Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipätaikina illalla kohoamaan?

Vierailija
13.03.2011 |

Onnistuuko siis, eli tekisi taikinan illalla ja aamulla työntäisi vaan uuniin, ja niin olisi tuoretta leipää heti aamusta. Jos taikina vaatii kaksi kohotusta, voiko sen leipänä kohotuksen tehdä yön aikana jääkaapissa, vai onko se jo liian kylmä hiivalle?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
13.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

edellisenä päivänä tulemaan.

Vierailija
2/6 |
13.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäleivontaan käytetään yleensä tuorehiivaa ja kylmää vettä.

Aamulla kohotetaan huoneenlämmössä ennen paistoa.



Käytännössä olen huomannut, että myös kuivahiivalla ja lämpimällä vedellä onnistuu.

Pellillä olevat leivonnaiset kohoavat hiukan jo kylmiössä ollessaan ja ovat aamulla lähes heti paistovalmiita.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
13.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkein helpointa olisi tosiaan, jos leipää ei tarvitsisi enää ruveta aamulla leipomaan, ettei tarvitsisi taas siivota jauhoja yms. pois. Vaan saisi suoraan pellillä/vuoassa ottaa kaapista ja mieluusti aika nopeaan työntää uuniin.



Millaista ruisleipää kakkosvastaaja tekee? Ihan perusreseptilläkö?

Vierailija
4/6 |
13.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiivan määrää vähensin ainakin puolella.

Vierailija
5/6 |
13.03.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihana tuoksuja siinä se onkin. Leipä on tiljaskaa, ja jää syömättä. En saa onnistumaan !!!

Vierailija
6/6 |
06.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis kyllä taikinan voi laittaa illalla kohoamaan ja paistaa aamulla, on vielä tosi hyvää niin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi neljä