Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nitraatit

Vierailija
29.05.2010 |

Nitraatteja on elintarvikkeissa luonnostaan, esimerkiksi punajuurissa, pinaatissa, nokkosessa, salaatissa ja kiinankaalissa.



AV-mammojen suosikissa rucola-salaatissa on myös runsaasti nitraatteja.



Nitraatteja ja nitriittejä käytetään lisäaineena liha- ja makkaravalmisteisiin sekä juustoihin. Ne estävät haitallisten mikrobien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua eli estävät supermyrkyllisen botuliinin muodostumissa tuotteissa. Nitriitit auttavat säilyttämään lihan punaisen värin sekä estävät rasvojen härskiintymistä.



Nitriitti voi hapettaa hemoglobiinin sisältämän raudan sellaiseen muotoon, ettei se pysty kuljettamaan happea elimistöön. Nitraateista on haittaa niiden muuttuessa elimistössä nitriiteiksi. Liiallinen nitraattien ja nitriittien saanti on myös yhdistetty joidenkin syöpien mahdolliseen lisääntymiseen.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
29.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Senpä takia alle 1v ikäisille ei saisikaan tarjota tiettyjä juureksia eikä esim. pinaattia.



Rucolastahan on ollut paljon puhetta muutenkin eli sitä ei ainakaan talvisaikaan kannata syödä hirveästi kerrallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan kaksi