Lue keskustelun säännöt.
Mistä hyvä juustokakun resepti?
02.11.2010 |
Eli sellaista uunissa paistettavan juustokakun ohjetta kaipaisin, jotta voisin yllättää mieheni sitten isänpäivänä.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl ranskankermaa tai kermaa
täyte:
4 munaa
1 valkuainen
2 dl sokeria
750 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
2 dl ranskankermaa
1 rkl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
yhden appelsiinin raastettu kuori
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka reunoilta ja leikkaa pohjaa varten leivinpaperi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voivaahtoon. Lisää lopuksi ruokalusikallinen ranskankermaa. Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla ja laita kylmään tunniksi.
Valmista täyte. Vatkaa munat ja valkuainen valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, kuoriraasteet ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.
Levitä taikina käsin vuoan reunoille ja pohjalle. Taikinoi reunat kokonaan, sillä täytettä on täyden vuoan verran. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa 60-70 minuuttia.
Älä ota kakkua pois uunista, vaan sammuta uuni ja aukaise luukku ja anna kakun ja uunin jäähtyä kaikessa rauhassa. Kakun täyte kohoaa paistumisen aikana ja jos sen nostaa uunista suoraan pöydälle, täyte "romahtaa". Uunissa jäähtyessään se pitää muotonsa paremmin.
Anna kakun jäähtyä ja säilytä se kylmässä. Tarjoa vasta seuraavana päivänä esimerkiksi vadelmahillon kanssa.