Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gluteiini vauvalle siis kaurapuuro, pasta ym. Miksi

Vierailija
29.12.2009 |

ei saisi antaa? Tietääkö joku tähän syytä? Tuntuu hassulta syöttää vauvalle tattari- ja maissipuuroja ym., kun en itsekään niitä syö.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
29.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis jos aloittaa viljat normaaliin aikaan eli noin 5 kk:n iässä. Eri juttu sitten jos niitä on pakko alkaa tunkea joskus 3 kk:n iässä kehittymättömään suolistoon.

Vierailija
2/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

jostain luin, erttä gluteenin liian varhainen syöttäminen (ennen 8kk) voi olla yhteydessä myöhempiin allergioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

aloittanut kiinteät 6kk. Ja ensin riisihiutalepuuroja. Eipä ole lapsilla ongelmia ollut vaikka itsellä vauvana on ollutkin.

Vierailija
4/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

aloittanut kiinteät 6kk. Ja ensin riisihiutalepuuroja. Eipä ole lapsilla ongelmia ollut vaikka itsellä vauvana on ollutkin.

Vierailija
5/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin puhdas kaura. Tee vauvalle kaurapuuroa, se on terveellistä.

Vierailija
6/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

5kk alkaen varovasti aloitella. Ei tarvitse tattaripuuroja keitellä syyttä suotta. Ja olenko väärässä, mutta eikös gluteenia ole vehnässä? Vai onko sitä myös kaurassa ja kaikissa viljoissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

5kk alkaen varovasti aloitella. Ei tarvitse tattaripuuroja keitellä syyttä suotta. Ja olenko väärässä, mutta eikös gluteenia ole vehnässä? Vai onko sitä myös kaurassa ja kaikissa viljoissa?

Kotimaisia viljoja ovat vehnä, ohra, ruis ja kaura. Jotkut keliaatikot sietävät kauraa sen koostumuksen vuoksi, mutta eivät kaikki.

Vierailija
8/8 |
30.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

että viljat ovat erinomaisen tärkeää ravinnossamme, lähes korvaamatonta. Ajatellaan myös, että viljan kuitu on ehdoton vaatimus vatsan toiminnalle.



Aika moni on alkanut tätä kuitenkin epäillä. Yllättävän moni sairaus tai vaikeus saattaa olla peräisin viljasta (gluteenista), ihottumat, ihon kuivuus, mahaongelmat, nivelkivut, astmat, you name it.



Hurjempiakin visioita on esitetty: runsashiilihydraattinen vilja (kuten sokeri ja kaikki nopeasti sokeristuvat tuotteet) aiheuttaa kehoon tulehdustilan, joka oireilee monin tavoin. Jopa syöpää, MS-tautia, reumaa ja muita vakavia tauteja pidetään tulehduksellisina tauteina.



Täytyy myöntää, että tämä uusi propaganda tuntuu uskottavammalta kuin vanha eli se, että vilja on kaiken perusta.



Olen nyt ollut lähes viljatta vuoden verran. Sairauksia minulla ei ole koskaan ollut, mutta ainakaan en ole kärsinyt mistään puutoksista. Mahakin toimii mainiosti ilman leivän ja puuron kuituja.



Kaverini pääsi eroon turvotuksista ja ilmavaivoista kun jätti viljat kokonaan pois. (Lääkäri oli ne tutkinut eikä osannut auttaa mitenkään vaikka tuskat olivat välillä kovat ja apu tarpeen!)