Miten tehdään pakastemansikoista kermakakku?
Onko siinä jotain tärkeitä niksejä? Tuleeko pakastemarjoista liian löllykkä kun ne on vetisiä, vai pitääkö kostuttaa lisäksi jollain mehulla, voiko marjoja laittaa kakun päällekin koristeeksi vai näyttääkö tyhmältä? Aion väsätä lapsen synttäreille kermakakun, johon ajattelin laittaa täytteeksi pakastamiani mansikoita ja päälle punaiseksi elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa. En ole ikinä tehnyt sellaista kakkua enkä ehdi nyt tehdä harjoituskappaletta. Kakkumaakarit, auttakaa :)
Kommentit (8)
Mä laitan väliin pakastemansikat haarukalla muussattuna ja päälle kermavaahoa lisäksi kostutan normaaliin tapaan mehulla. Myös manskikkarahka sopii hyvin täytteeksi. Päälle niitä ei varmaan kannata laittaa, koska ovat pakastuksen jäljiltä aika ankean näköisiä.
Mutta täytteeksi kai pakastemansikat menee? Miten muuten värjätään kermavaahto pinkiksi...laitetaanko väri sekaan heti vai meneekö kerman vaahtoutuvuus siitä pois? Ehkä tyhmiä kysymyksiä, mutta olen tehnyt varmaan kaksi kakkua elämäni aikana! ap
loput väliin ja lisäksi pakasteesta jos tarvitsee. tuoreet paljon parempia rakenteelta! toi mansikkakermavaahtovinkki oli hyvä:) tai voisko sillä mansikan pakastus"mehulla" värjätä? maistuisikin hyvältä.
sulata ja muussaa tai väliin kokonaisena tai pilkottuna jees.
Rahkassa minäkin laitan, jos tykkää jämäkämmästä täytteestä niin laita liivatetta siihen rahkaseokseen johon olet laittanut mansikoita (siis ihan kokoat kakun kakkuvuokaan jonka pohjan saat auki). Silloin täyte tulee ihan reunaan eikä pursoa ulos.
Tälläseen seokseen voi testata kanssa tuorejuustoa, suklaata murustaa joukkoon?
2
Sokeria vaan makeuttamaan.. ;)
Tottakai mansikkamehua voi käyttää värjäämiseen mutta voi mennä vähän koostumus vaahdolla plörinäksi.
Kaupan elintarvikeväritkin on hyviä antamaan väriä.
Kakun kostuttamisen voi hoitaa myös sillä sulatuksessa tulleella mehulla (tai millä vaan kuten limulla, maidolla).
2
Mä laitan mansikat suoraan pakastimesta kakun päälle, koska haluan myös talvella herkutella mansikoilla. Hyytelösokeria ohjeen mukaan sivelen pintaan ohuita kerroksia. Annan kerrosten välillä jämähtää ja jatkan niin kauan, että näyttää kivalta. Hyytelösokerin ja veden sekoituksen voi lämmittää uudestaan jos ehtii jämähtämään. Reunat koristelen kermalla. Tarjolle vasta kun mansikat sulaneet
Se pitäisi olla tuore mansikka.
Sopisko erilaiset hedelmät? Kiivi, mandariini, banaani, persikka, ananas. Niillä nätti koristelu, kiillote päälle ja pinkkiä kermavaahtoa.
Jätä kesään ne mansikat tai etsi jostain tuoreita mansikoita. Kysy kauppiaalta vaikka etukäteen varmuudeksi tilausta?