miten tehdään kuohkeaa, ilmavaa pullaa?
tein pullapitkon eilen ja siitä tuli tosi tujua tavaraa, ihan kun leipää leikkaisi, liikaa jauhoja? Taikina kyllä tarttui vähän käsiin, kun leivoin sitä. Maku ok
Kommentit (13)
rasva kannattaa lisätä melko pian vaivauksessa niin jauhoja tarvitsee vähemmän. Taikina saa jäädä melko löysäksi kun nostatat. Nostatuksen jälkeen käytä leipomisessa sittten enemmän jauhoja.
sijasta tuttelia! Vähän kalliimpaa toki, mutta pullasta tulee taivaallisen hyvää!
ÄLÄ laita kananmunaa ollenkaan. Tää on tehny mun pullista pehmeitä :D
Ja toinen vinkki on et käyttää maitojauhetta... Terv. ex.-kivipullien paistaja
sekä kulhossa, että muotoiltuina..kokeile myös leipoa maitojauheeseen
tulee tosi kimmoisa ja kuohkea taikina (on munaton). Vaivaan taikinan hyvin ja nostatan liinan alla kulhossa tiskialtaassa kaksinkertaiseksi, lasken altaaseen kuumaa vettä. Annan pullien kohota pellillä vielä kerran ennen paistamista.
Tässä ohje :
50gr hiivaa, 0.5l maitoa, 2dl sokeria, 1tl suolaa, 150gr sulatettua voita, 1kg vehnäjauhoja, 2tl kaardemummaa. 275 astetta ja 10 minuuttia.
Kaikki ainekset nostetaan edellisnä päivä pöydälle lämpiämään huoneenlämpöiseksi.
kunnon vaivaus, nostatetaan kaksinkertaiseksi ennen leipomista, ja lisaksi annetaan nousta pellillä ennen kuin laitetaan uuniin.
Teen pullan aina veteen, eikä eroa juuri ole maitoon tai maitojauheeseen tehtyihin. Tietysti juhlapulla on eriasia, jos haluaa erityisen maukasta.
pullan voi todellakin tehdä veteen eikä kukaan erota mitään!
Reilusti rasvaa, mahd.vähän jauhoja, kunnon vaivaus (on erittäin tärkeä) ja hyvä kohotus(muttei liikaa). Niin ja munat pois, niitä ei pullataikinaan tarvita.
nyt mun on lähdettävä leipomaan pullaa... kamalasti alko tehdä mieli ;D
tein pullan kuivahiivaan 2 pussia ja maitojauheeseen. En käyttänyt munaa.
Kohotin puol tuntia taikinana+puol tuntia lettinä
-ap-
pullan voi todellakin tehdä veteen eikä kukaan erota mitään!
Reilusti rasvaa, mahd.vähän jauhoja, kunnon vaivaus (on erittäin tärkeä) ja hyvä kohotus(muttei liikaa). Niin ja munat pois, niitä ei pullataikinaan tarvita.
Joskus kokeilin pullan leipomista veteen ja jätin munan pois, kun moni sanoo, ettei niiden puuttumista huomaa. Mun mielestä siitä tuli tajuttoman mautonta pullaa ja itse asiassa hassua kyllä paljon kovempaa kuin "normaalisti".
Pitkotaikinaan tosin on laitettava enemmän kuin pikkupulliin. Oliko tarpeeksi hiivaa? Kuivahiivalla saa paremman tuloksen.