Miten tehdään kiisseliä?
Marjoja ja marja mehua pakkasessa, mutta koskaan aiemmin en ole tehnyt.
Nyt huvittaisi tehdä ihan lasta varten oikeeta kiisseliä, eikä kaupan valmiita. Joten ohjeita, pliis!!
Kommentit (3)
Kannattaa sekoittaa perunavajauhot kylmään nesteeseen ja kuumentta hämmentäen. Kiisseli onnistuu mielestäni silloin paremmin kuin jos lisää perunajauhot vesitilkkaan sekoitettuna kuumaan kiisselipohjaan.
3dl mehua
7dl vettä
1,5 dl sokeria
reilut 3 rkl perunajauhoja
Nämä kaikki sekoitetaan huolellisesti kylmänä, jonka jälkeen kattila hellalle ja keittämään. Sekoita koko ajan, muuten tulee klimppejä. Kun kiisseli kirkastuu ja sakenee, nosta kattila pois levyltä. Älä anna kiehua! Lisää jäiset marjat sekaan, pysyy vitamiinit tallella. Jos käyttämäsi mehu on makeaa, voit vähentää sokerin määrää.
Eikös tulisi niin värikkäämpää kiisseliä? Neuvokaa nyt!
ap