Auttakaa jooko ratkaisemaan tämä riita. OV
Kinaan yhdellä keskustelupalstalla yhden tyypin kanssa tästä aiheesta:
Tuo toinen väittää kiven kovaan, että maitoon lisätään vasta meijerillä laktoosi.
Itse taas väitän, että maidossa on laktoosia, kun se tulee lehmästä ulos eli sitä ei lisätä siihen missään.
Kommentit (18)
se laktoosi on maidossa jo sillon, kun se tulee ulos lehmästä.
Laktoosi eli maitosokeri on maidon eräs ravintoaine. Se kuuluu hiilihydraatteihin. Laktoosia esiintyy vain maidossa ja maitoa sisältävissä elintarvikkeissa. Maidon laktoosipitoisuus on pienempi hapanmaitovalmisteissa, joissa osa laktoosista on muuttunut maitohapoksi. Kovissa, kypsytetyissä juustoissa ei ole laktoosia
Tuskin ne laktoosittomat maidot sun muut olisivat niin paljon tavallista kalliimpia, jos laktoositon olisi se maidon " perusmuoto" . Kaikkea sitä ihmiset luulee. :)
Mutta miksi sitten aina puhutaan, että laktoori-intoleranssiakaan ei olisi jos maitoa ei käsiteltäisi...siis häh?kun tää pönttö ei nyt tajua..
Syytä siihen ei tarkkaan tiedetä, mutta sen arvellaan johtuvan siitä, ettei luomumaitoa homogenisoida eli sen rasvapallosia hajoiteta niin, ettei rasva kerry maidon pinnalle. LAKTOOSIA on luomumaidossakin, joten sitä ei todellakaan lisätä meijerissä maitoon.
http: //maitojaterveys. academica. fi/index. php?id=44
Vierailija:
Mutta miksi sitten aina puhutaan, että laktoori-intoleranssiakaan ei olisi jos maitoa ei käsiteltäisi...siis häh?kun tää pönttö ei nyt tajua..
Johtuu siitä, että maito on pastöroitu ja muokattu luonnottomaan muotoon jota kaikkien ihmisten suolisto ei " tunnista" ja pysty käsittelemään. Maito on siis liian teollista. Monille laktoosi-intolerantikoille sopii luomumaito, jota ei ole käsitelty. Täällä yksi
Vierailija:
Monille laktoosi-intolerantikoille sopii luomumaito, jota ei ole käsitelty. Täällä yksi
korjaa sen verran tekstiään, että tarkoita luomumaidolla maitoa suoraan tilalta. Kaupan luomumaitokaan ei minulle sovi.
että lisääntyneet allergiat ovat kytköksissä käsiteltyyn maitoon. Allergiat ovat räjähdysmäisesti lisääntyneet sen jälkeen, kun maitoa alettiin käsittelemään teollisesti.
Asiaa oli tutkittu 44 ihmisellä, jotka väittävät saavansa teollisesta maidosta oireita, muttei luomumaidosta. Mutta - yllättäen - kun sokkotesti tehtiin, he saivat oireita täysin riippumatta maidon laadusta.
44 ihmisen otoksella ei voi todistaa yhtään mitään. Lisäksi testistä pitäisi olla tutkimustuloksia pitkältä aikaväliltä, yksi (mahdollisesti sekavasti järjestetty) sokkotesti ei todellakaan käy luotettavasta lähteestä.
Yksi noinkin pieni otanta ei kerro mitään. En lukenut tuota linkkiä, mutta aika hyvin jo osoitteen perusteella voi sanoa kuka on ollut tämän pikku tutkimuksen tilaajana. Miten osalllistujat on valittu jne jne... Mutta oli miten oli 44 on aivan mitätön määrä mihinkään tutkimukseen!
tulee ripuli muusta, kuin luomumaidosta ja käy molemmat kaupan luomumaito ja navetta maito. Niitä ei ole kumpaakaan homogenoitu. Alle 2v, ei ainakaan voi kuvitella maidoista mitään oireita.
Mutta toi voi selittyä sillä, että kyse on kakarasta, ainakin jos nimimerkin numero 95 tarkoittaa syntymävuotta.
jota on maidossa luontaisesti, ihan niinkuin hedelmissä on hedelmäsokeria.