Kumpi on mielestäsi epäterveellisempää: voi vai sokeri
Kommentit (26)
Sokeri on ainoa, mitä aivot käyttävät hyväkseen.
ja miksihän edes tällaiseen *karppaaminen on ainoa ja oikea tapa elää, kaikki muu on kuolemaksi* -ketjuun edes osallistun *tähän sellainen hymiö joka pyörittää silmiään
Mutta sanon voi. Suomalaismiesten ykköskuolinsyy on sydän- ja verisuonitaudit ja naisillakin ne olivat aika korkealla listassa. Eläinrasvojen käyttö pitäisi tällä perimällä laittaa minimiin. Sokeriin ei samalla tavalla kuole, vaikka siitähän on haittaa hampaille ja painonhallinnalle.
Mutta voikin on ok kohtuudella käytettynä.
Vaarallisempaa siksi, että suonet menee tukkoon. Sokerissa ei moista haittaa ole muutakuin lihominen.. Rasvassa sitäpaitti enemmän kaloreita.
1 g hiilihydraattia on 4 kcal
1g proteiinia 4 kcal
1g rasvaa 9 kcal
ja 1 g alkoholia 7 kcal
NI!
T: ei todellakaan mikään hiilaridieettiläinen. PV:t rulaa ja yli 10 kiloa kadonnu sillä jo.
aivot tais pelata hiilareilla...
vastaan sokeri
Länsimainen ihminen syö vähärasvaisempaa ruokaa nykyisin kuin vuosikymmeniin.
Vastaan: sokeri
Ja voista ei mene kenenkään suonet tukkoon, vaan transrasvoista!
Minä olen ollut pari vuotta ilman sokeria ja tärkkelyspitoisia ruokia. Kiitos, voin oikein hyvin.
Rasvaisen ruokavalion tiedetään aiheuttavan mm. sokeritautia ja sydänsairauksia. Uusimman tutkimuksen mukaan rasvaa tihkuva ravinto vaikuttaa negatiivisesti myös aivojen toimintaan.
Rotilla tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että rasvainen ruokavalio hidasti selvästi eläinten ongelmanratkaisukykyä. Verrattuna terveellistä, paljon hiilihydraatteja sisältävää ruokaa syöviin rottiin, rasvaista ravintoa pääasiassa popsineet eläimet selvisivät muistia ja oppimista vaativista tehtävistä selvästi huonommin.
Tutkijoiden mukaan tieto tukee aikaisempia tutkimuksia, joissa on selvinnyt, että hiilihydraattipitoinen ruoka edesauttaa oppimista ja muistamista. Aivojen ensisijainen ravinto on glukoosi eli sokeri, jota saadaan pääasiassa hiilihydraattipitoisesta ruoasta kuten hedelmistä, vihanneksista ja täysjyväviljasta. Rasvaisen ruoan uskotaan estävän glukoosin kulkeutumista aivoihin, mikä vaikuttaa heikentävästi aivojen toimintaan etenkin oppimistilanteissa.
http://www.terkkari.net/uutiset/view_article_cust.xsp?articleOID=104391…
Olen ollut useamman kuukauden ilman sokereita, hyvin tule toimeen. En syö sokeria, viljoja, perunaa, riisiä enkä pastaa... Rasvaa kylläkin tarvitsen. Ja tarvittavat hiilarithan elimistö osaa itsekin muodostaa rasvasta ja proteiinista. Tosin itse syön reilusti kasviksia. Vastaukseni on sokeri.
Se, että te daijut jätätte ehkä hiilarit vähemmälle ettekä syö valkoista sokeria ei poista sitä tosiasiaa, että teidän(kään) aivonne eivät toimi muulla kuin sillä sokerilla.
EI sokeria!! Ja elimistö osaa muodostaa glukoosin itse! Sokeri ja hiilihydraattihan on kaksi eri asiaa...
Siis hedelmissä ja kasviksissa on sokeria.
kaikessa kohtuukäyttöä. Fanaattisuus sucks.
sokereitahan on monenlaisia... On glukoosia (eli rypälesokeria, jota on kasveissa ja hedelmissä) ja sakkaroosia eli kidesokeria (jota ilmeisesti ap tarkoittaa alkuperäisessä viestissään). Ilman kidesokeria voi vallan hyvin elellä ja on terveellistäkin...
t: karppaamista opetteleva