Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jos vatkaan liivatteen ohuena norona kermavaahtoon, niin se

Vierailija
11.11.2010 |

hyytyy rihmastoksi. Mitä teen väärin?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ensin liottanut, sitten puristanut, sitten sekoittanut tilkkaan kiehuvaa vettä.



Voiko mulla olla liian vähän kuumaa nestettä?

Vierailija
2/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se sörsselihän pitäisi nopsasti kipata vuokaan, koska se tosiaan alkaa hyytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

täydellä teholla. Ei ole kyllä noin käynyt, vaikka useinkin teen juustokakkuja ja hyytelöitä.

Vierailija
4/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermavaahtoon. Sitten siellä vaahdon joukossa on sellaisia liivateklimppejä.

ap

Vierailija
5/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun olet sulattanut liivatteet tilkaan nestettä niin sen pitää antaa jäähtyä hetken.

Sitten varovainen kaato pikkuhiljaa sen muun ainksien joukkoon. Sekoitus ja sit hyytymään.

Vierailija
6/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermavaahtoon. Sitten siellä vaahdon joukossa on sellaisia liivateklimppejä.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ehtii jäähtyä jo matkalla kylmään kermavaahtoon, nopeammin. Minä kyllä vatkaan oikein reilusti, mutta vain hetken eikä rihmastoa eikä knöllejä ole tullut.

Vierailija
8/12 |
11.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho, ei ole minulle koskaan käynyt noin, mutta en ole ikinä lisännyt liivatetta pelkkään kermavaahtoon. Juustokakkua tehdessä mukana on muutkin täytteen aineet.



Täällä jotain vinkkiä:

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/kuluttajaneuvonta/yle…



Eli lämpötila ehkä tässä lienee ongelma.

Liivatteen lämpötila:

Liivatteen lämpötilalla on sen verran merkitystä, että liivate liukenee vain kuumaan / kiehuvaan nesteeseen ja tätä kuumaa liivatenesteseosta tulee ensin jonkun verran jäähdyttää, jotta sitä voi laittaa esim. kermavaahtoon tai hedelmien / marjojen päälle. Jos liivatetta jäähdyttää liikaa ennen kermaan yhdistämistä, saattaa seurata liian nopea jäähtyminen, siis kun kermavaahto on kylmää. Tällöin vatkaus saattaa aiheuttaa pakkaantumista eli liivate onkin jo hyytelöitynyt ja hyytelö hajoaa vatkattaessa. Vatkauksen tulisi siis tapahtua selvästi ennen kuin liivate alkaa jähmettyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
08.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma on ollut kylmää. Aina tulee rihmastoa jos liivatteen sekoittaa kylmään massaan.

Vierailija
10/12 |
08.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämpötila on ratkaisevaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
08.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sihen ei kuulu lisätä sienirihmastoa.

Vierailija
12/12 |
08.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma on ollut liian kylmää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi neljä