Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millaisia kasvisruokia/lisukkeita lapsenne syövät mieluiten?

Vierailija
15.04.2009 |

porkkanoita naposteltavaksi ;)

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyse n. 20v lapsista joita en meinaa saada syömään muuta kuin perunaa, makaroonia, kanaa ja jauhelihaa :(



Nuorina kyllä söivät ihan mitä vaan, mutta eipä enää.

Vierailija
2/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hups, kyse siis n. 10v lapsista... t. ap :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

-hienonhienosta porkkanaraasteesta

-tuorepaprikasta (erityisesti keltaisesta)

-tuorekurkusta

-tomaateista

-he-ma-pa -sekoituksesta

-keitetystä parkakaalista

-keitetystä kukkakaalista

-herneistä

-jäävuorisalaatista



ym ym ym.



myös lähes kaikki monet hedelmät maistuu.

Vierailija
4/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

bataattisosekeitto, porkkanat raasteena tai raakana sekä maissintähkät keitettynä. En tiedä toimiiko samat vielä 17 vuoden päästäkin... :) Muina juttuina tulee mieleen uunijuurekset (lohkoa, öljyä+mausteita, uuniin n. tunniksi) sekä gratiinityyppiset lisäkkeet.

Vierailija
5/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Just lähetin tämän tonne toiseen ketjuun, mutta sopii tännekin:





Tuskin lapsi oppii kasvisten himosyöjäksi jos kotona aikuisetkaan eivät syö kasviksia. Ei "kasvisten syöminen" tarkoita sitä että pitäisi haukata kerralla raaka kukkakaali, vaan sitä että kasviksia käytetään koko perheessä

monipuolisesti ja osana kaikkea ruokaa.



Esim. makaroonilaatikkoon lisätään sipulia ja porkkanaa, lettutaikinaan raastetaan omena, jauheliharuokia jatketaan pavuilla tai punajuurella...



Näin "kasvisten syöminen" ei ole mikään ihmeellinen poikkeustilanne vaan osa normaalia ruokaa. Lainaa kirjastosta vaikka joku kasviskeittokirja ja katso siitä mallia. Kasvisten käyttöä on helppo laajentaa koko perheen ruokavaliossa eikä kukaan edes huomaa mitään erityistä - korkeintaan sen, että ruoka maistuu monipuolisemmalta ja paremmalta ja ruoan jälkeen on kevyempi ja parempi olo ja ruoka sulaa helpommin. :)

Vierailija
6/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

hedelmäsalaattia, jossa juustokuutioita.



Mukaan sopii omena, melonit, papaija, persikka..



Ja napostelutikkuina paprikaa, kurkkua ja porkkanaa.. jos niitä saisi vielä dipata johonkin.. kermaviilistä ja valmiista dippijauheesta tulee maukasta :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakana:



porkkanaraaste

porkkanatikut

tomaattilohkot

kurkkuviipaleet

paprikasuikaleet



Kypsänä/keitettynä:



kukkakaali

parsakaali (molemmille oikein herkku)

maissi

porkkana (varsinkin ne pakastealtaan babyporkkanat)



Hedelmistä maistuu erityisesti



viinirypäleet

vesimeloni

mandariini

omena

päärynä



Tuoreena maistuu lähes kaikki marjat

pakkasesta lähinnä mansikat ja mustikat



Lisäksi "piilotan" esim porkkanaraastetta mm jauhelihapihvitaikinaan

Vierailija
8/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaraaste, jossa seassa joko omenaraastetta tai appelsiinia (applesiinin palat leikattu puolikkaista niin, että kalvoja ei ole mukana).

Kiinankaalisalaatti, jossa säilykeananasta tms säilykehedelmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähes kaikkia suomalaisia juureksia ja vihanneksia. Olen hortonomi ja ukko maanviljelijä, joten omalta pellolta ja puutarhasta tulee kaikki tuotteet. Ihan ovat siitä asti kun kävelemään oppivat niin mullasta suoraan (multineen päivineen) porkkanat ja purjot huitaisseet. Herneet herkkua, samoin punajuuri ja pinaatti jne. Ovat niin siihen kasvaneet, että ihannetilanne äitylille. Ja meillä syödään myös lihaa, kalaa ja kanaa, ei olla siis "viherpiipertäjiä". T. äiti ja lapset 15, 11 ja 8

Vierailija
10/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Laatu, laatu, laatu. Kaupassa usein myyvät vihannekset ja hedelmät raakoina, ole tarkkana ja käytä vasta päivä-pari ostamisen jälkeen. Vältä (liikaa) kypsentämistä! Harkitse myös itse kasvattamista, usein parempaa. Myös laadukkaita säilykkeitä löytää kun kokeilee.

- Käytä samoja mausteita kuin lempiruuissa, ja kiinnitä maustamiseen muutoinkin erityistä huomiota.

- Aloita uudestaan totuttaminen aloittaen makeimmista (hedelmät, porkkana, marjat ym.)

- Piilota: Yrttejä muusin sekaan, itsetehtyä tomaattikastiketta makaroonin kanssa, kanan, lihan, kastikkeen sekaan sopivia kasviksia jne.

- Jos ei mikään tunnu auttavan, niin et yksinkertaisesti laita ruuaksi sitä mitä kinutaan vaan sitä mitä sinä olet päättänyt laittaa. Voi olla että ateria tai pari jää syömättä / syödään vasta ruoka-ajan ulkopuolella, mutta mitäpä tuosta. Ei lapsi tapa itseään nälkään jos ruokaa kuitenkin on saatavilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
15.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syövt siis lähes kaikissa muodoissa; raakana, keitettynä, lisukesydeemeissä jne. Tietysti on ollut myös ilo, ettei kellään heistä ollut mitään allergioita. ja ovat muuten ihanan terveinäkin pysyneet. Suomalaiset kasvikset, vihannekset, ulkoilma, rentoja rakatava koti, siinäpä ihana alku ihmistaimille! Olipa vuodatus...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kolme