Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi hyytetelökakku epäonnistuu ja tulee rakeiseksi : ( ?

Vierailija
02.04.2010 |

Siinäpä kysymys olikin.Olisko leipureita paikalla antamaan vinkkejä?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on ettet osaa lisätä liivatetta oikein vaan se jää klimpeiksi.



Liivate liotetaan kymässsä vedessä 10 minuuttia ja lehdistä puristellaan pois liotusvesi.



Pari kolme ruokalusikallista kiehuvaa vettä ja siihen lisätään liotetut liivatteet ja annetaan liueta siihen.



Sulanut liivateseos lisätään hyydytettävään massaan ohuena nauhana koko ajan massaa sekoittaen ja lopuksi lisätään massaan kermavaahto ja massa sekoitetaan sekaisin.



Sitten massa kaadetaan hyytymään vuokaan tai kehään.



Vierailija
2/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilen tuota liivatejuttua koska ei liivate klöntit näytä rakeisilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilen tuota liivatejuttua koska ei liivate klöntit näytä rakeisilta.

Hyytelökakkuun lisättävä kermavaahto pitää olla löysempää kuin kakun kuorruttamisessa.

Vierailija
4/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etenkin jos käytät hyytelökakussasi sulatettua suklaata, ÄLÄ KÄYTÄ KUOHUKERMAA! Tai oikeastaan mitään "oikeaa" kermaa; ne juoksettuu helposti, kun kaadetaan vaikkapa se kuuma sula suklaa joukkoon.



Flora Vispi on takuuturvallienn vaihtoehto; ei juoksetu, ei vatkaudu voille.



Kuten joku jo sanoi: liivatteet liotetaan kylmässä pehmeiksi, puristellaan kylmä vesi pois ja lisätään kuumaan nesteeseen yksi kerrallaan hyvin lusikalla sekoittaen. Ja annetaan jäähtyä sen liivatenesteen, jos se vielä jäi kuumaksi liivatteiden sekoituksen jälkeen.



Kaadetaan ohuena norona massaa koko ajan vatkaten (käsivatkaimella vaikka).

Vierailija
5/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se hyytelöliuos kannattaa laittaa ihan viimeisenä ja sähkövatkaimella sekoittaa hyvin. Kermavaahdonkin voi laittaa ennen liivatetta.

T:kondiittori joka on elämäsä aikana tehnyt satoja hyytelökakkuja

Vierailija
6/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ohje ollut kodin kuvalehdessä aikoinaan.

Ihmettelen,kun se aiemmin onnistui!!!!Ja nyt pari kertaa olen tehnyt,niin täyte mennyt aivan rakeiseksi :(



Eli ekaksi siinä vatkataan vispikerma sokerin kanssa ja siihen lisätään tyrnihilloa,vaniljakastike tai jogurtti sekä sulatettu,jäähdytetty suklaa ja sit lopuksi tuo liivate,joka on myös jäähdytetty.

En käsitä missä nyt menee vikaan????

Olen tehnyt tätä kakkua ainakin 10 kertaa ennen näitä paria epäonnistumista :( ja missä ihmeessä menee nyt pieleen??



Mietin tuota liivatetta,että saako kattila olla silloin liedellä kun laitan ne lehdet kattilaan?Mulla se on siinä reunalla ja sekoitan samalla sitä.Levy ei ole päällä enää siinä vaiheessa eli en keitä noita liivatelehtiä?

Vai onko tuo kerma tosiaan voinut mennä voiksi?

Hitsit kun harmittaa tää epäonnistuminen!Kallit aineet ja aika menee hukkaan ja suututtaa,kun ei onnistu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan se pitää jäähdyttää, antaa jäähtyä sulatusastiassaan tai jos jäähdyttää kylmässä vesihauteessa sitä pitää sekoittaa ettei suklaa jämähdä astian reunoihin.

Kun liivatteet lisätään kuumaan vesitilkkaan ne voi heittää sinne kaikki kerralla, liivatteet jäähdyttää sen vesiosan ja liivateliuoksen voi lisätä samantein massaan.

Kuohukerma toimii ihan hyvin.

Olen tehnyt hyytelöitä onnistuneesti kauan ennen Flora Vispin keksimistä.

kylmäkkö

Etenkin jos käytät hyytelökakussasi sulatettua suklaata, ÄLÄ KÄYTÄ KUOHUKERMAA! Tai oikeastaan mitään "oikeaa" kermaa; ne juoksettuu helposti, kun kaadetaan vaikkapa se kuuma sula suklaa joukkoon.

Flora Vispi on takuuturvallienn vaihtoehto; ei juoksetu, ei vatkaudu voille.

Kuten joku jo sanoi: liivatteet liotetaan kylmässä pehmeiksi, puristellaan kylmä vesi pois ja lisätään kuumaan nesteeseen yksi kerrallaan hyvin lusikalla sekoittaen. Ja annetaan jäähtyä sen liivatenesteen, jos se vielä jäi kuumaksi liivatteiden sekoituksen jälkeen.

Kaadetaan ohuena norona massaa koko ajan vatkaten (käsivatkaimella vaikka).

Vierailija
8/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai oletko sulattanut suklaan väärin? Missä vaiheessa seos rakeistuu?



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

se joka ensin ehdotti kerman voittumista, en vaan muistanut että suklaatakin laitetaan hyytelökakkuun.



Itsekin olen kyllä joskus saanut suklaan rakeiseksi en kyllä enää muista miksi, mutta ei kai se kakku pilalla ole muuten kuin ulkonäöllisesti?

Vierailija
10/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai jos sinne pääsee hiukankaan vettä tai jopa vesihöyryä.



Mikrossa sulattaessa täytyy olla tosi varovainen, lämmittää pienellä teholla ja sekotella välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
02.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisko tuo kerma mennyt voiksi?

Vierailija
12/13 |
08.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein äsken juustokakun tapaista, jossa ensin tehtiin kermavaahto-mascarpone-vaahto, johon kääntelin sekaan valkuaisvaahdon. Liivatelehdet liuotin likööriin, ja kaadoin todella hitaasti ja ohuena nauhana sekaan. Massa oli ihan hyvän näköistä vielä siinä vaiheessa kun puolet liivatenesteestä oli mennyt, mutta sitten alkoi tapahtua jotain... Ilmeisesti se kermavaahto oli liian paksua :(. Kuohukermaa käytin. Voiko myös valkuaisvaahto olla liian paksua? Se nimittäin oli tosi paksua. Äh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
14.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

millä erotat pehmenneet liivatelehdet siten että saat muka yksitellen kuumaan nesteeseen,ei kuule onnistu,koko liivate mössö laitetaan kerralla kuumaan nesteeseen se on jo ravintolakoulussa opetettu perhossa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kuusi