Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syökää TAIKINAJUUREEN leivottua leipää! - Vain siinä on runsaasti hivenaineita ja muuta terveellistä

Vierailija
26.07.2011 |

Ootteko kuullu, että ainoastaan taikinajuuren käytössä tapahtuu leipätaikinassa sellainen reaktio, jossa vapautuu runsaasti (kokojyvä)viljan arvokkaita kivennäisaineita (ym. terveellistä) sellaiseen muotoon, että ne todellakin imeytyvät ihmisen ruuansulatuksessa! --- Ilman taikinajuurta tehdyissä leivissä (siis kun käytetään vain hiivaa) on käsittääkseni vähemmän kivennäis- ja hivenaineita, jotka imeytyvät ihmisen käyttöön; ne saattavat nykyään valitettavasti olla liukuhihnalla pikana valmistettuja leipiä.



Terveellisyyden lisäksi perinteisellä taikinajuurella on muitakin etuja:

-Säilyvyys on luontaisesti parempi, ilman ainoatakaan säilöntäainetta!

-Aromiaineiden muodostus, eli suomennettuna maku, tuoksu, maun aromit ja vivahteet ovat runsaampia ja voimakkampia, täysin ilman keinotekoisia aromeita!



ELI TAIKINAJUUREEN LEIVOTTU (TÄYSJYVÄ)LEIPÄ =

-TERVEELLISEMPI

-MAUKKAAMPI

-SÄILYVÄMPI

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. Fazerin "Oululainen jälkiuunileipä" eri muodoissaan on taikinajuurella tehty, myös luomuversio.

Ja tosi herkullinen on Perheleipurit/Eho "Kaura100", siinä ei lue erikseen, mutta on kuitenkin taikinajuurileipä.



- Ja tulipa mieleen mainio Elämän Leipä -blogi, jossa paljon juttua terveellisestä ravinnosta ja kaikesta muustakin hyvinvoinnista: http://elamanleipa.blogit.fi/keittion-kaapin-kulmakivet/

Vierailija
2/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On paljon parempaa ja terveellisempää kun leipä jonka päälle läntätään rasvoja ja makkaroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan aina juureen tehtyä leipää tummaa tai vaaleeta en ikinä osta muuta:) Hyvää! Tekee hyvää suolistolle!



Esim. ranskalainen maalaisleipä on sitä. Nyt jokin Primula tai joku muukin leipuri valmistaa sitä myös. Sain maistaa sitä mutta en vielä tiedä onko siinä lisättyä hiivaakin.



Lukekaa tuoteselosteita ja antakaa lapsillenne parasta!

Vierailija
4/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä niitä juuria saa?

Vierailija
5/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä niitä juuria saa?

maasta kaivamalla.

Vierailija
6/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö leipää lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä niitä juuria saa?

maasta kaivamalla.


Ihan tosi? Vau, oletpa viisas..

Vierailija
8/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä niitä juuria saa?


...Eli kaupasta saa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ruisleivän taikinajuuresta tietenkin. Voi valita sellaiset jauhot kuin haluaa (luomu-, karkea-, hieno-, riihiruis- jne. jne.) ja saa sellaista leipää kuin haluaa sellaisella happamuusasteella kuin haluaa. On halpaa, helppoa ja hyvää! Ja siis ennen kaikkea terveellistä.



T: 4:n lapsen työssäkäyvä äiti

Vierailija
10/10 |
26.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä saa joko leivänjuurta tai oikealla tavalla valmistettua leipää?



Ei ole ihan helppoa. Kun nyt luen vieressäni olevan leipäpussin tuoteselostetta, siinä on mm. vehnäjauhoa, siirappia, perunahiutaleita, happamuudensäätöaineita 3 eri laatua, ja nimenä on "revitty ruisleipä".

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan yksi