Onko Italiassa "pakko" osata juoda viiniä ja syödä oliiveja?
Olen muuttamassa Italiaan ja hieman huolestuttaa kaksi ehdotonta inhokkiani: viini ja oliivit :D Näitähän kulutetaan siellä tosi paljon. Olen yrittänyt oppia pitämään näistä, mutta en saa niitä edes irvistelemättä alas?
Mitenköhän minun käy, katsotaanko siellä todella kieroon ihmistä, joka ei juo viiniä?
Kommentit (20)
McDonaldsilla ja Burger Kingillä on useita ravintoloita Italiassa. Lentokentällä tarjottavat viinilasilliset voi viskata lähimpään kukkaruukkuun.
Muuten rakastan italialaista ruokaa!
ap
pakko mikä pakko. eka laitetaan nyrkillinen oliiveita suuhun, jotka huuhdottava viinikarahvilla. kuten suomessaki tungetaan mämmit heti ja kotikaljaa. eikä voi kieltäytyä.
pakko mikä pakko. eka laitetaan nyrkillinen oliiveita suuhun, jotka huuhdottava viinikarahvilla. kuten suomessaki tungetaan mämmit heti ja kotikaljaa. eikä voi kieltäytyä.
vieras myrkyttaa. Suussa on monta paivaa niin paha maku ettei ruoka maistu.
Pakko ei ole syödä mitään. Voidaanhan sitä kommentoida, mutta tuskin saat kenenkään vihoja niskaasi. Luuletko, että kaikki italialaiset syövät ihan kaikkea? ;) Suosittelen kuitenkin olemaan avoimin mielin, on mielestäni aika hassua sanoa, ettei kategorisesti pidä viinistä, kun niitä on niin valtavan paljon erilaisia. Tuskin maistaminen tai kokeileminen sua tappaa.
Ihanaa aikaa Italiassa!
vettähän on aina tarjolla.
Oliivit on vaikeampi juttu - mutta sitten kannattaa suhtautua valoisasti siihen, että italiassa oliivi ei tarkoita niitä mustia säilykeoliiveja, mitä se täällä tarkoittaa (en mäkään niitä syö), vaan siellä on parempiakin laatuja jokapäiväisessä käytössä. Toisaalta oliivihan on helppo kuitenkin ottaa ruoasta erilleen ja jättää lautasen reunalle tai piilottaa napkiniin.
vettähän on aina tarjolla.
Oliivit on vaikeampi juttu - mutta sitten kannattaa suhtautua valoisasti siihen, että italiassa oliivi ei tarkoita niitä mustia säilykeoliiveja, mitä se täällä tarkoittaa (en mäkään niitä syö), vaan siellä on parempiakin laatuja jokapäiväisessä käytössä. Toisaalta oliivihan on helppo kuitenkin ottaa ruoasta erilleen ja jättää lautasen reunalle tai piilottaa napkiniin.
Rakastan oliiveja, mutten todellakaan syö mitään Eldoradon mustia oliiveja, ne maistuu yksinkertaisesti pahalle.
Alueelliset erot ovat suuria ja niin on erot viineissä ja oliiveissakin. Mille aluelle menet? Etkö erityisesti pidä sen alueen viineistä tai oliiveista?
Alueelliset erot ovat suuria ja niin on erot viineissä ja oliiveissakin. Mille aluelle menet? Etkö erityisesti pidä sen alueen viineistä tai oliiveista?
koska haluat auttaa ap:ta, vai siksi, että haluat snobbailla Italia-tuntemuksellasi? Veikkaan jälkimmäistä, koska sen informaatio on nolla.
Miten tostakin voi vetäistä herneen nenään, kommenttihan piti paikkansa! Ei se auta ap:tä yhtään enempää, että täällä joku vakuuttaa ap:n pärjäävän, uhkailee karkotuksella tai haukkuu suomalaista perinneruokaa.
Mutta auta armias, jos joku tietää jostain asiasta muita enemmän. Karkottaa sellaset Suomesta pitäis...
-Vastasin tuolla ylhäällä, en muista numeroa-
Miten tostakin voi vetäistä herneen nenään, kommenttihan piti paikkansa! Ei se auta ap:tä yhtään enempää, että täällä joku vakuuttaa ap:n pärjäävän, uhkailee karkotuksella tai haukkuu suomalaista perinneruokaa.
Mutta auta armias, jos joku tietää jostain asiasta muita enemmän. Karkottaa sellaset Suomesta pitäis...
-Vastasin tuolla ylhäällä, en muista numeroa-
tyhmää kysyä, että inhoaako ap jonkin tietyn alueen viinejä tai oliiveja, kun hän sanoo, ettei pidä viineistä ja oliiveista... Mua ei haittaa se, että joku tietää jostain asiasta enemmän kuin minä, koska olen jonkinlainen informaationarkkari, ja opin mielelläni uutta, mutta tunnistan kyllä brassailun kun sitä kohtaan. Ja tuo mielestäni oli sitä.
Ajattelin, että ap voisi kertoa ko. alueen ja sitten tuo vastaaja osaisi kertoa tarkemmin sen alueen ruokakulttuurista. Kaikkialla kun ei käytetä samoja raaka-aineita (vaikkapa niitä oliiveja käytetään toisaalla paljon, toisaalla vähän) ja valmistusmenetelmiä. Mutta ap ei ole tainnut palailla ketjuun, että sikälikin täällä riehuminen on ajanhukkaa.
Ajattelin, että ap voisi kertoa ko. alueen ja sitten tuo vastaaja osaisi kertoa tarkemmin sen alueen ruokakulttuurista. Kaikkialla kun ei käytetä samoja raaka-aineita (vaikkapa niitä oliiveja käytetään toisaalla paljon, toisaalla vähän) ja valmistusmenetelmiä. Mutta ap ei ole tainnut palailla ketjuun, että sikälikin täällä riehuminen on ajanhukkaa.
kysyi juuri sitä, että eikö ap pidä jonkin tietyn alueen viineistä ja oliiveista, kuten voit itsekin tarkastaa lukemalla sen viestin.
Miten tostakin voi vetäistä herneen nenään, kommenttihan piti paikkansa! Ei se auta ap:tä yhtään enempää, että täällä joku vakuuttaa ap:n pärjäävän, uhkailee karkotuksella tai haukkuu suomalaista perinneruokaa. Mutta auta armias, jos joku tietää jostain asiasta muita enemmän. Karkottaa sellaset Suomesta pitäis... -Vastasin tuolla ylhäällä, en muista numeroa-
tyhmää kysyä, että inhoaako ap jonkin tietyn alueen viinejä tai oliiveja, kun hän sanoo, ettei pidä viineistä ja oliiveista... Mua ei haittaa se, että joku tietää jostain asiasta enemmän kuin minä, koska olen jonkinlainen informaationarkkari, ja opin mielelläni uutta, mutta tunnistan kyllä brassailun kun sitä kohtaan. Ja tuo mielestäni oli sitä.
Minä olin niin törkeä että yritin kysellä asiasta. Italiassa kun on eri alueilla erilaiset viinit, ruoat jne ja oliivienkien syönti vaihtelee. En tiennyt millaisia viinejä ja oliiveja ap on maistellut joista ei ollut pitänyt ja mille alueelle on menossa.
Asuin mieheni kanssa pohjoisessa Italiassa kaksi vuotta, joiden aikana mieheni työskenteli siellä. Mieheni ei juo ollenkaan alkoholia. Toki hänelle tarjottiin viiniä ja vieraampien läsnäollessa hän antoi lasin olla edessään ja skoolasikin sillä (=kohteliasta). Tuttujen, esim. italialaisten kollegojensa seurassa, hän kertoi, ettei juo alkoholia. Hänen "ulkomaalaisia tapojaan" ihmeteltiin, mutta kaikille oli ihan ok ja ennen pitkää tavallista, ettei mieheni juonut viiniä.
Ei siis ole pakko, jos ei halua. Mutta jos juot alkoholia, niin kohteliaisuussyistä on hyvä ainakin maistaa sitä, mitä tarjotaan.
Eikä sitä viiniä juoda usein esim. lounaalla, mutta illallisella aina.
Pohjois-Italiassa on helpompaa tällaisten asioiden suhteen kuin etelässä, luulisin.
oliivit on oikeasti ihania, siis kunnon oliivit! Ja viini samoin! Kaipaat vaan harjoitusta ;).
olutta ja syödä makkaraa? Ei tietenkään! Ihan yhtä vähän pakottavat juomaan viiniä tai syömään oliiveja italiassa:) Joku tuolla mainitsikin eldoradon oliivit - ne on värjättyjä raakoja palleroita eikä niitä voi edes verrata oikeisiin - ties vaikka ihastuisit jonain päivänä.
Italiassa on tuhansia muita herkkuja, oliiveihin ei tarvitse edes vilkaista. Ne on yleensä aperitiivinä tai lisukkeena, ei ainoana ruokana. ja soosissa jos niitä on ne voi jättää lautasen raunalle.
Lisäksi italiassa voi juoda vettä, hyviä pienpanimoiden oluita (yhtä kaukana suomalaisista litkuista kuin kuu maasta) tai mehuja. Viinejäkin on monta kymmentä eri laatua joten joka makuun löytyy varmasti jotain.
Ah, olen kade, pääset ihanien tuorepastojen, jänispaistien ja muiden herkkujen pariin! Itse pääsen sinne vain muutamaksi viikoksi vuodessa.
Mutta sinuna olisin kuitenkin avoimin mielin: voi olla ettet yksinkertaisesti ole saanut koskaan maistaa kunnollista oliivia tai viinia (noin oli ainakin minulla niin kauan kuin Suomessa asuin, siita on tosin jo 20 vuotta aikaa...).
Siis miten sinuun uppoavat kaikki muut Italian herkut