Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mistä hyvä juustokakun resepti?

Vierailija
02.11.2010 |

Eli sellaista uunissa paistettavan juustokakun ohjetta kaipaisin, jotta voisin yllättää mieheni sitten isänpäivänä.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
02.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset




pohja:



100 g voita



1 dl sokeria



1 muna



3 dl vehnäjauhoja



1 tl leivinjauhetta



1 rkl ranskankermaa tai kermaa



täyte:



4 munaa



1 valkuainen



2 dl sokeria



750 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia



2 dl ranskankermaa



1 rkl vaniljasokeria



yhden sitruunan raastettu kuori



yhden appelsiinin raastettu kuori



Voitele irtopohjainen kakkuvuoka reunoilta ja leikkaa pohjaa varten leivinpaperi.



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voivaahtoon. Lisää lopuksi ruokalusikallinen ranskankermaa. Muotoile taikina palloksi, peitä kelmulla ja laita kylmään tunniksi.



Valmista täyte. Vatkaa munat ja valkuainen valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, kuoriraasteet ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.



Levitä taikina käsin vuoan reunoille ja pohjalle. Taikinoi reunat kokonaan, sillä täytettä on täyden vuoan verran. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa 60-70 minuuttia.



Älä ota kakkua pois uunista, vaan sammuta uuni ja aukaise luukku ja anna kakun ja uunin jäähtyä kaikessa rauhassa. Kakun täyte kohoaa paistumisen aikana ja jos sen nostaa uunista suoraan pöydälle, täyte "romahtaa". Uunissa jäähtyessään se pitää muotonsa paremmin.



Anna kakun jäähtyä ja säilytä se kylmässä. Tarjoa vasta seuraavana päivänä esimerkiksi vadelmahillon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän neljä