Mikä juusto hyvä coctail-tikkuihin?
Pidän enemmän Edam-tyyppisistä kuin Emmenthal. Onko joku "tavallista parempi" Edam tai sitten kermajuustosuosituksia, kiitos! Seurana viinirypälettä, kirsikkatomaatteja, paprikaa, lihapullaa (itsetehtyjä!) ym. perussettiä. Ideoita muutenkin tikkuihin saa laittaa. Ei nakkeja.
Kommentit (8)
samoin esim. Salaneuvos. Kokeile laittaa viinirypäleen tilalle päärynää, minusta sopii juuston kanssa tosi hyvin.
Ostaa vähän voimakkaampia versioita kuin ihan perus arkijuustot, eli Valion juustoistakin löytyyy niitä hieman voimakkaampia, kuten Kreivi. Salaneuvos on kans tosi hyvää. yksi makuyhdistelmä on jäänyt mieleen valkohomejuusto mansikan kanssa, juustoa alle ja mansikka päälle cocktailtikkuun! oli niin hyvää valkoviinin kanssa!
tikut itsellesi vai vieraita varten? Erikoista, että valitsisit juuston oman mieltymyksesi mukaan. Edam on se, mitä laitetaan leivän päälle, jos ei muuta ole tarjolla.. =) Näin siis meillä... En ikuna laittais Edamia cocktailtikkuihin, vaan emmentalia, Ritaria, Salaneuvosta, Glimmingeä, Turunmaata, leipäjuustoa.
Muita "tökittäviä" vois olla cocktailkurkut tai suolakurkkupalaset, hillosipulit, ananaspalat, mozzarellapallot (etenkin kirsikkatomaatin ja basilikanlehden kanssa), ilmakuivattu kinkku..
on oikein hyvä gouda tuohon tarkoitukseen.
Appenzeller, Gruyere, Tilsit. Löytyy joka marketista
Kermajuusto tai mozzarella sopii lihapullien ja viinirypäleiden
on maistuvaa kermajuustoa, varmaan sopisi siihen hyvin.