Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa pizzakastikkeelle vaihtoehtoja.

Vierailija
06.04.2009 |

Tomaattia ja sinappia ei saa olla allergian takia.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tehdään aina toinen tavallisesta tomaattimurskapohjaisella kastikkeella ja toinen pestolla..

Peston kanssa sopii mun mielestä etenkin tonnikala, mutta kokeillahan voi vaikka millä täytteillä.



Samoin voit tehdä jauhelihakastikkeen ja sekaan esim. maustettua tuorejuustoa, ei tarvitse erillistä tomaattikastiketta enää.



Toivottavasti oli apua :)

Vierailija
2/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tämän pestokastike-vinkin, vaikka meillä ei allergisia olekaan. Nam, kuulostaa hyvältä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mm. Jamie Oliverilla on hyviä pizzaohjeita, joissa pohjan päälle lorautetaan esim. oliiviöljyä (voit myös ripauttaa sekaan yrttejä, valkosipulia tai mitä vaan) ja sitten täytteitä.



Muista tehdä hyvä, ohut ja rapea pizzapohja. Jos sulla ei ole pizzakiveä, voit öljytä ja jauhottaa pellin (siis ei leivinpaperia) ja kaulita superohuen taikinan suoraan siihen. Jamiella on muuten ihan hyvät ohjeet myös pohjan tekoon. Tietysti durumvehnäjauhoista - niitä saa joka marketista.



Ja uuniin ehdottomasti kiertoilma + alalämpö päälle niin kuumaksi kuin saat. Oikeat pizzauunit ovat tooooodella kuumia. Ihana, rapea pizza on hetkessä valmis - ei enää taikinaista pullapohjaa!

Vierailija
4/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Selvisi juuri, että olen allerginen tomaatille ja olen suuri pizzan ystävä.... ap

Vierailija
5/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

jossa ei ollut tomaattikastiketta vaan jjoku valkosipulijuttu:) En kyllä osaa sanoa MITÄ siinä oli (paitsi sitä vakosipulia;) mutta jotain valkoista se oli:) Ja HYVÄÄ oli!:)

Vierailija
6/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim. ricotta ja mozzarella, voi laittaa muitakin täytteitä (vaikka basilikaa, valkosipulia, muita yrttejä), tulee ns. "white pizza".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tehdäänhän tuosta kermaviilistä suolaisia piirakoitakin. En tosin paistais yli 225 asteen. Mulla ainakin pizzan ohje 250 asteelle.

Vierailija
8/8 |
06.04.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse olen joskus tehnyt paprikatahnaa niin että ostin ölyyn säilöttyjä grillattuja paprikoita ja valutin ne ja ajoin sauvasekottimella tahnaksi, sitä luulisi voivan käyttää myös pizzaan.



Pestoa olen laittanut pizzaan, mutta huomioi että ainakin kaupan pestot ovat hirvittävän rasvaisia (siis varsinkin tomaattimurskaan verrattuna) ja pohja imee osan rasvasta, niin pohjasta tulee rapea keksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kuusi