä:
http://www.sunnuntai.com/modules/system/stdreq.aspx?P=2037&VID=default&…
Käytät laktoosittoman margariinin tilalla maidotonta margariinia. Sitä nimittäin löytyy helposti. Kakku on ihan oikeasti todella hyvä, vaikka ei kummoselta näytä.
joten maidoton jos löytyy, niin hyvä niin.
maidottomasta margariinista, esim. sininen Keiju.
Vähän lisää sokeria tai vaniljasokeria niin kyllä kelpaa.
Myös "mokkapalakuorrute" käy, maidottomasta margariinista tietenkin.
Jos pähkinät käy niin voi kokeilla myös tälläistä:
http://lettupannu.vuodatus.net/blog/1754725/kermaa-casheweista/
Jos lisää liivatetta ja vatkaa niin siitä voi saada hyvinkin kermavaahdon oloista. Pursottaminen ei kyllä varmasti onnistu. Maku on mielestäni parempi kuin soijavaahdolla, mutta epäonnistuu helpommin.
niin ei tarvitsisi yrittää keksiä kermavaahdon korviketta?
Hyvin on itselläni onnistunut Oatly kaurakermalla (vaahtoutuu ihan kelvollisesti). Kaura sopii useimmille keliaakikoille, mutta toki voi varoiksi käyttää soijakermaakin, niitä löytyy ihan kermahyllystä ainakin meidän lähimarketissa.
Tee se normaali kakkupohja pelkällä perunajauholla, ilman vehnäjauhoja, niin gluteeniton voi syödä sitä. Helpoiten saat pohjaa, kun teet perunajauhoilla pellillisiä, eli kääretorttupohjia, ja niistä kokoat vaikka junan- tai muuminmuotoisen kakun.
Sitten maidottomalle hankit jotain maidotonta jäätelöä ja mansikoita+vadelmia ja vaikka jotain kastiketta+vohveleita, niin pääset helpoimmalla.
Meidän juhlissä on laktoositon, maidoton ja gluteeniton, ja kun maidoton ei ole mikään kakun santsaaja, niin sitten teen laktoosittomalla kermalla koko juhlakansalle gluteenittoman kakun, ja maidoton saa tyytyä johonkin jäätelöviritykseen jne. Kaikki voi kuitenkin syödä laktoosittomia ja gluteenittomia tuotteita, mutta maidottomat on tosi pahoja. Lisäksi on tietty vielä kala- ja pähkinäallerginen, mutta nämä on helppo välttää. Niin, joo, onhan meillä diabeetikkokin, joten kaikista tarjottavista talletan hiilaritiedot, tai lasken leipomuksista hiilarit. Pähkinäallergia muuten sulkee pois marsipaanin käytön =(
Tarviiko sanoa, että maidoton on anoppi =)
Hyvin on itselläni onnistunut Oatly kaurakermalla (vaahtoutuu ihan kelvollisesti). Kaura sopii useimmille keliaakikoille, mutta toki voi varoiksi käyttää soijakermaakin, niitä löytyy ihan kermahyllystä ainakin meidän lähimarketissa.
Meidän gluteeniton ei voi käyttää mitään kauraa, joten tämä kannattaa muuten tarkistaa siltä gluteenittomalta suoraan.
kannattaa katsoa kaupassa sieltä maidoton-osastolta... Itse olen kokeillut vaan kerran GoGreen(?), merkkistä. Se oli kamalan makuista. Enkä edes muista nyt, että oliko se kaurasta, joten ei ehkä sopisikaan...
Itse en ole edes yrittänyt kermavaahtoa keinotekoisesti korvata, kun ei noista korvikkeista siihen oikein ole.
Oatleyn kaurakerma on lajia saattaa sisältää pieniä määriä vehnää. Ainakin Fazerin Aito on gluteenitonta kaurakermaa.
Sacherkakku gluteiinittomalla pohjalla ja kuorrute maidottomasta suklaasta, kerma korvataan kuorrutteesta kahvilla. Mokkapalojen kuorrutetta voisi myös kokeilla, väliin sitten jotain soijajugurttia.