Kertokaa mitä eroa on naudanjauhelihassa ja naudanpaistijauhelihassa?
Kommentit (14)
Jos olen huolissani kuivuudesta, paistan jauhelihan kylmäpuristetussa rypsiöljyssä - hyvälaatuista rasvaa sen eläinrasvan sijaan. Suosittelen muillekin.
Mutta sitten kun lihan paistaa, ei siitä sikanaudasta (esim. 400g) jää yhtään niin paljon lihaa jäljelle kuin paistinaudasta, joten en mä oo niin vakuuttunut siitä, että se sikanauta sitten lopulta halvemmaksi tuleekaan.
Siinä on sikaa ja nautaa, mutta rasvaa ei niin paljon kuin normaalissa sikanaudassa. Siasta tulee kuitenkin hyvää makua.
tavallisessa naudan jauhelihassa on käytetty muita helvempia osia ruhosta.
Siksi se onkin kalliimpaa kun on ns. tiukempaa, phtaampaa lihaa. Mä ostan aina paistijauhelihaa.
Tietenkin se paistijauheliha on jauhettu pelkästä paistista, joka on vähärasvaista ja laadukasta!
tavallisessa on sitten kaikki moskat mitä ruhosta irti saadaan ja jauhetaan!
nykyään naudan paistijauhelijaa. Nyt näyttää ihan järkyttävälle tuo sikanauta.
Varmaan jossain peräkylän siwassa mutta oikeasti esim. paistijauheliha jauhetaan kunnon paistista. Asiakashan voi milloin vain tarkistuttaa mistä lihasta se on tehty.
t: lihamestari
tavallisesta jauhelihasta tulee ihan hirveästi raskaa pannulle, paistihauhelihasta ei juuri lainkaan.
Mihin ruokiin kannaattaa sitä laittaa? Auttaako jos rasvaisesta jauhelihasta sen paistuttua " huuhtoo" rasvan pois esim. lävikön avulla??
En siis ole kokeillut, mutta tuli vaan mieleen. en usko että se veden alla huuhdottu liha siitä pahenee jos sen laittaa esim. makaronilaatikkoon. Tai en tiedä. kertokaa.
yhtään tarkoitusta mihin käyttäisin sika-nauta -jauhelihaa. Kauheeta mössöä. Kerran tein jonkin ohjeen mukaan kun nimenomaan pyydettiin käyttämään sitä (murekkeeseen), niin se mureke ui kaameassa rasvassa ja ties missä. Jäi syömättä.
eikä ikinä ole esim. makaronilaatikko kuivaa.
Rasvat saa muuten paremmin pois kun laittaa sen lihan hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Ei tulisi mieleen huuhdella vedellä!