Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaista kokiksi opiskelu on? Voiko tällä hetkellä suht surkea ruuanlaittaja edes yrittää?

Vierailija
02.11.2010 |

Tilanne on siis se, että en ole mikään ihmeellinen ruuanlaittaja, mutta olisin tosi kiinnostunut oppimaan. Ja kokin ammatti kiinnostaisi.



Mutta onko sielläkin sama tyyli kuin nykyisin tuntuu kaikessa olevan, että pitäisi jo valmiiksi olla joku huippukokki??

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä myös olen ajatellut kokiksi ryhtyä vaikka en ole mikään super kokki. Eli ymmärän tilanteesi hyvin.

Vierailija
2/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

menin ammattikouluun peruskoulun jälkeen ja en kyllä pahemmin ollut kokkaillut mitään sitä ennen.

joskus jonkun täytekakun tehnyt.

Nyt oon alalla keittiöpäällikkönä ja voin sanoa,että aika hemmetin hyvä kokkina :)

kyllä siellä oppii ruokaa laittamaan,mutta se taas ei riitä jos kokiksi aikoo.Ja kaikista ei vaan ole siihen hommaan.

kokin työ on fyysisesti rankkaa,kiirettä,paineesietokykyä pitää olla,hoksottimia ja oma-aloitteisuutta.

Ravintolassa kokkailua ja kotona ruuanlaittamista ei voi millään tapaa verrata toisiinsa.

ei mitenkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

huippuruoka-annoksen, vaan ruokalistat on valmiit ja ruoka usein tehdään puolivalmisteista ja reseptit on valmiit myös

Vierailija
4/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

luulen että hirveetä ruuanlaitto kokemusta ei tarvii olla, mutta halua sitäkin enemmän... kokin työ on oikeesti tosi kiireistä ja vaativaa

Vierailija
5/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustukintoa opiskelevia.



Totuushan on se että kun tulevat peruskoulun jälkeen opiskelemaan alaa ei suurimmalla osalla ole muuta kokemusta alasta kuin yläkoulun kotitaloustuntien verran.



Ensimmäinen vuosi opiskellaan yhteisesti ja toisella vuodella alkavat suuntatuumisopinnot joko kokin ja tarjoilijan ammattiin.



On myös ryhmiä joissa opiskelijat ovat aikuisempia, takana joko ylioppilastutkinto tai jotkut ammattiopinnot tai työkokemusta.



Ei siis tarvitse olla ammattilainen.

Vierailija
6/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustukintoa opiskelevia.

Totuushan on se että kun tulevat peruskoulun jälkeen opiskelemaan alaa ei suurimmalla osalla ole muuta kokemusta alasta kuin yläkoulun kotitaloustuntien verran.

Ensimmäinen vuosi opiskellaan yhteisesti ja toisella vuodella alkavat suuntatuumisopinnot joko kokin ja tarjoilijan ammattiin.

On myös ryhmiä joissa opiskelijat ovat aikuisempia, takana joko ylioppilastutkinto tai jotkut ammattiopinnot tai työkokemusta.

Ei siis tarvitse olla ammattilainen.

miten pääsee opettajaksi juurikin tuolle linjalle?

itse olen kokkina tällä hetkellä,työkokemusta n.5 vuotta.

mikä olisi seuraava etappi jos tahtoisin opettajaksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
06.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hankkimalla opettajan pätevyyden esim. Jyväskylän AMK:ssa (60 op).



Sijaisuuksia voi saada ilman pätevyyttäkin.

Vierailija
8/9 |
15.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokki ala on minulle täyttä helvettiä enkä pitänyt siitä nimikkeestä enkä tiedä pidä siitä että mua kiusataan joka kerta kiusataan kokki jutuilla vaikka toiset väittivät että se on muka 'kehumista'. Kyllä ruuanlaitosta pidän ja olen hyvä ruuanlaitossa mut ravintola-alan kokiksi musta ei koskaan tule.

Siellä on aina hätäilyä ja riitelyä keittiötöissä ja olen sanonut että se on helvettiä mut ei kun piti vaan sanoa pahasti että sä oot hyvä ruuanlaittaja. Ei taida kestää totuutta 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
15.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloitus on vuodelta 2010, varmaan jo koulunsa käynyt.