Miten nuo lasange levyt keitetään?
Kun ostit lasange aineksia ja nyt oon ihan hukassa miten ne sinne veteen laitetaan kiehumaan, nehän menee (kai) ihan veteläksi?
Kommentit (18)
ja vielä kahdesti.
Se on sit eri asia, että eri tarkoituksissa lasagnelevyjä voi tosiaan ainakin esikeittää canneloneija tms varten. Esikeittäminen tapahtuu käytännässä isossa laakeassa kattilassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä nii nettä ihan vain pari levyä kerrallaan laitetaan sinne väljään veteen pariksi minuutiksi, sen verrran että notkistuvat, ja ongitaan sitten pois. Lasagnentekoa nopeuttaakseen en kyllä ymmärrä, että joku tätä tekisi, koska touhuun kuluu ihan helvetisti aikaa.
ja vielä kahdesti. Se on sit eri asia, että eri tarkoituksissa lasagnelevyjä voi tosiaan ainakin esikeittää canneloneija tms varten. Esikeittäminen tapahtuu käytännässä isossa laakeassa kattilassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä nii nettä ihan vain pari levyä kerrallaan laitetaan sinne väljään veteen pariksi minuutiksi, sen verrran että notkistuvat, ja ongitaan sitten pois. Lasagnentekoa nopeuttaakseen en kyllä ymmärrä, että joku tätä tekisi, koska touhuun kuluu ihan helvetisti aikaa.
myöskin provo, koska sisälsi kaksi kirjoitusvirhettä.
vuokaan vaan pinoon raa'at levyt ja kastikkeet, siellä ne uunissa kypsyy.
kovina ja kuivina sinne uuniin niinko paketissa lukee
Kokoat vaan lasagnen kastikkeesta ja keittämättömistä levyistä ja lykkäät uuniin. Levyt imee kastikkeesta kosteutta itseensä ja keittyvät uunissa pehmeiksi, ja samalla kastike sakenee ja koko lasagne kiinteytyy.
Itse teen yleensä kasviskastikkeen, tai joskus jauhelihakastikkeen. Suunnilleen samanlainen koostumus kuin pastakastikkeella muutenkin.
Toiseksi kastikkeeksi jotkut keittelee valkokastikkeen johon laittaa juustoa. Laitan vaan raejuustoa (joskus sulatettuun pakastepinaattiin sekoitettuna) kastike-ja lasagnekerrosten väliin, ja ripottelen ehkä vähän parmesania tai muuta maukkaampaa juustoa mausteeksi.
kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin. Kiehuvaan veteen muutama levy kerrallaan, rakennat samalla sen lasagnen vuokaan kun otat levyjä pois vedestä.
Tiedän parikin tyyppiä, jotka aina keittää kuivat levyt ennen lasagnen tekoa.
kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.
Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.
Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.
kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.
Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.
Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.
Täähän ei ollutkaan mielipideavaus, vaan kysyttiin miten lasagnelevyt keitetään.
silloin niitä pitää hieman esikeittää, että saa pyöräytettyä rullalle. Nykyään myydään valmiita tötteröitä tätä tarkoitusta varten.
Jos joku vielä jäi ihmettelemään, miksi tehdä noin vaikeatekoista ruokaa, niin vaihtelun vuoksi.
Tällä viikolla lomakeskuksessa lapset ja nuoret pyysivät minua valmistamaan lasagnettia.. tuumasta toimeen..soitto tukkuun ja tilaus vetämään.eilen tulivat aamusta ja tänään lasagnettia pöytään.Valmistuu puolessa tunnissa... uuni 225. sillä aikaa paistetaan jauhelihat.pilkotaan sipulit..valkosipulit ja ei muuta kuin jauhelihojen kanssa pannulle...ruskistuneet jauhelihat maustetaan suolalla ja timjamilla ja oreganolla sekä mustaa pippuri myllystä.. seoksen päälle 2 dl vettä purkki tomaattipyrettä ja rikoin lasagnelevyt joukkoon ja hiukan aikaa annoin pannulla kaikki muhia parisen minuuttia...sitten juustoraaste ja kerma sekaisin. jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan ja päälle kerma-juustoraaste..ei muuta kuin uuniin ja 35min.. Iso jess kuului ruokasalista kun lapset -nuoret huomasivat ,että heitä on kuultu ..kaiken söivät..oli kuulemma ihan parasta... ohjaajille riitti myös..
Huomenna teen täytettyjä räiskäleitä vihanneksilla ja salaattia...mansikkarahkaa / puikkojäätelö...
Vierailija kirjoitti:
kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.
Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.
Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.
Joo, mutta jos nyt vaikka sattuis olemaan liian sakeaa tai liian vähän sitä soosia siellä lasagnevuoassa, niin siinä mielessä kuumassa vedessä pehmitetyistä levyistä voi tulla parempi lopputulos.
Jos itte tekisin nyt lasagnea, niin kyllä käyttäisin ne levyt kuumassa vedessä ennen vuokaan laittoa.
Vaihtelua kotimaiseen voileipäkakkuun saa, jos käyttää lasagnelevyjä. Levyjen väliin kinkkua ja juustoa, kuorruttaa tuorejuustolla. Tulee levyistä rapeuttakin tai sitten levyt voi pehmittää vuuassa kaatamalla kuumaa vettä levyjen päälle ennen kasaamista.
kokki 62 kirjoitti:
Tällä viikolla lomakeskuksessa lapset ja nuoret pyysivät minua valmistamaan lasagnettia.. tuumasta toimeen..soitto tukkuun ja tilaus vetämään.eilen tulivat aamusta ja tänään lasagnettia pöytään.Valmistuu puolessa tunnissa... uuni 225. sillä aikaa paistetaan jauhelihat.pilkotaan sipulit..valkosipulit ja ei muuta kuin jauhelihojen kanssa pannulle...ruskistuneet jauhelihat maustetaan suolalla ja timjamilla ja oreganolla sekä mustaa pippuri myllystä.. seoksen päälle 2 dl vettä purkki tomaattipyrettä ja rikoin lasagnelevyt joukkoon ja hiukan aikaa annoin pannulla kaikki muhia parisen minuuttia...sitten juustoraaste ja kerma sekaisin. jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan ja päälle kerma-juustoraaste..ei muuta kuin uuniin ja 35min.. Iso jess kuului ruokasalista kun lapset -nuoret huomasivat ,että heitä on kuultu ..kaiken söivät..oli kuulemma ihan parasta... ohjaajille riitti myös..
No nyt... on.. ärsyttävä... kirjoitustyyli...
Käytetään sitä pakastettua makaroonien keitinvettä. Jos ei tullu pakastettua, niin se on henkilökohtainen voi voi.
Vierailija kirjoitti:
Vaihtelua kotimaiseen voileipäkakkuun saa, jos käyttää lasagnelevyjä. Levyjen väliin kinkkua ja juustoa, kuorruttaa tuorejuustolla. Tulee levyistä rapeuttakin tai sitten levyt voi pehmittää vuuassa kaatamalla kuumaa vettä levyjen päälle ennen kasaamista.
Eikö tule liian kuivaa??
keittämättä makaroneja etukäteen. Nestettä tarvitsee enemmän vuokaan, että kypsyvät ja koostumuksesta ei tule samanlailla kiinteää. Makuun en ole huomannut vaikutusta olevan.