Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miten tehdään kuohkeaa, ilmavaa pullaa?

Vierailija
02.11.2009 |

tein pullapitkon eilen ja siitä tuli tosi tujua tavaraa, ihan kun leipää leikkaisi, liikaa jauhoja? Taikina kyllä tarttui vähän käsiin, kun leivoin sitä. Maku ok

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitkotaikinaan tosin on laitettava enemmän kuin pikkupulliin. Oliko tarpeeksi hiivaa? Kuivahiivalla saa paremman tuloksen.

Vierailija
2/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

rasva kannattaa lisätä melko pian vaivauksessa niin jauhoja tarvitsee vähemmän. Taikina saa jäädä melko löysäksi kun nostatat. Nostatuksen jälkeen käytä leipomisessa sittten enemmän jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sijasta tuttelia! Vähän kalliimpaa toki, mutta pullasta tulee taivaallisen hyvää!

Vierailija
4/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ÄLÄ laita kananmunaa ollenkaan. Tää on tehny mun pullista pehmeitä :D

Ja toinen vinkki on et käyttää maitojauhetta... Terv. ex.-kivipullien paistaja

Vierailija
5/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sekä kulhossa, että muotoiltuina..kokeile myös leipoa maitojauheeseen

Vierailija
6/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee tosi kimmoisa ja kuohkea taikina (on munaton). Vaivaan taikinan hyvin ja nostatan liinan alla kulhossa tiskialtaassa kaksinkertaiseksi, lasken altaaseen kuumaa vettä. Annan pullien kohota pellillä vielä kerran ennen paistamista.



Tässä ohje :

50gr hiivaa, 0.5l maitoa, 2dl sokeria, 1tl suolaa, 150gr sulatettua voita, 1kg vehnäjauhoja, 2tl kaardemummaa. 275 astetta ja 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki ainekset nostetaan edellisnä päivä pöydälle lämpiämään huoneenlämpöiseksi.

Vierailija
8/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kunnon vaivaus, nostatetaan kaksinkertaiseksi ennen leipomista, ja lisaksi annetaan nousta pellillä ennen kuin laitetaan uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen pullan aina veteen, eikä eroa juuri ole maitoon tai maitojauheeseen tehtyihin. Tietysti juhlapulla on eriasia, jos haluaa erityisen maukasta.

Vierailija
10/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pullan voi todellakin tehdä veteen eikä kukaan erota mitään!

Reilusti rasvaa, mahd.vähän jauhoja, kunnon vaivaus (on erittäin tärkeä) ja hyvä kohotus(muttei liikaa). Niin ja munat pois, niitä ei pullataikinaan tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt mun on lähdettävä leipomaan pullaa... kamalasti alko tehdä mieli ;D

Vierailija
12/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tein pullan kuivahiivaan 2 pussia ja maitojauheeseen. En käyttänyt munaa.

Kohotin puol tuntia taikinana+puol tuntia lettinä



-ap-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
02.11.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pullan voi todellakin tehdä veteen eikä kukaan erota mitään!

Reilusti rasvaa, mahd.vähän jauhoja, kunnon vaivaus (on erittäin tärkeä) ja hyvä kohotus(muttei liikaa). Niin ja munat pois, niitä ei pullataikinaan tarvita.

Joskus kokeilin pullan leipomista veteen ja jätin munan pois, kun moni sanoo, ettei niiden puuttumista huomaa. Mun mielestä siitä tuli tajuttoman mautonta pullaa ja itse asiassa hassua kyllä paljon kovempaa kuin "normaalisti".

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme neljä