Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Rippijuhlamenusta, apua en osaa päättää

Vierailija
21.06.2010 |

eli rippijuhlat joihin pitää tehdä lämmin ruoka mutta en osaa päättää teenkö lihaksi:



- paahtopaistia (tai vaihtoehto joku porsaan uunifilee )

vai

- burgundinpata (ilman sieniä koska moni ei tykkää ) tai muu pataruoka



paistissa on se huono puoli että pitäisi sitten olla kastike erikseen



Muuten tulee:

uusia perunoita

vihreää salaattia

leipää+levite

melonin siivuja



kermakakku

jokin juustokakku tai sascherkakku

suolaisia tuulihattuja

pieniä graavilohileipiä

suklaakonvehteja



Antakaa ideoita ja kommentoikaa pliis!



Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahtopaistissa olisi se hyvä puoli, että sen voisi tarjota mtös kylmänä, eli voisi tehdä valmiiksi etukäteen. Tosin, voihan pataruoankin lämmittää.



Kuulostaa hyvältä, mielestäni on fiksua tarjota ruokaa ja sitten kahvipöytä kakkuineen.

Vierailija
2/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teille om tulossa enemmän vieraita (tai pidemmällä aikavälillä), laittaisin varmaankin paahtopaistia juuri sen vuoksi, että sen voi tarjota kylmänä. Hyviä varmasti ovat kuitenkin molemmat.



Myös makeat tarjottavat kuulostavat ihanalta! Mukavia juhlia teille ja onnea ripille pääsevälle! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

paahtopaistia, pataruoat ovat raskaita, jos sattuu esim. olemaan hellepäivä.



Sitten ottaisin kahvipöydästä suolaiset pois, jos on jo syöty ruokaa, on turha tarjota suolaista enää kahvin kanssa. Pari kakkua + konvehdit riittävät hyvin, yksikin kakku riittäisi.



Muuten kuulostaa hyvältä!

Vierailija
4/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alan kallistua paahtopaistin puoleen kun on sitä hellettäkin luvattu.

Ehkä laitan sitten graavilohen ruuan kanssa ja jätän ne suolaiset tuulihatut pois.

Kastilleen teen varmaan pussista koska en ole hyvä kastikkeissa.

ap

Vierailija
5/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alan kallistua paahtopaistin puoleen kun on sitä hellettäkin luvattu. Ehkä laitan sitten graavilohen ruuan kanssa ja jätän ne suolaiset tuulihatut pois. Kastilleen teen varmaan pussista koska en ole hyvä kastikkeissa. ap

paisti on hyva ja laita kalaa (vaikka sita graavilohta) rinnalle. Jos vaikka on vieraita, jotka eivat syo lihaa.

Kiva menu.

Milloin juhlat on, saako tulla ;-)?

Vierailija
6/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

joku hyytelö ja cornichon-kurkut mielestäni lisukkeeksi, et tarvitse kastikketta.



Laita tosiaan se graavilohi yhtä aikaa esille.



Ja jos on tulossa paljon lapsia, niin varaa ne perinteiset lihapullat heille ja yritä jotenkin piilottaa ne aikuisilta:=D



Kaksi kakkua on kyllä kiva, oma sukuni ainakin tykkää. Ja taas varaa lapsille jätskitikut tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

et voi tarjota lihaa kylmänä. Tarjoa paahtopaisti ennemmin leikkeletyyppisesti graavikalan kanssa. Suosittelen jälkimarinointia, saat siten lihasta tosi herkullisen ilman lämmintä kastiketta (ja pussikastike ei ole mitenkään juhlava..) Eli paista paahtopaisti sisältä roseeksi (ennen uuniinlaittoa paista lihaan nätti paistopinta nopeasti pannulla), laita vähän jäähtynyt liha kokonaisena itse tekemääsi marinadiin , johon sopii esim. oliiviöljy, balsamiviinietikka, tuoreet yrtit, valkosipuli jne. Marinoi lihaa jääkaapissa yön yli ja juhlapäivän aamuna leikkaa se ohuen ohuiksi siivuiksi tarjolle. Menestys on taattu ;)

Vierailija
8/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos on ruoka, jälkkäriksi riittää kahvipöytä kakkuineen. Kala ja liha ruokapöytään, ja kannattaa nykyisin huomioida, että joukossa voi olla kasvissyöjiäkin. Ehkä jokin ruokaisa salaatti sopisi vielä joukkoon sen vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos paljon niin kuuman ruuan tarjoaminen vaikeaa..

meillä oli 40 vierasta ja päädyin kulmään buffetpöytään

-lohta, savusiikaa, sisäfilettä ohuina siivuina, erilaisia vihreitä salaatteja, kana-pastasalaatti, coctal-lihapullia vesimelonia, viinirypäleitä, kotijuustoa, patonkia jne



helppo kun ei tarvitse huolehtia lämmityksestä

Vierailija
10/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos paljon niin kuuman ruuan tarjoaminen vaikeaa.. meillä oli 40 vierasta ja päädyin kulmään buffetpöytään -lohta, savusiikaa, sisäfilettä ohuina siivuina, erilaisia vihreitä salaatteja, kana-pastasalaatti, coctal-lihapullia vesimelonia, viinirypäleitä, kotijuustoa, patonkia jne helppo kun ei tarvitse huolehtia lämmityksestä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos paljon niin kuuman ruuan tarjoaminen vaikeaa.. meillä oli 40 vierasta ja päädyin kulmään buffetpöytään -lohta, savusiikaa, sisäfilettä ohuina siivuina, erilaisia vihreitä salaatteja, kana-pastasalaatti, coctal-lihapullia vesimelonia, viinirypäleitä, kotijuustoa, patonkia jne helppo kun ei tarvitse huolehtia lämmityksestä

siis makeana oli

-suklaa kakku valkosuklaamoussella ja vadelmilla

- kinuskikakku persikkatäytteellä

-mansikka brita

-mango-tuorejuustokakku

Vierailija
12/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meloonin siivuja?



Kuulostaa aika kivalta mutta ihmettelen vaan ääneen.

Ei mulla tollasta ollu, oliko sulla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos paljon niin kuuman ruuan tarjoaminen vaikeaa.. meillä oli 40 vierasta ja päädyin kulmään buffetpöytään -lohta, savusiikaa, sisäfilettä ohuina siivuina, erilaisia vihreitä salaatteja, kana-pastasalaatti, coctal-lihapullia vesimelonia, viinirypäleitä, kotijuustoa, patonkia jne helppo kun ei tarvitse huolehtia lämmityksestä

siis makeana oli -suklaa kakku valkosuklaamoussella ja vadelmilla - kinuskikakku persikkatäytteellä -mansikka brita -mango-tuorejuustokakku

kuulostaa sairaan hyvältä ;-) paremmalta kuin ap:n

Vierailija
14/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ihan järjetön burgundinpatafani, mutta tosiaan kesähelteellä paahtopaisti on minustakin parempi ratkaisu. Joskus kylmän paahtopaistin kanssa tarjoillaan piparjuurella maustettua ranskankermaa. En nyt ala tempoa reseptiä hatusta, mutta googlettamalla varmaan löytyy. Ja ne pienet suolakurkut täydentävät makua hienosti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
21.06.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmän paahtopaistin kanssa sopii erinomaisesti piparjuurikerma, joka juhlistaa sen.



Samaa mieltä, että suolaiset tarjottavat pois kahvipöydästä, tilalle vaikka yhdenlaisia pikkuleipiä, ja graavi lohi tarjolle paahtopaistin rinnalle.



Hyvältä kuulostava - ja kohtuullisella vaivalla toteutettava - menu!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kolme