Kurpitsasose
Ostin vauvaa varten kesäkurpitsaa, aikomuksena tehdä siitä sosetta. Mutta mutta... Kuorin toki, eikö? Entäs se keskiosan mössö, otanko pois, vai laitanko soseen joukkoon?
Kommentit (5)
voit laittaa kurpitsan uuniin puoleksi tunniksi, näin liha pehmenee ja saat kovan kuoren helposti pois. Itse sekoitan kurpitsasoseeseen porkkanaa ja sipulia, siitä saa muuten koko perheen soseen vaikkapa kalalle.
Olen tehnyt niin, että kuorin vaan ja sitten höyrytin ja pistin soseeksi tämän jälkeen keskiosineen kaikkineen. Vähän keitinvettä tai rinnasta puristettua maitoa varmaan myös lisäsin siihen (en enää muista ihan varmasti kun on jo jonkin aikaa kun olen sitä tehnyt) On ollut yksi meidän vauvan suosikeista tämä kesäkurpitsa! Mukaan kannattaa ehkä laittaa vielä pikkutippa kylmäpuristettua öljyä. Itse itseasiassa laitoin ne kuoret omaan pataani, joten käytetyksi tulivat nekin, syötäviähän nekin ovat ja luomua siis hankin tai sisaren kasvattamaa, joka sekin on luomua :). Ei luomusta en ehkä näitä kuoria söisi.
Itse itseasiassa laitoin ne kuoret omaan pataani, joten käytetyksi tulivat nekin, syötäviähän nekin ovat ja luomua siis hankin tai sisaren kasvattamaa, joka sekin on luomua :). Ei luomusta en ehkä näitä kuoria söisi.
Kauan niitä piti hauduttaa? Ihan mielenkiinnosta kyselen kun oman käytän uunissa jotta liha pehmenee mutta kuorta en ole itse saanut ikinä pehmeäksi.
Kesäkurpitsa on se vihreä pitkulainen vihannes. Se oranssi on vaan kurpitsa.