Miten kinkku voi säilyä monta päivää jääkaapissa , mutta
muut paistetut lihat heitetään jo roskiin 3päivänä ns. pilaantuneina?
Kommentit (7)
Suolan säilyttävä vaikutus alkaa kun suola% on n. 20%. Joulukinkuissa ei ole niin paljon suolaa, lähellekään.
Ei se kinkku säily sen kauempaa kuin muukaan kypsä liha. Tuossa joku kirjoitti viipaloinnin vaikutuksesta ja oikeassa on. Iso pala säilyy kauemmin kuin pienet palat, pilaantuvaa pintaa on paloitellussa enemmän. Viikkoa minäkin pidän kotioloissa tuollaisen ison kappaleen käyttöaikana. Uutena vuotena kinkku alkaa haista härskiltä aivan väistämättä.
t: elintarvikeinssi
En koskaan seisota kinkkua lämpimässä. Viipaloin riittävän määrän tarjolle ja loppukinkku menee jääkaappiin takaisin. Miksiköhän sitä muuten jotkut seisottaa pöydässä ruokailun ajan? Koristeenako?
Jos taas paloittelet kinkun valmiiksi siivuiksi, niin ei se säilykään.
Sitäpaitsi suolatut tuotteet säilyvät pidempään. Joku meetwursti säilyy ihan huoneenlämmössä.
kinkku yleensä säilyy jääkaapissa? Siis jos olettaa, että sitä ei ole välillä pidetty huoneenlämmössä.
Kun sitä kinkkua (siellä kuuluisassa anoppilassa) pidetään pöydällä aina vähintään 2-3h kerrallaan, ja loppuja syödään vielä loppiaisena...
eli max viikko.