Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua!!! Voiko Vichyn korvata Spritellä vohveleissa?

Vierailija
03.11.2010 |

Haluaisin tehdä vohveleita mihin tulee 3 dl Vichy-vettä, mutta en ehdi enkä jaksa mennä kauppaan. Vichyn pitäisi tehdä niistä erityisen rapeita.

Minulla on kyllä Sprite-limsaa. Voinko laittaa sitä Vichyn sijaan? Vähentäisin varmaan sokerin määrää taikinasta. Onnistuuko vai tuleeko pahaa?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan tulee vähän sitruunan makua ja sokeria kannattaa tietysti vähentää.



mitään muuta erityistä vichyssä ei ole, paitsi suoloja tietysti, mutta niillä tuskin on merkitystä kuohkeudessa.

Vierailija
2/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sokeriahan siinä on ja tietty limen maku voi tulla bonuksena :) tule sitten kertomaan, miltä maistuivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maitoa on kyllä ja sillä olen joskus tehnyt, mutta mieleni tekisi kokeilla jotain uutta, ja sitä Vichyä ei ole kun ei me sitä juoda. Mutta kehtaisinko laittaa Spriteä? Eikö siinä ole samat poreet jos ne kerran tekee siitä niin rapean taikinan? :D

t. ap

Vierailija
4/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei, siis miksi et voi tehdä ihan veteen vain?

Vierailija
5/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mielestäni Sprite muistuttaa Vichyä enemmän kuin kokis.

Voi sen tehdä veteenkin, mutta kun on olemassa sellainen rapeiden vohvelien ohje, joihin tulee Vichyä eikä hanavettä. Se Vichy tekee niistä erityisen rapeat. Mietin että jos ne on ne poreet niin kai Sprite käy?

Vierailija
6/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sama asia laittaa vettä tai vichyä. Vichy tekee letuista/vohveleista oikeasti sellaiset pitsireunaiset ja rapeat.



Minä kyllä olen sen verran hullu, että voisin kokeilla. Kannattaa tietenkin lisätä sokeri sitten vasta ihan lopussa, kun ensin maistelet vähän taikinaa. Ei tule sitten liikaa sitä. Eikä lettu/vohvelitaikinaan oikeasti edes välttämättä sokeria tarvitse. Taikinasta tulee hyvää ilmankin ja lisukkeissa sitä sokeria kuitenkin on.Että itse varmaan jättäisin sokerin ihan kokonaan pois jos spritea käyttäisin.



Tulehan ihmeessä sitten kommentoimaan miten onnistui. Kiinnostus heräsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerron sitten myöhemmin kelpasiko lapsille. Mitä jos teen varmuuden vuoksi pienen maitopohjaisen taikinankin jos tulee pahaa :D

t. Ap

Vierailija
8/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sama asia laittaa vettä tai vichyä. Vichy tekee letuista/vohveleista oikeasti sellaiset pitsireunaiset ja rapeat.

Minä kyllä olen sen verran hullu, että voisin kokeilla. Kannattaa tietenkin lisätä sokeri sitten vasta ihan lopussa, kun ensin maistelet vähän taikinaa. Ei tule sitten liikaa sitä. Eikä lettu/vohvelitaikinaan oikeasti edes välttämättä sokeria tarvitse. Taikinasta tulee hyvää ilmankin ja lisukkeissa sitä sokeria kuitenkin on.Että itse varmaan jättäisin sokerin ihan kokonaan pois jos spritea käyttäisin.

Tulehan ihmeessä sitten kommentoimaan miten onnistui. Kiinnostus heräsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja käy. Ei pilaa makua. Et ole ensimmäinen joka käyttää spriteä lettuihin. ;)

Vierailija
10/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli hiilidioksidia.

leivinjauhe tuo myös hiilidioksidia taikinaan, joten laita leivinjauhetta ja vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sama asia laittaa vettä tai vichyä. Vichy tekee letuista/vohveleista oikeasti sellaiset pitsireunaiset ja rapeat.

Minä kyllä olen sen verran hullu, että voisin kokeilla. Kannattaa tietenkin lisätä sokeri sitten vasta ihan lopussa, kun ensin maistelet vähän taikinaa. Ei tule sitten liikaa sitä. Eikä lettu/vohvelitaikinaan oikeasti edes välttämättä sokeria tarvitse. Taikinasta tulee hyvää ilmankin ja lisukkeissa sitä sokeria kuitenkin on.Että itse varmaan jättäisin sokerin ihan kokonaan pois jos spritea käyttäisin.

Tulehan ihmeessä sitten kommentoimaan miten onnistui. Kiinnostus heräsi.


Ei ole hienostelua vaan se vaikuttaa vohvelien koostumukseen! Niistä tulee rapeat kun käyttää POREvettä!

Vierailija
12/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja käy. Ei pilaa makua. Et ole ensimmäinen joka käyttää spriteä lettuihin. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein kaksi, toisen Spritestä ja toisen maidosta.

Maistoin taikinoita ja se missä on Spriteä, oli hieman aromikkaampi kun siinä oli sellainen kirpeä, poremaku. Maitopohjaisessa ei ollut mitään makua. En laittanut taikinoihin sokeria, sillä tarjoan ne mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Nyt annan turvota ja sitten paistamaan! :)

t. Ap

Vierailija
14/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muut itekki kokeilla joku kerta spriteä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
03.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistoin sitten vohveleita kahdella eri tyylillä, maku on täysin sama! Spritevohveleista ei maista että niissä on spriteä! Ne ovat silti rapeampia ja kevyempiä kuin ne maitopohjaan tehdyt. Mutta maku on ihan sama! Eli kyllä Spritellä voi korvata Vichyn ja tulee rapeita silti! :)

Vierailija
16/16 |
13.05.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiva

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kolme