Miksi ravintoloissa ei ole alkoholitonta viiniä? Ottaa päähän!
Olen siis raskaana ja olen iloisena ajatellut, että voin sitten muutaman kerran ravintolassa syödessämme ottaa alkoholitonta viiniä! Mutta: juuri missään paikoissa ei ole tarjolla alkoholitonta viinivaihtoehtoa ollenkaan! Todella harmittavaa!!!!!!!! Viikonloppuna menemme Ouluun ja sieltäkin tuntuu vaikealta löytää ravintolaa, jossa olisi tuo vaihtoehto.
Onko muilla raskaana olevilla samanlaisia kokemuksia? Ja jos tiedätte pääkaupunkiseudulta ja/tai Oulusta ravintoloita, joissa on tarjolla alkoholitonta viiniä niin voisitteko kertoa?
Kommentit (18)
Ja jos joku ei uskalla moista " riskiä" ottaa, niin ei varmaan viiniä edes kaipaa.
esim. ranskassa on ihan arkipäivää että raskaana olevatkin juovat ruoan kanssa hiukan viiniä.
Mikä estää ottamasta vaikka pienen lasillisen tavallista viiniä silloin harvoin kun ravintolassa paremmin haluaa syödä?
Esim. juuri etelä-Euroopassa ihan yleisesti raskaana olevat juovat lasin viiniä ruokajuomana, eikä siellä synny vammatuneita lapsia sen enempää.
Se on toki totta, että kukaan ei voi sanoa 100% varmuudella, mikä määrä on vielä " turvallinen" missäkin raskauden vaiheessa. Itse olen kaikissa raskauksissani juonut silloin tällöin pienen lasin viiniä, ja kaikki lapset erittäin normaaleja, itse asiassa keskimäärin ikäisiään paremmin kehittyneitä.
voi olla, että voisin ottaa sen yhden lasillisen, mutta en halua. Ja KYLLÄ kaipaan silti viiniä! Mielestäni on hassua sanoa, että jos et voi yhtä lasillista ottaa niin et viiniä kaipaakaan. Ei se pidä omalla kohdallani ollenkaan paikkaansa. Olen ajatellut pitää nollalinjan alkoholin suhteen, mutta en arvannut, että alkoholittoman viinin löytäminen olisi näin vaikeaa. Mutta hyvä vinkki oli tuo alkoholittoman drinkin tilaaminen, kiitos ehdottajalle! Siskoni juhlissa oli muuten tehty mielettömän hyvän makuista alkoholitonta boolia, joten ei kai alkoholittomien vaihtoehtojen tarvitse välttämättä olla pahoja.
Odotan siis vauvan syntymää ennen kuin alan lipsua nollalinjastani. Jokainenhan tekee omat päätöksensä ja minulle tämä päätös on paras. Imettäessä aion kyllä ottaa sitten viiniä ja siideriä pieniä määriä. Silti toivoisin, että alkoholittomia vaihtoehtoja olisi enemmän. Luulisi, ettei tule kovin kalliiksi ravintolassa pitää esim. kahta alkoholitonta viinipulloa / vuosi. Voisivathan ne veloittaa sitten reippaasti lasillisesta, minä ainakin maksaisin.
Ap
Luultavasti viini pilaantuisi ennen seuraavaa tilaajaa
No makuasioista ei kai voi kiistellä.
Itsekkään en halunnut juoda alkoholipitoista viiniä edes sitä yhtä lasillista.
Paras oli yhdessä ravintolassa, kun baarimikko kysyi: " Ai, onks sellastaki?!" .
Kotona sitten lipittelen alkotonta..
Nehän on aivan kamalia !
Tuolla aikaisemmin puhuttiin ihan asiaa siitä, että avattu pullo on viemäritavaraa pian avaamisen jälkeen, joten pullolle tulee todella hintaa. Olen ollut 10 vuotta töissä ruokaravintolassa eikä kukaan ole koskaan edes kysynyt alkoholitonta viiniä. Sen sijaan alkoholitonta siideriä, olutta + muita alkoholittomia juomia menee kyllä kaupaksi.
Ravintolat kyllä vastaavat kysyntään tarjonnalla, joten mikäli kyseessä olisi oikeasti menekkituote, sitä olisi myös tarjolla.
Olen nimittäin maistanut monia alkoholittomia viinejä siinä toivossa, että löytyisi joku, joka edes etäisesti muistuttaisi viinin makua. Mutta ei, sama kun joisi muutaman vuoden kellarissa käynyttä viinimarjamehua. Mieluummin juon vaikka jäävettä.
Joitakin ihan ok alkoholittomia oluita on, mutta ne viinit... *puistatus*
Itse inhoan alkoholitonta viiniä, olen ihan samaa mieltä tässä jo aiemmin vastanneiden kanssa, että niillä ei ole mitään tekemistä viinin maun kanssa. Alkoholitonta olutta sen sijaan juon yhä ajoittain.
en ole kyllä maistanut alkoholitonta viiniä, mutta kotiin olemme ajatelleet sitä ostaa pian, kun tulee illallisvieraita. Sittenpähän näen onko niin pahaa kuin täällä kuvaillaan. Ymmärrän vielä jotenkin, että viinille ei ole ehkä kysyntää, mutta kun useissa ravintoloissa ei ole edes siideriä tai välttämättä edes olutta alkoholittomana vaihtoehtona! Silloin tulee jo aika kurja olo, koska ei nyt viitsisi aina pelkästään limsaa tai vettäkään juoda.
Ymmärrän, että viinipulloa ei voi pitää avattuna. Mutta jos nuo alkoholittomat vaihtoehdot maksavat noin 6 eur/pullo niin voisihan ravintola myydä vaikka pelkkiä pullollisia suoraan, esim. hintaan 20eur/pullo. Olisihan se kallista, mutta jos MITÄÄN alkoholitonta vaihtoehtoa ei ole saatavilla niin on sekin kurjaa. En ole tajunnut ennen raskaaksi tuloani, että " alkoholittomia alkojuomia" haluavia on näin äärimmäisen vähän!
Ap
Se maistuu aika lähelle oikealta, toisin kuin Alkon alkottomat punkku ja valkkari, jotka ovat oikeasti aivan järkyttäviä viinin irvikuvia. Alkoholiton siideri maistuu siideriltä ja olut oluelta, mutta tuo viini ei valitettavasti toimi. Paitsi siis mainostamani kuohuva.
Ja siitähän vasta motkotus tulisi, jos alkoholittomasta viinistä perittäisiin (edes) 20 euroa pullo. Sehän olisi suorastaan raskaana olevien naisten riistämistä :o)
Toisaalta taasen, tuo alkoholittomien viinien puute saattaa ihan olla ravintoloitsijoiden ajattelemattomuutta. Otapa ap yhteyttä lempiravintolaasi, ja pyydä heitä ostamaan varallesi edes yksi pullo. Ei siinä ravintola tienaa jos ei menetäkään. Saattaisi olla ihan hyvä asiakaspalvelukikka.
t. ravintoloitsijan vaimo
Vierailija:
Ymmärrän, että viinipulloa ei voi pitää avattuna. Mutta jos nuo alkoholittomat vaihtoehdot maksavat noin 6 eur/pullo niin voisihan ravintola myydä vaikka pelkkiä pullollisia suoraan, esim. hintaan 20eur/pullo. Olisihan se kallista, mutta jos MITÄÄN alkoholitonta vaihtoehtoa ei ole saatavilla niin on sekin kurjaa. Ap
alkoholitonta ei ole varmaan tarjolla, koska sitä menee kuitenkin niin kamalan vähän.
SITÄ SIKIÖTÄ TAPA.