Kiusaus juhlaruokana
Olen tasan kerran saanut tosi hyvää kiusausta jossain lounasravintolassa. Yleensä se on kuivakkaa, mautonta ja tylsää. Haluan tehdä juhliin kiusausta kun kaikki sanovat että se on helppo juhlatarjottava. Olisko kellään reseptiä tosi hyvään kiusaukseen vai laitatteko vaan sitä tylsää ja mautonta juhliinkin? Ja onko tosiaan niin että keitto ja kiusaus ovat helpoimmat laitettavat uusavuttomalle emännelle jos pitopalveluun ei ole varaa?
Kommentit (4)
mutta se juuri tekee sen juhlavuuden.
Käytä vain parhaita raaka-aineita, oikeaa kermaa ja tuoretta lohta, sekä koristelussa kauniisti tuoretta tilliä ja sitruunaa. Yksinkertainen, mutta maukas sopii minusta hyvin myös juhliin, kun katat kauniisti vielä.
Keitoista esim. lohi-, katkarapu- tai hummerikeitoista saa juhlaviakin, kun näkee vähän vaivaa. Tai sitten creme vichyssoise eli kotoisammin purjo-perunakeitto; se on ihan juhlava alkupala myös, jos on hyvin tehty.
Vai tarkoititko " juhlilla" jotain muuta kuin mitä ymmärsin, eli ei ehkä niin " juhlavaa" ? Esim. lakkiaisia, tupareita tms.? Silloin käy minusta tosi hyvin myös esim. kinkkukiusaus tai kasviskiusaus. Älä tarjoa mautonta, vaan panosta makuun! Aina kannattaa käyttää mahdollisimman hyviä, tuoreita raaka-aineita. Tee itse peruna-sipulisekoitus, lado vuokaan maun mukaan myös esim. parsakaalin kukintoja, herkkusieniä, tomaattia, paprikaa, sinihomejuustoa, juustoraastetta ym. ym. niin hyvää tulee.
Jos paistaa vaikka vaan tunnin niin kiusaus on kyllä kypsää, mutta se ei ole hyvää. Kun hauduttelee kunnolla siitä tulee aivan ihanaa. Juustoraaste ja vaikka turejuusto antaa myös ihanaa makua.
eli ihan vaan sellanen astia, missä teet esim. lasagnea.
sinne 0,5 kg perunasipuli-sekoitusta
sit pussillinen kinkkukuutioita
vähän mausteita ripottelet (suolaa, musta- ja valkopippuria)
sit vielä 0,5 kg perunasipulia päälle
sit vähän juustoraastetta pinnalle
ja kermaa tai ruokakermaa 5dl tai vähän vielä reilummin
ja sit vaan uuniin ainakin tunniksi
200 astetta
ja kun otat pois, niin anna vetäytyä hetki vaikka folion alla ennen tarjoilua