pika-apua leivontaan!
Kääretorttupohjan ohje on:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)
Kysymys: onnistuuko pohja ilman perunajauhoja ja jos ei, niin millä ne voisi korvata vai voiko lainkaan? En löytänyt kaupasta perunajauhoa, asun ulkomailla.
Kiitos jos joku osaisi auttaa?
Kommentit (7)
Kaapissa on toistaiseksi vain vehnäjauhoa, olisiko Maizena paljonkin parempi vaihtoehto vai ovatko yhtä hyviä korvaamaan (ts. lähdenkö kauppaan?) ?
-ap
tai jollain muulla tärkkelyksellä esim. maizenatyyppisellä.
vehnäjauho ajaa asian yhtä hyvin kotioloissa. Maizenaa tai perunajauhoa tai ohrakasta käytetään siksi, että jos torttu rullataan vasta kylmänä niin pelkästä vehnäjauhosta se saattaa hieman helpommin halkeilla, perunajauho tekee siitä "venyvämmän" kierrettäessä joten pinta on tasaisempi. Ei vaikuta makuun eikä kotioloissa yhtään mihinkään, mutta jos nyt johonkin valtavan hienoon juhlaan oot leipomassa niin sit
Katso sanakirjasta perunatärkkelys, ja kysy ensi kerralla.
Perunajauho tuo leivonnaiseen kuohkeutta, mutta pakollista se ei ole. Voit siis korvata vehnäjauhoilla, mitä valkeampia sen parempi.
Vatkaa munia ja sokeria erityisen hartaasti, että syntyy vaalea ja kunnolla kuohkea vaahto, sekin auttaa kuohkeuteen.
Itse asiassa olen tekemässä täytekakkua johon käytetään tätä kääretorttutaikinapohjaa. Ei siis rullaamisia tiedossa. En taida lähteä enää kauppaan.
Tiedän mikä on perunatärkkelys tämän maan kielellä, mutta en ole ikinä ennen sitä ostanut. En löytänyt jauhohyllyltä, enkä leivontahyllyltä, enkä sieltä missä oli maizenat sun muut. Ei osunut myyjää kohdalle ja sitten luovutin :-)
Kiitos kovasti avusta, tää on ihan loistopalsta kun täältä saa aina avun kaikkeen, ja niin nopeasti!
-ap
täytekakun (=sokerikakun) pohjasta tulee parempi ilman niitä perunajauhoja! Niitä kun laittaa tulee semmonen kumimainen.
jos rikot neljä munaa mukiin, laita toiseen mukiin saman verran vehnäjauhoja, kolmanteen mukiin saman verran sokeria. Jauhojen sekaan reilu teelusikka leivinjauhetta.
sitten vaan munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi, jauhot(joissa leivinjauhe) sekaan varovasti nostellen. Uuniin ja siinä se!
tai jollain muulla tärkkelyksellä esim. maizenatyyppisellä.