Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten nuo lasange levyt keitetään?

Vierailija
03.10.2011 |

Kun ostit lasange aineksia ja nyt oon ihan hukassa miten ne sinne veteen laitetaan kiehumaan, nehän menee (kai) ihan veteläksi?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

keittämättä makaroneja etukäteen. Nestettä tarvitsee enemmän vuokaan, että kypsyvät ja koostumuksesta ei tule samanlailla kiinteää. Makuun en ole huomannut vaikutusta olevan.

Vierailija
2/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja vielä kahdesti.



Se on sit eri asia, että eri tarkoituksissa lasagnelevyjä voi tosiaan ainakin esikeittää canneloneija tms varten. Esikeittäminen tapahtuu käytännässä isossa laakeassa kattilassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä nii nettä ihan vain pari levyä kerrallaan laitetaan sinne väljään veteen pariksi minuutiksi, sen verrran että notkistuvat, ja ongitaan sitten pois. Lasagnentekoa nopeuttaakseen en kyllä ymmärrä, että joku tätä tekisi, koska touhuun kuluu ihan helvetisti aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja vielä kahdesti. Se on sit eri asia, että eri tarkoituksissa lasagnelevyjä voi tosiaan ainakin esikeittää canneloneija tms varten. Esikeittäminen tapahtuu käytännässä isossa laakeassa kattilassa suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä nii nettä ihan vain pari levyä kerrallaan laitetaan sinne väljään veteen pariksi minuutiksi, sen verrran että notkistuvat, ja ongitaan sitten pois. Lasagnentekoa nopeuttaakseen en kyllä ymmärrä, että joku tätä tekisi, koska touhuun kuluu ihan helvetisti aikaa.


myöskin provo, koska sisälsi kaksi kirjoitusvirhettä.

Vierailija
4/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

vuokaan vaan pinoon raa'at levyt ja kastikkeet, siellä ne uunissa kypsyy.

Vierailija
5/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kovina ja kuivina sinne uuniin niinko paketissa lukee

Vierailija
6/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

paketista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokoat vaan lasagnen kastikkeesta ja keittämättömistä levyistä ja lykkäät uuniin. Levyt imee kastikkeesta kosteutta itseensä ja keittyvät uunissa pehmeiksi, ja samalla kastike sakenee ja koko lasagne kiinteytyy.



Itse teen yleensä kasviskastikkeen, tai joskus jauhelihakastikkeen. Suunnilleen samanlainen koostumus kuin pastakastikkeella muutenkin.



Toiseksi kastikkeeksi jotkut keittelee valkokastikkeen johon laittaa juustoa. Laitan vaan raejuustoa (joskus sulatettuun pakastepinaattiin sekoitettuna) kastike-ja lasagnekerrosten väliin, ja ripottelen ehkä vähän parmesania tai muuta maukkaampaa juustoa mausteeksi.

Vierailija
8/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin. Kiehuvaan veteen muutama levy kerrallaan, rakennat samalla sen lasagnen vuokaan kun otat levyjä pois vedestä.



Tiedän parikin tyyppiä, jotka aina keittää kuivat levyt ennen lasagnen tekoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.

Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.

Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.

Vierailija
10/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.

Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.

Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.

Täähän ei ollutkaan mielipideavaus, vaan kysyttiin miten lasagnelevyt keitetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
03.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

silloin niitä pitää hieman esikeittää, että saa pyöräytettyä rullalle. Nykyään myydään valmiita tötteröitä tätä tarkoitusta varten.



Jos joku vielä jäi ihmettelemään, miksi tehdä noin vaikeatekoista ruokaa, niin vaihtelun vuoksi.



Vierailija
12/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällä viikolla lomakeskuksessa lapset ja nuoret pyysivät minua valmistamaan lasagnettia.. tuumasta toimeen..soitto tukkuun ja tilaus vetämään.eilen tulivat aamusta ja tänään lasagnettia pöytään.Valmistuu puolessa tunnissa... uuni 225. sillä aikaa  paistetaan jauhelihat.pilkotaan sipulit..valkosipulit ja ei muuta kuin jauhelihojen kanssa pannulle...ruskistuneet jauhelihat maustetaan suolalla ja timjamilla ja oreganolla sekä mustaa pippuri myllystä.. seoksen päälle 2 dl vettä purkki tomaattipyrettä ja rikoin lasagnelevyt joukkoon ja hiukan aikaa annoin pannulla kaikki muhia parisen minuuttia...sitten  juustoraaste ja kerma sekaisin.   jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan ja päälle kerma-juustoraaste..ei muuta kuin uuniin ja 35min..  Iso jess kuului ruokasalista kun lapset -nuoret huomasivat ,että heitä on kuultu ..kaiken söivät..oli kuulemma ihan parasta... ohjaajille riitti myös..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomenna teen täytettyjä räiskäleitä vihanneksilla ja salaattia...mansikkarahkaa / puikkojäätelö...

Vierailija
14/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

kypsymisaika lyhenee silloin ja lasagne on ehkä vähän mehukkaampaakin.

Kypsymisaika lyhenee jos keittää levytvalmiiksi, mutta maku ei kyllä parane. Kyllä tulee maukkaampi lasagne kun ne levyt "keittyvät" siellä kastikkeen keskellä uunissa, kuin että jos ne keittää ensin ihan vedessä vetisiksi vaan.

Lasagne on pastaruuista maukkaimpia juuri sen tähden, että se pasta imee itseensä sitä kastikkeen makua kypsyessään.

Joo, mutta jos nyt vaikka sattuis olemaan liian sakeaa tai liian vähän sitä soosia siellä lasagnevuoassa, niin siinä mielessä kuumassa vedessä pehmitetyistä levyistä voi tulla parempi lopputulos.

Jos itte tekisin nyt lasagnea, niin kyllä käyttäisin ne levyt kuumassa vedessä ennen vuokaan laittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihtelua kotimaiseen voileipäkakkuun saa, jos käyttää lasagnelevyjä. Levyjen väliin kinkkua ja juustoa, kuorruttaa tuorejuustolla. Tulee levyistä rapeuttakin tai sitten levyt voi pehmittää vuuassa kaatamalla kuumaa vettä levyjen päälle ennen kasaamista.

Vierailija
16/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

kokki 62 kirjoitti:

Tällä viikolla lomakeskuksessa lapset ja nuoret pyysivät minua valmistamaan lasagnettia.. tuumasta toimeen..soitto tukkuun ja tilaus vetämään.eilen tulivat aamusta ja tänään lasagnettia pöytään.Valmistuu puolessa tunnissa... uuni 225. sillä aikaa  paistetaan jauhelihat.pilkotaan sipulit..valkosipulit ja ei muuta kuin jauhelihojen kanssa pannulle...ruskistuneet jauhelihat maustetaan suolalla ja timjamilla ja oreganolla sekä mustaa pippuri myllystä.. seoksen päälle 2 dl vettä purkki tomaattipyrettä ja rikoin lasagnelevyt joukkoon ja hiukan aikaa annoin pannulla kaikki muhia parisen minuuttia...sitten  juustoraaste ja kerma sekaisin.   jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan ja päälle kerma-juustoraaste..ei muuta kuin uuniin ja 35min..  Iso jess kuului ruokasalista kun lapset -nuoret huomasivat ,että heitä on kuultu ..kaiken söivät..oli kuulemma ihan parasta... ohjaajille riitti myös..

No nyt... on.. ärsyttävä... kirjoitustyyli...

Vierailija
17/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytetään sitä pakastettua makaroonien keitinvettä. Jos ei tullu pakastettua, niin se on henkilökohtainen voi voi.

Vierailija
18/18 |
26.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihtelua kotimaiseen voileipäkakkuun saa, jos käyttää lasagnelevyjä. Levyjen väliin kinkkua ja juustoa, kuorruttaa tuorejuustolla. Tulee levyistä rapeuttakin tai sitten levyt voi pehmittää vuuassa kaatamalla kuumaa vettä levyjen päälle ennen kasaamista.

Eikö tule liian kuivaa??