Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Emmental, Edam ,Gouda mitä eroa?

Vierailija
07.03.2011 |

Osaatko vastata googlettamatta.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta on niissä juustoinakin eroa. Tosin en osaa kuvata tämän tarkemmin.

Vierailija
2/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän eri makuisia keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyn siis siksi, etten tiedä ja mieheni sanoi että kaikki se tietävät joilla on yleisisivstystä :D

. ap

Mutta on niissä juustoinakin eroa. Tosin en osaa kuvata tämän tarkemmin.

Vierailija
4/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähinnä rasvassa ja kypsytysasteessa. Kaikkihan nuo on esim. tyypillisesti puolikovia.



Emmentalissa on isommat reiät. Gouda on pehmeämpää/kermaisempaa kuin nuo muut.

Vierailija
5/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Emmental on pahinta, Gouda ihan ok ja Edam syötävää. Sellainen ero ainakin.

Vierailija
6/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyn siis siksi, etten tiedä ja mieheni sanoi että kaikki se tietävät joilla on yleisisivstystä :D

. ap

Mutta on niissä juustoinakin eroa. Tosin en osaa kuvata tämän tarkemmin.

tai niissä on eri määrä rasvaa tms... Vai kenties jotain valmistusmenetelmiin tai kypsytysaikoihin liittyvää? Minusta tuo valmistustapa ei kyllä ole yleissivistykseen kuuluvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis aina nuoresta keskivanhaan ja vanhaan. Sitä on sekä lehmän- että vuohenmaidosta tehtynä. Rasvaprosentitkin vaihtelevat, samoin joissakin goudissa on mausteita, vaikka yrttiä, pippuria, kuminaa.



Edamia en ole tavannut kuin yhden makuisena, emmentalia taas voimakkaampana ja miedompana (kypsytyksen mukaan, sini-, puna- ja mustaleima emmental).

Vierailija
8/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tää olisi mun vastaus lonkalta, vaikka en nyt 100 varmana päätäni pantiksi laita, että Edam olisi. Gouda ainakin on ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta ei kuulu yleisisvistykseen tietää missä Gouda on valmistettu js minkälainen jakki siihen on tirstellyt maitoa.

Jos joku osaa keroa selvästi mikä noiden ero on niin ollaaan sitten taas "viisaampia" :).

ap

Kysyn siis siksi, etten tiedä ja mieheni sanoi että kaikki se tietävät joilla on yleisisivstystä :D . ap

Mutta on niissä juustoinakin eroa. Tosin en osaa kuvata tämän tarkemmin.

tai niissä on eri määrä rasvaa tms... Vai kenties jotain valmistusmenetelmiin tai kypsytysaikoihin liittyvää? Minusta tuo valmistustapa ei kyllä ole yleissivistykseen kuuluvaa.

Vierailija
10/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis aina nuoresta keskivanhaan ja vanhaan. Sitä on sekä lehmän- että vuohenmaidosta tehtynä. Rasvaprosentitkin vaihtelevat, samoin joissakin goudissa on mausteita, vaikka yrttiä, pippuria, kuminaa. Edamia en ole tavannut kuin yhden makuisena, emmentalia taas voimakkaampana ja miedompana (kypsytyksen mukaan, sini-, puna- ja mustaleima emmental).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Emmental on isokoloinen, kypsänä itkevä juusto, maku kypsässä emmetalissa pyöreä. Gouda tiivis, koloton, maku terävämpi, happamampi.

On myös eroja siinä, kuinka kauan goudaa on varastoitu. Pitkään varastoidussa goudassa väri muuttuu kullankeltaiseksi ja suola kiteytyy, erottuu selkeästi juuston rakenteesta (Vintage Gouda). En ole syönyt emmentalia, jossa näin kävisi.

Goudanjämä kuivuu kätevästi raastettavaksi, mustaleimanloppu pysyy sitkeähkönä ja alkaa itkemisen jälkeen hikoilla.

Goudaa tehdään myös vuohenmaidosta, mutta emmentalia aina lehmänmaidosta.

Edam kuuluu mun mielestä kumijuustojen heimoon, sitä meillä ei juurikaan syödä.

Kelpaako vastaus, edes osittain?

Vierailija
12/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gouda on hollantilaista. Maultaan aika vahvaa ja sitä tosiaan saa hyvin eri kypsyysasteella. Useimmiten kai sekin tehdään lehmänmaidosta?



Edam ja Emmntal ovat saksankielisiltä Alpeilta(?) ja /tai lähiseudulta. Edam on nuori ja pehmeä, miedo juusto, emmental taas voimakkaampi ja kuten gouda, sekin luokitellaan kypsyysasteittain.



Näin ilman mitään suurempaa juustoharrastusta. Tuo tietomäärä on minusta yleistietoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta hetekn googlettettuani en löytänyt parempaakaan joten luultavcasti oikeassa olet. ap

Mieheni tulee kotiin kolmelta joten voin sittern kertoa juustotietouttani hänelle, heh.

ap

Emmental on isokoloinen, kypsänä itkevä juusto, maku kypsässä emmetalissa pyöreä. Gouda tiivis, koloton, maku terävämpi, happamampi. On myös eroja siinä, kuinka kauan goudaa on varastoitu. Pitkään varastoidussa goudassa väri muuttuu kullankeltaiseksi ja suola kiteytyy, erottuu selkeästi juuston rakenteesta (Vintage Gouda). En ole syönyt emmentalia, jossa näin kävisi. Goudanjämä kuivuu kätevästi raastettavaksi, mustaleimanloppu pysyy sitkeähkönä ja alkaa itkemisen jälkeen hikoilla. Goudaa tehdään myös vuohenmaidosta, mutta emmentalia aina lehmänmaidosta. Edam kuuluu mun mielestä kumijuustojen heimoon, sitä meillä ei juurikaan syödä. Kelpaako vastaus, edes osittain?

Vierailija
14/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edam ja Emmntal ovat saksankielisiltä Alpeilta(?) ja /tai lähiseudulta.

Nämähän ovat ihan perusjuustoja - kyllä kai AP on niitä kaikkia maistanut ja havainnut eroja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
07.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En silti osaa sanoa muuta kuin että maussa eroa ja yhdessä on reikiä ja se on pahaa :)

ap

Edam ja Emmntal ovat saksankielisiltä Alpeilta(?) ja /tai lähiseudulta.

Nämähän ovat ihan perusjuustoja - kyllä kai AP on niitä kaikkia maistanut ja havainnut eroja?

Vierailija
16/18 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Gouda on hollantilaista. Maultaan aika vahvaa ja sitä tosiaan saa hyvin eri kypsyysasteella. Useimmiten kai sekin tehdään lehmänmaidosta?

Edam ja Emmntal ovat saksankielisiltä Alpeilta(?) ja /tai lähiseudulta. Edam on nuori ja pehmeä, miedo juusto, emmental taas voimakkaampi ja kuten gouda, sekin luokitellaan kypsyysasteittain.

Näin ilman mitään suurempaa juustoharrastusta. Tuo tietomäärä on minusta yleistietoa.

Vierailija
17/18 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku?

Vierailija
18/18 |
09.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei Edam mistään Alpeilta ole, vaan Hollannista, kuten Goudakin. Saman nimiset kaupungitkin löytyy.