Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten käytän kuivatut suppilovahverot?

Vierailija
14.12.2009 |

Sain lahjaksi pussillisen kuivattuja suppiksia (ihana lahja!), mutta en osaa käyttää niitä. Voiko niistä tehdä samoja ruokia kuin tuoreista tai pakastetuista suppilovahveroista? Pitääkö ne liottaa ensin?



Vinkkejä kiitos!

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
14.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim jauhelihakastikkeen ravintoarvoa. Jauhan kuivatut suppilovahverot ihan jauhoksi ja lisään kastikkeisiin.

Vierailija
2/18 |
14.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista että kuivatettaessa ne on menneet tosi pieneen kokoon. Pikkujäänälle rasiallinen on todellisuudessa n pari-kolmekin litraa tuoreita sieniä. Eli toisin sanoen ei tarvi laittaa paljon määrällisesti kastikkeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
14.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekä tuoreita että kuivattuja. Kuivatut voi tosiaan jauhaa keittoon tai kastikkeeseen, mutta ne voi myös käyttää kuten tuoreet sienet. ensin laitat ne likoon yön yli, sitten käytät kuinka tykkäät!

Vierailija
4/18 |
14.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuon sienten lisäämisen kastikkeen joukkoon murskattuna olenkin joskus kuullut, mutta enemmän mua kiehtoo tehdä "oikeita" sieniruokia. Siis yön yli liotus ja eikun kokkaamaan ;)

AP

Vierailija
5/18 |
14.12.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein juuri eilen suppisrisottoa (netistä löytyy hyviä reseptejä) ja liotin sieniä ehkä pari tuntia.



Ja tosiaan, jos käytät niitä enemmänkin mausteena (siis hienoksi jauhettuna) niin ei tarvitse liottaa ollenkaan.



Liotusliemi kannattaa muuten myös käyttää ruuanlaittoon, siihen irtoaa hirveästi hyvää sienten makua.

Vierailija
6/18 |
05.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
05.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka kauan nuo kuivatut säilyy?

Vierailija
8/18 |
05.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suskisuskisu kirjoitti:

Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?

Vajaa puoli litraa. Ja tosiaan ihan puolen tunnin liotus riittää, suppis on niin ohutmaltoinen sieni ettei se enempää tarvitse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä jos suppilovahverot piirakkaa varten joutuivat olemaan liotettuina 3 vrk ! Voiko niitä enää käyttää?

Vierailija
10/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Murentelet keittoihin. Antaa hyvän säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, liottelet menemään ja sitten vaan kokkaamaan. Yksi suosikkiruokani on nykyään kermainen sienipasta, jossa lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja pinaattia. Hyviä myös keittoihin, kastikkeisiin tai vaikka makaronilaatikkoon tai juurespadan sekaa.

Vierailija
12/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä jos suppilovahverot piirakkaa varten joutuivat olemaan liotettuina 3 vrk ! Voiko niitä enää käyttää?

Ovatko olleet lämpimässä vai kylmässä? Itse varmaan käyttäisin, jos ei tuoksu tai näytä oudolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myyn joulumyyjäisissä samoin kun kuivatut herkkutatit.

Vierailija
14/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuinka kauan nuo kuivatut säilyy?

Useita vuosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita vappilosuhverot airfryeriin.

Vierailija
16/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kuinka kauan nuo kuivatut säilyy?

Useita vuosia.

Jep,just eilen murentelin soosiin ainakin neljä vuotta vanhoja suppiksia.

Vierailija
17/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suskisuskisu kirjoitti:

Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?

Litra kokonaisia kuivattuja suppiksia = 5,5 litraa tuoreita.

Vierailija
18/18 |
12.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Marttojen ohje netistä:

Kuivattuja sieniä voi käyttää kuten tuoreitakin. Ennen ruoaksi valmistamista kuivatut sienet yleensä liotetaan, 1 dl sieniä, 2–3 dl vettä. Liotusajaksi riittää 15 minuutista puoleen tuntia. Liotusvesi voidaan lisätä ruokaan, ellei se ole kitkerää.

Ei tosiaankaan tarvitse pitkään liottaa. Olen itsekin tehnyt noin ja hyvää tuli.