Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

joululahjamakeiset?

Vierailija
09.12.2011 |

Ajattelin lahjoa sukulaiset itse tehdyillä jouluherkuilla. Suunnitelmissa on tehdä riisisuklaata ja kauralastuja. Olisiko jollain jotain muuta hyvää reseptiä näiden kaveriksi? Perinteiset tortut ja piparit jätän väliin, koska niitä ihmisillä on varmasti omasta takaa. Ohjeen pitäisi olla helppo, jotta tällainen peukalo-keskellä-kämmentä -leipurikin siitä selviää.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika hurjaa kaloripaukkua olet keräämässä. Mutta jos nyt välttämättä haluat jotakin tehdä, niin sinuna tekisin manteleilla täytettyjä taateleita, jotka kastaisin puoliksi suklaaseen.

Vierailija
2/5 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi kaveri käyttää aina kamalasti rahaa tehdäkseen erikoisia, suuritöisiä joulukarkkeja lahjoiksi. Kallista tyrnimarmeladia, salmiakkisuklaata, yms.



Valitettavasti ne eivät ole juuri koskaan olleet hyvän makuisia. Säälittää, kun menee hyvät aineet hukkaan, roskikseen meillä ainakin nuo "herkut" on päätyneet joulun jälkeen. Ei ole kukaan vieraskaan niistä yhtä maistamista enempää tykännyt.



Mutta riisisuklaa ja kauralastut ei varmaan voi mennä pieleen! :) Fudgea on myös helppo tehdä ja tulee hyvää. Tai sitten murskaa pähkinöitä ja pilko kuivattuja heelmiä, levitä voipaperille ja kaada päälle sulatettua tummaa suklaata. Suklaan kovetuttua murra palasiksi.



Aikuisille voi noita kuivahedelmiä vielä ensin marinoida esim. konjakissa tai jossain liköörissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

semmoisia Pirkka-lehden resepteistä bongaamiani karkkeja. Ne oli tosi hyviä! Ja helppoja kuin mitkä.



Tässä ohje:

-200g taloussuklaata (tänä vuonna ajattelin tehdä Fazerin sinisestä, se on niin paljon parempaa)

-n. 2dl cashewpähkinöitä

-1/2 pussia (á 150g) Pirkka kuivattuja karpaloita

-1ps (70g) Pirkka kuivattuja mustikoita

KORISTEEKSI

-n. 50g valkoista leivontasuklaata



Kuivatut marjat ja pähkinät rouhitaan veitsellä muruiksi, suklaa sulatetaan mikrossa varovasti, ja sitten rouheet lisätään sulatettuun suklaaseen. Sitten mä laitoin niitä sellaisiin pikkuruisiin coctail-vuokiin, vähän niinkuin minimaalisiin muffarivuokiin, en tiedä niiden oikeaa nimitystä. Ja sitten sulatettua valkosuklaata koristeeksi, niinkuin sellaisia juovia pursotin.

Vierailija
4/5 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ITse teen meillän näitä:



- marinoin coctailkirsikoita ja rusinoita liköörissä (vana tallinn tai esim. konjakki on hyvä)

- sulatan tummaa suklaata



- c.kirsikat "jauhotan" pölysokerissa ensi, jotta suklaa tarttuu paremmin, sitten yksitellen pöyräytän ne sulassa suklaassa ja nostan kuivumaan.

- marinoidut rusinat heitän sulaan suklaaseen ja levitän levyksi. sulatan hieman vlakosuklaata, jolla teen vähän raitaa suklaaseen.

- sitten pilkon suklaalevyn - epätasaista jälkeä tulee, mutta ihanan maukasta.

- ei varmaan sovi av-mammoille, koska tässä on tämä marinadiosuus. muille kyllä

Vierailija
5/5 |
09.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

pienikin määrä voi olla kohtalokasta. Tunne lahjansaaja siis todella hyvin, jos tunget pähkinää leivonnaisiin!