Jos vatkaan liivatteen ohuena norona kermavaahtoon, niin se
Kommentit (12)
Se sörsselihän pitäisi nopsasti kipata vuokaan, koska se tosiaan alkaa hyytymään.
täydellä teholla. Ei ole kyllä noin käynyt, vaikka useinkin teen juustokakkuja ja hyytelöitä.
kermavaahtoon. Sitten siellä vaahdon joukossa on sellaisia liivateklimppejä.
ap
Kun olet sulattanut liivatteet tilkaan nestettä niin sen pitää antaa jäähtyä hetken.
Sitten varovainen kaato pikkuhiljaa sen muun ainksien joukkoon. Sekoitus ja sit hyytymään.
kermavaahtoon. Sitten siellä vaahdon joukossa on sellaisia liivateklimppejä.
ap
ehtii jäähtyä jo matkalla kylmään kermavaahtoon, nopeammin. Minä kyllä vatkaan oikein reilusti, mutta vain hetken eikä rihmastoa eikä knöllejä ole tullut.
Oho, ei ole minulle koskaan käynyt noin, mutta en ole ikinä lisännyt liivatetta pelkkään kermavaahtoon. Juustokakkua tehdessä mukana on muutkin täytteen aineet.
Täällä jotain vinkkiä:
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/kuluttajaneuvonta/yle…
Eli lämpötila ehkä tässä lienee ongelma.
Liivatteen lämpötila:
Liivatteen lämpötilalla on sen verran merkitystä, että liivate liukenee vain kuumaan / kiehuvaan nesteeseen ja tätä kuumaa liivatenesteseosta tulee ensin jonkun verran jäähdyttää, jotta sitä voi laittaa esim. kermavaahtoon tai hedelmien / marjojen päälle. Jos liivatetta jäähdyttää liikaa ennen kermaan yhdistämistä, saattaa seurata liian nopea jäähtyminen, siis kun kermavaahto on kylmää. Tällöin vatkaus saattaa aiheuttaa pakkaantumista eli liivate onkin jo hyytelöitynyt ja hyytelö hajoaa vatkattaessa. Vatkauksen tulisi siis tapahtua selvästi ennen kuin liivate alkaa jähmettyä.
Kerma on ollut kylmää. Aina tulee rihmastoa jos liivatteen sekoittaa kylmään massaan.
Sihen ei kuulu lisätä sienirihmastoa.
Siis ensin liottanut, sitten puristanut, sitten sekoittanut tilkkaan kiehuvaa vettä.
Voiko mulla olla liian vähän kuumaa nestettä?