Antakaapa sellanen mustikkapiirakan ohje joka ei ole
muropohjalla eikä pullataikinalla vaan olis sellanen pehmeä/löysä taikina johon vaan ripotellaan marjat päälle.
googlella en saanut muita kuin edellä mainituilla pohjilla varustettuja piirakoita.
kiitos jos joku viitsii vaivautua:)
Kommentit (8)
Pehmeä
Pohja
100g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita.
Vuoka, läpimitta noin 25 cm.
Mustikoita.
Pellilliseen teen kaksinkertaisen taikinan ja paistoaika on pidempi.
Joskus lisään vähän maitoa. ( En käytä aina mittaa ja taikinasta tulee liian paksua.)
Paisto, 175 astetta ja 40 minuuttia pienemmässä taikinassa.
2dl piimää
3 kananmunaa
150gr sulatettua margariinia
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja joissa
2 tl soodaa
Kaikki sekaisin puuhaarukalla, kaada pellille ja ripottele päälle perunajauhoissa pyöritellyt mustikat ja sokeria tarvittaessa paista 175 asteessa noin 45 min, ihanaa vaniljajäätelön kera ,
et voi korvata osan vehnäjauhoista vaikka grahamjauhoilla tai sitten keliaakikolle voi käyttää jyttejauhoja koko 5dl
Hei
Tällä reseptillä olen onnistunut saamaan hyvän piirakan.
Pehmeä taikina, johon mustikat uppoavat hiukan.
Olen itse laittanut päälle mustikoita, joiden joukkoon olen lisännyt ennen taikinan päälle laittoa hiukan sokeria ja perunajauhoja sekaan.
Sekä muutaman vadelman koristeeksi mustikoiden päälle.
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl rasvaa
1dl maitoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa rasva joukkoon.
Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan.
200 astetta n.20-30min.
en kerennytkään tänään tehdä, mutta otan talteen ohjeet. T:ap
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
100 gr sulatettua voita tai margariinia
Nämä sekoitetaan. Sitten tätä sekoitetta otetaan pois sivuun odottelemaan vuoroaan n desin verran.
Edelliseen, mitä jäi jäljelle, sekoitetaan
1½ dl maitoa
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2-3 tl vanilliinisokeria
Kourallinen kaurahiutaleita
Kaada taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan, päälle mustikat,
sokeria maun mukaan, jos haluaa. Ja lopuksi mustikoiden päälle jäljelle jäänyt sokeri-jauho-voisulasekoite. Sitten uuniin, n. 40 min, 200-225 C.
Nam!