Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Purkkiruoka vastaan itsetehty....

Vierailija
04.12.2011 |

Olen aloittelemassa vauvalle kiinteitä ruokia joten mieltäni askarruttaa kumpaa alan lapselle syöttämään....Joten kertokaa te ja tahtoisin tietenkin kuulla myös perusteluita niin puolesta kuin vastaan...Kiitos jo etukäteen :)

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoa,työtää vaan mikroon ja pling valmista tarjottavaksi

Vierailija
2/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli itsetehtyä, silloin kun on hyvin aikaa tehdä ruokaa varastoon ja purkkiruokaa, kun pitäisi olla vartin päästä menossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun teet ruoat itse, tiedät mitä niissä on. Voit myös tehdä pöperöt tuoreista ja puhtaista raaka-aineista ilman lisäaineita. Miksi lapsen pitäisi jo heti elämänsä alkutaipaleella elää eineksillä? Etkö jaksa tehdä muksullesi ruokaa itse?

Vierailija
4/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itsetehtynä kun ei saa ruuasta niin sileää, joten vauvan on helpompi syödä sitä kakomatta. Toki kannattaa omalta lautaselta antaa maistipalaksi muussattua perunaa, porkkanaa tms. Mutta huomasin että itse tekemä ei ole, tai ainakaan meidän vauvalle ei ollut niin mieluisaa, ja kun ne alun annokset ovat aika pieniä, niin senkin takia helpompaa antaa purkista. Meillä kävi silleen että kun siirryttiin karkeampaan purkkiruokaan, niin lapsi ei pitänyt siitä alkuunkaan, siinä vaiheessa siirryin sitten oma tekoiseen, se maistui paljon paremmin. Siinä kun alkaa ne karkeammat purkkiruuat, niin ovat tosissaan aika isoiksi paloiksi jätettyjä, ei mennyt meidän lapselle.

Vierailija
5/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei todellakaan kannata tehdä mitään ehdotonta periaatepäätöstä etukäteen, että meidän vauvalle syötetään vain itse tehtyä. Siitä tulee helposti stressiä ja turhaa väsymystä, kun sitä periaatetta sitten yrittää noudattaa.



Kun oot kipeänä ja itse tehdyt soseet loppuu pakastimesta, niin totta kai sä silloin ostat kaupan valmiita ruokia, etkä ala kuumeisena väkisin vääntämään perunamuusia vauvalle.



Eli tilanteen ja tunnelman mukaan kannattaa käytää kumpaakin. Minä aloitin kaupan soseilla, kun ne on tosiaan niin siloisia. Sitten vähän ajan päästä sitä omatekemääkin sai menemään alas, ja se alkoi itse asiassa itsestäkin tuntumaan paremmalta vaihtoehdolta tuoreutensa vuoksi.



Ja nyt vauva näyttää saavan liian kovia iho-oireita monista ruoka-aineista, joten kaupan soseet ei edes käy. Tää ei nyt oo mukava tilanne, kun ollaan riippuvaisia itsetehdyistä soseista. On vähän ahdistavaakin, että kiireessäkään ei voi turvautua kaupan soseisiin, vaan aina on oltava omatekemää.

Vierailija
6/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

laskin, että tekemällä kasvis- ja lihakasvissoseet itse pääsin huomattavasti paremmille nettotuntipalkoille kuin mitä sain siihen aikaan diplomi-insinöörin työstäni. Tein yleensä kuukauden ruuat yhdellä kertaa (aikaa meni kaiken kaikkiaan 2-3 tuntia), ja panin ruuat pieninä annoksina pakastimeen. Sieltä niiden ottaminen ja lämmittäminen ei vaadi yhtään sen enempää vaivaa kuin valmiin purkkiruuan ottaminen.



Sen sijaan marja- ja hedelmäsoseiden tekeminen itse ei ole läheskään yhtä kannattavaa, jos ei ole marjoja tai hedelmiä omasta takaa, vaan ne joutuu ostamaan. Niinpä meilläkin käytettiin aika paljon kaupan marja- ja hedelmäsoseita.



Purkkiruuat ovat kyllä varmasti ihan terveellisiä ja turvallisia, mutta jos kerrankin maistat purkkiruokaa ja vastaavaa itse tehtyä lihakasvissosetta, ei sen jälkeen ole pienintäkään epäilystä siitä, kumpi maistuu paremmalta. Ero on huikea.



Purkit myös painavat aika paljon tyhjinäkin. Jos vauvalle syöttää pelkkää purkkiruokaa, tulee kaupasta kannettavaa hirveän paljon.



Jos vauvalle syöttää pelkkää purkkiruokaa, voi häntä olla paljon vaikeampi saada syömään tavallista kotiruokaa myöhemminkään, kun hän ei ole tottunut kotona tehdyn makuun.



Toki on aina tilanteita (esim. matkoilla), joihin on selvästi kätevämpi ottaa mukaan purkkiruoka kuin jokin itsetehty ruoka. Näissä tilanteissa meilläkin käytettiin purkkiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä olen syöttänyt kaikille kolmelle lapselleni 1 vuoden purkkiruokaa ja sitten siirtynyt antamaan samaa ruokaa mitä teen muulle perheelle. syy: purkkiruoassa on aina vitamiinit kohdallaan enkä voi pilata sitä keittämällä liian kauan tms. ja purkkiruoka on niin sileää ja sitä tutkitaan paljon paremmin kuin kaupan vihanneksia. eli on varmasti puhdasta!

Vierailija
8/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

saa sillä soseista ihan yhtä sileää kuin mitä kaupan soseet ovat. Tosin perunaa ei voi noilla välineillä sekottaa pitkään, mutta ainakin meidän vauvoille kelpasi ihan hyvin haarukalla murskattu peruna, kun siihen oli lisätty äidinmaitoa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä oon käyttäny kaupan hedelmäsoseita ja muut tehny ite. Toki hedelmääkin annoin välillä ihan tuoreena.

Vierailija
10/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen kaikki vielä keitellyt itse.



Kaveri ihmetteli miten jaksan. Mutta minusta se ei ole sen työläämpää kuin oman ruuan laittaminen. Siinä se näppärästi kiehahtaa illalla ja sitten vain soseutus ja pakastus.

Toisekseen olen sitä mieltä myös että tiedän varmasti mitä lapsi syö.



Mutta osan hedelmistä olen ostanut kaupasta purkkeina. Osan olen tehnyt itse, esim. omenan ja päärynän. Kuitenkin nyt kun lähdemme reissuun ostan myös lämpimät soseet mukaan kaupasta, ei tarvitse pakasteita alkaa kuskaamaan. Ja ei tarvitse miettiä että jos kyläpaikassa ei ole sellaista ruokaa jota voisi lapselle antaa.



Mutta älä siis stressaa itseäsi ruuan laiton kanssa. Teet niin kuin parhaaksi itse näet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on syöty melkein vallan purkkiruokaa, syystä että ovat vaan paljon helpompia ja niissä on suurempi valikoima. Helpompi syöttää monipuolista ruokaa. Jos tekisin itse eri kalat, eri lihat (lammas, kana, kalkkuna, nauta, possu..) ja vielä eri kasvisvaihtoehdoilla, niin aika paljonhan sitä sais kokkailla erilaista. Olen ostanut varmaan jokaiselta valmistajalta ja syöttänyt sitä kalaakin 1-2 kert/vko. Toki myös olen antanut itsetehtyä joskus ja nyt kun alkaa lähentelemään vuoden ikää, niin olen antanut myös jo samaa ruokaa kuin itse syömme mikäli se muuten luontuu (esim. perunamuusi tavalliseen maitoon tehtynä, mutta vielä ilman suolaa/hyvin vähin mausteista ruokaa muutenkin).



Usein on saanut maistaa hedelmiä, leipää, kasviksia ns. sormiruokana, mutta eihän hän siitä vatsaansa paljon saa, joten soseruuat on olleet enimmäkseen purkkisafkaa.



Niin, ja edelleenkään purkkiruuissa ei ole ainuttakaan lisäainetta ja säilöntäainetta, eikä suolaa alle 1v ruuissa. Tietää tasan tarkkaan siis mitä lapsi syö. Jos jossain on säilöntäaine, se on luonnon omaa säilöntäainetta, jota on luontaisesti esim. marjoissa. Ottakaa selvää ennen hysteriaa!

Vierailija
12/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ajattelen, että kun kasvisannos on ensin keitetty ylikypsäksi (ja mulla se kiehuu aina liian kauan), sitten pakastettu ja sitten kuumennettu mikrossa, niin ei se tosiaan ole enää mikään vitamiinipommi.



Esikoinen söi vain kotitekoista ruokaa, koska oli nirso ja pieniruokainen. Nyt on ihanaa, kun toinen lapsi syö purkkiruokia. Saan tarjota erilaista ruokaa vaikka joka päivä. Annan lounaan aina purkista, ja päivällisellä lapsi saa joko purkkiruokaa tai sitten suolatonta kotiruokaa lautaselle muussattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä taas pääsääntöisesti olen tehnyt itse. Jo esikoisen aikaan söin itsekin, samalla sitä nyt sen porkkanan keitti. Pyrin mahdollisimman paljon tekemään samaa ruokaa tai ainakin samoista ruoka- aineista. Bamixilla sitten vaansileäksi.

Vierailija
14/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin suosittelisin että mahdollisimman monipuolisesti molempia.

Täytyy myöntää että jos purkkiruoka haisi vastenmieliseltä niin en tarjonnut. Jotkut purkkiruoat ovat todella vastenmielisiä joitakin taas voisi miltei itse syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosin lihasoseet teen ite, kun ne on kaupassa niin kalliita. Meillä vauva saa lounaaksi joko kaupan kasvissosetta tai omatekemää, illalla sitten lihasosetta. Oon keittäny lihat ja pakastanu valmiina annoksina, sieltä ne on kätevä sulattaa ja sekottaa kasvissoseen joukkoon. Kaikki hedelmät annan kaupan soseena, ne on edullisia ja saa vähän vaihtelua.



Mä en kyllä tajua kuka jaksaa raahata kaikki vauvan soseet kaupasta, nehän painaa ihan sikana ja sitten tyhjät purkit pitäs vielä viedä lasinkeräykseen... rasittavaa!

Vierailija
16/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itsetehtynä kun ei saa ruuasta niin sileää, joten vauvan on helpompi syödä sitä kakomatta. Toki kannattaa omalta lautaselta antaa maistipalaksi muussattua perunaa, porkkanaa tms. Mutta huomasin että itse tekemä ei ole, tai ainakaan meidän vauvalle ei ollut niin mieluisaa, ja kun ne alun annokset ovat aika pieniä, niin senkin takia helpompaa antaa purkista. Meillä kävi silleen että kun siirryttiin karkeampaan purkkiruokaan, niin lapsi ei pitänyt siitä alkuunkaan, siinä vaiheessa siirryin sitten oma tekoiseen, se maistui paljon paremmin. Siinä kun alkaa ne karkeammat purkkiruuat, niin ovat tosissaan aika isoiksi paloiksi jätettyjä, ei mennyt meidän lapselle.


tehosekoittimeen ja sileää on kuin silkki.

Vierailija
17/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vilaseppas kaupassa seuraavan kerran paljonko yhdessä poienessä purkissa on lisäineita.



Itsetehden tiedät tasan tarkkaan mitä ruoka sisältää ja ei ole lisäaineita.



Saa lapselle hyvän tuoksuisia ja makuisia ruokia, moninaisia makuja. Nuo purkkipöperöt tuoksuukin jo todella etovalle, maistuvat kaikki samalle teolliselle maulle.

Vierailija
18/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on syöty melkein vallan purkkiruokaa, syystä että ovat vaan paljon helpompia ja niissä on suurempi valikoima. Helpompi syöttää monipuolista ruokaa. Jos tekisin itse eri kalat, eri lihat (lammas, kana, kalkkuna, nauta, possu..) ja vielä eri kasvisvaihtoehdoilla, niin aika paljonhan sitä sais kokkailla erilaista. Olen ostanut varmaan jokaiselta valmistajalta ja syöttänyt sitä kalaakin 1-2 kert/vko. Toki myös olen antanut itsetehtyä joskus ja nyt kun alkaa lähentelemään vuoden ikää, niin olen antanut myös jo samaa ruokaa kuin itse syömme mikäli se muuten luontuu (esim. perunamuusi tavalliseen maitoon tehtynä, mutta vielä ilman suolaa/hyvin vähin mausteista ruokaa muutenkin). Usein on saanut maistaa hedelmiä, leipää, kasviksia ns. sormiruokana, mutta eihän hän siitä vatsaansa paljon saa, joten soseruuat on olleet enimmäkseen purkkisafkaa. Niin, ja edelleenkään purkkiruuissa ei ole ainuttakaan lisäainetta ja säilöntäainetta, eikä suolaa alle 1v ruuissa. Tietää tasan tarkkaan siis mitä lapsi syö. Jos jossain on säilöntäaine, se on luonnon omaa säilöntäainetta, jota on luontaisesti esim. marjoissa. Ottakaa selvää ennen hysteriaa!

Purkeissa on tasan ne mitä siellä hyllyissä on. Itse tehden valintavaihtoehroja on satoja jos ei tuhansia.

Vierailija
19/27 |
04.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku ei tajua säilönnästä turkastakaan! :)



On muuten tutkittu juttu että purkkiruuassa lapsi saa kaiken tarvitsemansa; isompi riski lapsella on kun saa mitä mamma tarttee ja mitä mamma lautaselle lappaa.



Kokki.

Vierailija
20/27 |
05.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Länsimaissa lisääntyy erilaiset sairaudet ja allergiat liiallisen hygienian vuoksi, ja yksi syy on purkkiruuat joissa ei ole samanlaista mikrobistoa kuin "oikeassa ruuassa". Tämä voi lisätä mm. lapsuusiän diabeteksen riskiä, sillä sopiva määrä bakteereja on välttämätöntä normaalin immuunijärjestelmän muodostumiselle. Myös nykykodit ovat niin supersiistejä eikä vauvaa vahingossakaan päästetä pöpöjen pariin. Kodin lattialle pudonnut tuttikin kiireesti keitetään tai ainakin huuhdellaan...



Eli mä sanon että ehdottomasti oikeaa ruokaa mieluiten luomuraaka-aineista. Höyryttäkää vihannekset, jos pelkäätte vitamiinien häviävän - vaikka luuletteko todella että tehtaassa näin tehtäisiin... ;) Valmisruoka on valmisruokaa, itse tehty itse tehtyä. Pätee myös vauvoihin. Mun mielestä on melkeinpä vastuutonta, kuinka hyvin elintarviketeollisuus on onnistunut pelottelemaan vanhemmat noilla mantroilla että valmisruuasta vauva saa kaiken tarvitsemansa ja itsetehden suunnilleen pilaa lapsensa..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi seitsemän