kuinka kauan raaka kala säilyy jääkaapissa?
Täällä yks tyhmä mamma, joka osti kaupasta lohta, kyselee, että kuinka kauan se säilyy raakana jääkaapissa?
Eli milloin pitää valmistaa...kiitos, jos täällä joku fiksumpi :D
Kommentit (5)
Ja silloinkin varmistan säilymisen ripottelemalla kalaan suolaa säilytyksen ajaksi.
Täällä yks tyhmä mamma, joka osti kaupasta lohta, kyselee, että kuinka kauan se säilyy raakana jääkaapissa?
Eli milloin pitää valmistaa...kiitos, jos täällä joku fiksumpi :D
Mieluiten samana päivänä, viimeistään seuraavana. Lohi pilaantuu herkästi (kuten yllä todetaan) ja lisäksi sen maku huononee vaikka se ehkä syömäkelpoista olisikin.
Jos teillä on 1-2 astetta, niin uskaltaisin ehkä säilyttää kaksikin yötä, mutta jos teillä on se tavallinen suosituksia korkeampi 6-7 astetta, niin yön yli korkeintaan.
Ja mä kuulun niihin jotka syö aika rohkeasti vanhaakin ruokaa eikä ole koskaan saanut mahavaivoja syömisistään. Raa'an kalan ja jauhelihan kanssa en kuitenkaan lähtisi kokeilemaan...
Jos haluat valmistaa sen myöhemmin, pistä pakkaseen (mahd. pian ostamisen jälkeen) ja ota valmistuspäivää edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan. Kala pilaantuu tosi herkästi ja normaali jääkaappilämpötila ei ole sille edes oikeasti tarpeeksi kylmä.
Tulet varmaankin saamaan tähän viestiin vastauksia "söin viikon vanhaa, eikä tullut paskatautia", mutta jos oikeasti haluat hyvää ruokaa tee kuten kerroin yllä.