Millaista rasvalisää annatte yksivuotiaalle?
Kommentit (27)
Mutta neuvolassa kysyivät, että olethan muistanut antaa rasvalisää. Ja olin tosiaan että What?
Ap
juomaksi korviketta (soijapohjaista sellaista, allerginen lapsi kun on) kaupan perusjuoman tilalle. On rasvaisempaa ja energiapitoisempaa. Eiköhän sama päde lehmän maidonkin kohdalla eli anna korviketta perusmaidon sijaan.
Ja syynä siis meillä tuohon korvikkeen juottamiseen oli heikko painnonnousu. Ei 1-vuotta täyttänyt toki muutoin korviketta tarvitse.
kans hoikka lapsi, paino alakäyrällä. 1-v. neuvolassa suositeltiin lisäämään öljyä itsetehtyihin ruokiin, 1 rkl/annos. Kylmäpuristettua oliiviöljyä lisäilen, ja korviketta olemme antaneet myös, koska se on rasvaisempaa kuin lehmän maito.
Joskus lisään voisilmän puuroon ja ostamme lapselle vain kulutusmaitoa, että on rasvaisempaa.
Omatekoisissa uoissa on yleensä jonkun verran rasvaa, mutta jos teen vaikka kanakeittoa, niin lisään siihen tarjoiluvaihessa öljyä
riippuu ruoasta, mutta ei omatekemissä ruoissa ole välttämättä paljoakaan rasvaa. Riippuu mitä lihaa käyttää ja paistaako lihan rasvassa. Eli rasvalisää tarvitaan useillakin hoikilla lapsilla!
Kyllä meidän neuvolan lappusten mukaan kaikkien pitää antaa rasvalisää 1 v lapselle.
Maidoksi suositellaan rasvatonta maitoa ja jos ruoat tekee itse hyvistä aineksista, niin eipä sitä tarpeellista rasvaa saa riittävästi ilman rasvalisää.
Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää.
Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys)
Ja esim. turkkilaista jukurttia.
Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista.
Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä.
Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?
Kyllä meidän neuvolan lappusten mukaan kaikkien pitää antaa rasvalisää 1 v lapselle.
Maidoksi suositellaan rasvatonta maitoa ja jos ruoat tekee itse hyvistä aineksista, niin eipä sitä tarpeellista rasvaa saa riittävästi ilman rasvalisää.
Muistaakseni kaikille alle kaksivuotiaille (vai peräti kolmevuotiaille?!) pitää antaa rasvalisä. Lisäksi meidän 1-vee on pienikokoinen, joten siitäkin syystä mielelläni annan rypsiöljyt puuron seassa :)
Ja muistattehan kaikki, että ne hyvät rasvahapot on tarpeellisia KAIKKIEN aivojen ja solujen kehitykselle, ni!
Kulutusmaidostahan saisi sitä rasvaakin ja sen lisäksi kannattaa lisätä öljyä ruokaan.
Miksi ihmeessä lapsen pitäisi kasvaa perunalla ja puurolla (=sokerilla). Niissä ei ole mitään rakennusaineita pienelle kropalle. Aivot ja sisäelimet esimerkiksi tarvitsevat kehittyäkseen rasvaa ja proteiinia. Näitä kumpaakaan ei ole puurossa eikä perunassa. Niissä on vain energiaa, siis samaa, jota saa siitä rasvasta.
Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää.
Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys)
Ja esim. turkkilaista jukurttia.
Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista.
Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä.
Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?
vaan uskotte kirkkain silmin mitä neuvoloiden vanhoissa suosituksissa sanotaan?
Maidon rasva ei ole vaarallista, varsinkaan lapselle. uusia tutkimuksia aiheesta on netti pullollaan, jos vaan viitsii/osaa tutkia.
mantelit/pähkinät
kala
normaalirasvaiset maitotuotteet
hedelmistä avokado
broileri
naudan liha
puuroihin voi lisätä oliiviöljyä
rypsiöljyn terveellisyyteen en enää itse usko,
osaan etsiä tietoa.
Ja eläinrasva on jo päässyt pannasta, kuunnelkaa ja katsokaa ympärillenne, mitä siellä tapahtuu.
Ja eläinrasva on jo päässyt pannasta, kuunnelkaa ja katsokaa ympärillenne, mitä siellä tapahtuu.
Juurihan tässä lähipäivinä rasvasodassa päädyttiin jälleen siihen että eläinrasva=paha, kasvirasva=hyvä (noin karkeasti).
niin ne neuvolassa sanoo, rasvatonta maitoa ym. mutta juustoa saa sitten syödä (ei puhuta rasvasta mitään) ja leivälle ehdottomasti rasvaa (pitää alkaa sitäkin ostamaan, kun muuten ei käytetä?!?).
Jos nyt on jotenkin alipainoinen lapsi ja allerginenkin vielä, niin kai sille on rasvalisää annettava, aivot tarvii rasvaa kehittyäkseen ja 1v aivot ei ihan valmiit ole vielä.
Meillä syödään rasvaista kalaa välillä, ruoanlaitossa käytetään öljyä/voita, erikseen en mitään rasvaa lapselle syötä. Neuvolassa sitten sanon, että joo, on syötetty margariinia lapselle...
Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää. Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys) Ja esim. turkkilaista jukurttia. Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista. Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä. Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?
ihan normikotiruokaa syödään tossa vaiheessa rasvoineen, sokereineen ja hiilareineen päivineen.
tollasta edes ollut 90-luvulla
Meillä syödään rasvaista kalaa välillä, ruoanlaitossa käytetään öljyä/voita, erikseen en mitään rasvaa lapselle syötä. Neuvolassa sitten sanon, että joo, on syötetty margariinia lapselle...
Se rasvan määrä, mitä lapsille suositellaan, ei ihan toteudu noissa sun mainitsemissa asioissa. Vai uiko ne teidän ruoat valmistuvaiheessa siellä öljyssä ja voissa, niin että sitä rasvaa lapsen lautasellekin asti päätyy riittävästi eikä vaan sinne paistinpannun pohjalla?
olen sitä mieltä että on parempi lisätä itse rasvat ommin, sekä lasten ruokiin, kuin käyttää ns. piilorasva tuotteita. Eli käytämme rasvattomia maito tuotteita yms. Margariinia/voita/öljyjä lisäämme leivälle, ruokiin yms. Tietääpähän ainakin suurin piirtein kuinka paljon ja millaista rasvaa syödään. Tottahan toki piilorasvaakin tulee syötyä esim. lihasta, mutta pyrin minimoimaan piilorasvan käytön.
Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää. Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys) Ja esim. turkkilaista jukurttia. Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista. Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä. Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?
Jokainen saa normaaliruoasta ihan riittävästi rasvaa.