Mustikkapiirakan ohje - kakkupohjamaiseen pohjaan???
Hakusessa siis mustikkapiirakan ohje joka tehdään kakkupohjamaiseen pohjaan ei muru- tai pullataikinaan... Koitin Googlella hakea, mutta en löytänyt.
-KIITOS-
Kommentit (3)
125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.
· Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella). Paista 175 asteisen uunin alaosassa 25-40 min. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä.Ohjeesta tulee sopiva annos piirakkavuokaan (halkaisija n. 28 cm).
mehun voi taikinassa korvata myös maidolla. :)
T: 3
Marjapiirakka
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta tai
150 g Sunnuntai Laktoositon -margariinia
1 dl hedelmätäysmehua
Pinnalle:
3 dl mustikoita tai
puolukoita (n. 200 g)
Ohje:
1.Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2.Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.
3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, Juokseva Sunnuntai ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle.
4. Levitä päälle marjat.
5. Paista uunin alatasossa 25-35 minuuttia. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua.