Uuniperunoihin pitäis saada kinkkutäyte! Onko kellään reseptiä?
Kommentit (8)
Kinkkutäyte
150 g palvikinkkua
2-3 kypsää tomaattia
1 ½ dljuustoa raastettuna
1 prk kevyt Crème Fraiche
yrttejä, esim. oregano, basilika
1 tl hunajasinappia tai rakuunasinappia
½ tl Italialaista salaattimaustetta
Kuutioi kinkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää ne juustoraasteen kanssa crème fraichen joukkoon. Lopuksi mausta sinapilla ja yrteillä.
Isohkoja perunoita (esim. Rosamunda)
Kinkkutäyte:
2 dl Juustoportin Kermaviiliä
100 g Juustoportin Feta -juustoa
200 g palvikinkkua
100 g purjosipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
ripaus sokeria
Kypsennä alumiinifolioon käärittyjä perunoita 200 °C uunilämmössä noin tunti. Tee perunoihin ristiviillot ja annostele niille täytettä.
Tee kinkkutäyte hienontamalla kinkku ja purjosipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita aineet keskenään ja anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
100 g hienonnettua herkkukinkkua
2 dl kermaviiliä
1/ 2 dl kurkkusalaattia
2 rkl hienonnettua punasipulia
mustapippuria
suolaa
Sekoita ainekset kulhossa ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen. Tarjoile uuniperunoiden täytteenä.
100 g kypsää kinkkua
100 g valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
hiukan maitoa
½ maustekurkkua
½ nippua persiljaa
Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja sitten niin pieniksi kuutioiksi kuin saat. Hienonna leikkuulaudalla myös kurkkua ja persiljaa. Yhdistä kaikki ainekset ja vaivaa seos tasaiseksi. Lisää maitoa niin paljon, että seos on kastikemaisen pehmeää.
Mutta mies kaipasi kyllä jotakin tuhdimpaa rinnalle. En kyllä tiedä, mikä sopisi. Oma vatsa tuli tuosta täyteen. Olisiko joku salaatti hyvä?
1 prk maitorahkaa
100 g savukinkkua pieninä kuutioina
1 pieni tlk ananasmurskaa liemineen
½ tl suolaa
Pese perunat harjalla huolellisesti, jotta ne voi syödä kuorineen. Kääri perunat alumiinifolioon tai laita ne esim. teräsvuokaan. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200 asteessa reilu tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Valmistä täyte sekoittamalla hienonnetut aineet muiden ainesten kanssa.
Uuniperunat II
gluteeniton
(6 annosta)
Valmistusaika: yli 60 min
Vaikeusaste: helppo
6 kpl perunaa
2 rkl Bertolli classico oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl oreganoa
Täyte 1:
3 dl Becel majoneesia
100 g kinkkusuikaleita
3 tl Turun Sinappia
0,5 kpl purjosipulia
0,5 tl mustapippuria
Täyte 2:
3 dl Becel majoneesia
200 g savukalaa
0,5 dl tilliä
1 rkl tomaattisosetta
1 prk ananasmurskaa
0,25 tl sitruunapippuria
0,25 tl valkopippuria
Pese perunat ja kuivaa talouspaperiin. Vedä perunoihin ristiviillot. Leikkaa foliosta 6 palaa ja voitele ne öljyllä. Ripottele folioille suolaa. Paista peunoita 200 °C:n lämpötilassa reilun tunnin ajan. Valmista kinkkutäyte: sekoita majoneesin joukkoon kinkkusuikaleet, sinappi ja hienonnettu purjo. Mausta mustapippurilla ja oreganolla. Tarjoa uuniperunoiden kanssa. Valmista savukalatäyte: sekoita majoneesin joukkoon paloiteltu savukala, hienonnettu tilli, tomaattisose ja ananasmurska. Mausta pippureilla. Tarjoa uuniperunoiden täytteenä. Valmista savukalatäyte: sekoita majoneesin joukkoon paloiteltu savukala, hienonnettu tilli, tomaattisose ja ananasmurska. Mausta pippureilla. Tarjoa uuniperunoiden täytteenä.