Maustekaappi siivottu... Mitähän muita mausteita on edes olemassa?
Löytyy mustapippuria, valkopippuria, viherpippuria, rosepippuria, maustepippuria, sitruunapippuria ja pippurisekoitusta. Sitten on paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, currya, muskottipähkinää, neilikkaa, inkivääriä, kurkumaa, juustokuminaa (mihin ihmeeseen sitäkin tarvitsen?). On tilliä, persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa, salviaa, basilikaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, laakeria ja kirveliä. Sitten löytyy vielä vaniljaa, kanelia, kardemummaa, minttua ja anista.
En kerro määriä, mitä mitäkin on :D
Kommentit (5)
joka yleisimmin on pangasius:
öljyä
sitruunamehua
raastettua inkivääriä
murskattua valkosipulinkynttä
korianteria
juustokuminaa
suolaa
pippuria
Sekoitan ainekset (maun mukaan!) kulhossa ja pläjäytän kalan joko pilkottuna tai kokonaisina fileinä sinne sekaan. Ihan lyhytkin marinointiaika riittää. Sitten vain kala paistetaan, joko ilman marinointilientä tai sen kanssa.
Tuosta puuttui jeeraa ja kurkumaa lukuunottamatta melkein kaikki aasialaisen ruuan mausteet, samoin aika moni arabiruuan mauste.
Eli itselläni on lisäksi kaapissa ainakin seuraavia: korianteria, garam masalaa, tähtianista, sitruunaruohoa (säilöttyä, samoin säilöttyä inkivääriä ja chiliä useaa eri sorttia), kokonaisia kardemummansiemeniä, kafferilimetin lehtiä. Ras el Hanoutia.
Pipareihin tarvitset lisäksi pomeranssinkuorta.
Yrteistä harrastan lisäksi iisoppia (kasvaa kukkapenkissä) ja kynteliä. Katajanmarjoja panen hirvipataan ja tavallista kuminaa mm. gulassiin.
Toki on paaaaljon muitakin mausteita, mutta nuo nyt äkkiseltään muistin ja niitä itse käytän. Kaikkihan riippuu siitä, millaisesta ruuasta tykkää ja mitä kokkaa.
puuttuu listastasi. Se on juustokuminan ohella lempimausteitani. Käytän niitä muutaman kerran viikossa mm. kalan marinointiin.
Löytyy mustapippuria, valkopippuria, viherpippuria, rosepippuria, maustepippuria, sitruunapippuria ja pippurisekoitusta. CAYENNE
Sitten on paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta, currya, muskottipähkinää, neilikkaa, inkivääriä, kurkumaa, juustokuminaa (mihin ihmeeseen sitäkin tarvitsen? INTIALAISEEN RUOKAAN). KORIANTERI, SAHRAMI
On tilliä, persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa, salviaa, basilikaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, laakeria ja kirveliä. MEIRAMI, LIPSTIKKA
Sitten löytyy vielä vaniljaa, kanelia, kardemummaa, minttua ja anista.
KATAJANMARJAT
P.S. Meiltä löytyy muuten aika lailla samat mausteet :) + öljyjä, etikoita jne. ja muutamia valmiita maustesekoituksia (cajun, provencen yrtit)