Mistä johtuu, että Suomessa ei voi käyttää edes vähälaktoosisia tuotteita,
mutta ulkomailla ei tule mitää oireita mistään maitotuotteista?
Kommentit (22)
Siitäkö se johtuu? Mikä siinä aiheuttaa ne oireet? Entäs kun tutut voivat käyttää suoraan tilalta ostettua maitoa, mutteivät kaupasta ostettua muuta kuin laktoositonta? ap
kukaan ei tiedä, mitä Valio lisää maitoon....
boikotoin kaikkia Valion tuotteita
Minäkin vetelen sujuvasti saksalaisen halpaketjun Linessa-rahkaa 500g purkin aamupalaksi, mutta vatsani ei kestä edes yhtä Valiojogurttia- heti alkaa pierettää, vatsassa kiertää loppupäivän ja tietää kyllä, mitä tuli syötyä..!
Täällä Suomessa laktoosittomistakin tuotteista tulee vatsavaivoja.
Oltiin viikko Kyproksella, söin jäätelöä ja jälkiruoissa oli kermaa, vatsa voi paremmin kuin koskaan.
Missä vika?
Siitäkö se johtuu? Mikä siinä aiheuttaa ne oireet? Entäs kun tutut voivat käyttää suoraan tilalta ostettua maitoa, mutteivät kaupasta ostettua muuta kuin laktoositonta? ap
Eipä se silloin ainakaan rehusta ole kiinni, jos maito muodossa tai toisessa menee alas kiltisti.
"Maailmanlaajuisesti tarkastellen AIV-rehu otettiin käyttöön niissä maissa, joissa sille oli vahva ja viljelijöiden silmissä uskottava tukija. Esimerkkeinä Pulkkinen mainitsee Ruotsin ja Alankomaat.
Parin viime vuosikymmenen aikana AIV-rehun käyttö on maailmalla vähentynyt, suorastaan hiipunut Pulkkisen mukaan. Suomessakin on taidettu enemmän ostomelassiin siirtyä."
muualla Euroopassa yleensä iskukuumennetaan. Tämä on vain yksi teorioista.
Mun miehen maha ei ainakaan kestä yhtään mitään homogenoituja maitotuotteita (siis missä rasva on pilkottu). Luuli pitkään, että on laktoosi-intoleranssi, mutta laktoositesti oli negatiivinen ja tosiaan homogenoimattomat maitotuotteet (kuten luomumaito) eivät aiheuta mitään oireita.
muualla Euroopassa yleensä iskukuumennetaan. Tämä on vain yksi teorioista.
Nyt on kauppoihin tullut kunnon vanhan ajan maitoa. Sopii kokeilla sopiiko se vatsalle.
Jos sopii, syynä ei todellakaan ole mikään rehu.
Ainakin itseäni runsas d-vitamiini pierettää ja sitä Suomessa lisätään maitotuotteisiin...
Syön ihan reiluja annoksia d-vitamiinia koko ajan, eikä vatsavaivoja ole. ap
Homogenointi pilkkoo maidon rasvan luonnottoman pieneksi. Niinpä se mahtuu imeytymään suolesta, mutta ärsyttää monia matkallaan. Moni uskookin olevansa laktoosi-intorelantikko ja jättää maidon. Meillä siirryttiin luomumaitoon, joten ei ole homogenisoitu. Sitä muuten saa myös laktoosittomana, jos laktoosi on ongelma. Luomutuottteita ei Suomessa homogonoida, joten kokeile niitä. Nimittäin jos pystyt syömään laktoosipitoisia tuotteita muualla, niin kestät varmaan laktoosia.
Homogenointi pilkkoo maidon rasvan luonnottoman pieneksi. Niinpä se mahtuu imeytymään suolesta, mutta ärsyttää monia matkallaan. Moni uskookin olevansa laktoosi-intorelantikko ja jättää maidon. Meillä siirryttiin luomumaitoon, joten ei ole homogenisoitu. Sitä muuten saa myös laktoosittomana, jos laktoosi on ongelma. Luomutuottteita ei Suomessa homogonoida, joten kokeile niitä. Nimittäin jos pystyt syömään laktoosipitoisia tuotteita muualla, niin kestät varmaan laktoosia.
Mulla diagnosoitiinkin laktoosi-intoleranssi vuonna 2001. Siirryin 2002 käyttämään luomumaitoa (ja ne mitä ei saanut luomuna, jätin kokonaan pois). Piereskelyt jäi siihen. Luomumaitoa ei homogenoida. Nykyään kestän pieniä määriä ihan tavallistakin maitoa. Kotona käytän vain luomua.
Valio on tehnyt hyla- ja laktoositon-tuotteista niin ison busineksen, ettei myönnä tuon homogenoinnin aiheuttavan oikeasti ongelmia.
Meillä lapset juo luomumaitoa. Itsekin sitä kokeilin noin vuosi sitten, mutta mielestäni siitä tuli oireita. Tosin silloin olin vasta ollut hetken vähälaktoosisella, joten ehkä vatsa oli silloin herkempi. Täytyy kokeilla uudelleen, nyt kun huomasin, että ulkomaisia maitotuotteita vatsani kestää! ap
Mistä se sitten voisi johtua, että vähälaktoosisia tuotteita vatsa kestää, vaikka ne onkin homogenoitu? ap
ns. tilamaidosta jota ei ole käsitelty. Olen sitten vissiin ihan aito laktoosi-intolerantikko.
Homogenointi pilkkoo maidon rasvan luonnottoman pieneksi. Niinpä se mahtuu imeytymään suolesta, mutta ärsyttää monia matkallaan. Moni uskookin olevansa laktoosi-intorelantikko ja jättää maidon. Meillä siirryttiin luomumaitoon, joten ei ole homogenisoitu. Sitä muuten saa myös laktoosittomana, jos laktoosi on ongelma. Luomutuottteita ei Suomessa homogonoida, joten kokeile niitä. Nimittäin jos pystyt syömään laktoosipitoisia tuotteita muualla, niin kestät varmaan laktoosia.
Osaisiko joku vastata viestiin nro 19? ap
missään muualla kuin suomessa ei käytetä AIV rehua !!
osta ruotsissa tehtyä maitoa, sitä saa suomestakin