Saisko idioottivarman kakkupohjan ohjeen, pliiiiis
Täytekakku pitäisi loihtia, enkä viitsisi enää tuevautua saksalaiseen valmispohjaan...
Kommentit (6)
onnistuu aina, saa tehtyä todellakin senmuotoisen kakun kuin haluaa ja niin ison kuin haluaa.
Riittävä vaahdotus vain. Kokeile vaikka!
Kaada voideltuun,korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40-60min.
n.15 hlö:lle
4 Munaa
2 3/4 dl Sokeria vatkaa rakenne kevyesti rikki
4 rkl Kiehuvaa vettä ->Lisää vesi hitaasti n.1/2min välein ja lopuksi sek. vaahtoa n.10min.
4dl Vehnäjauhoja
1 1/2 tl Leivinjauhetta
paista 175 asteessa noin puoliska tuntia
Mitä ihmettä meinaat tolla " vatkaa rakenne kevyesti rikki" ???
Kyllä niitä munia ja sokeria pitää vatkata ihan kunnolla, ainakin 10 minuuttia sähkövatkaimella!
Tai jos sitten haluaa todellakin SIENIkakun eli todellisen littanan pesusienen...
Kupillinen munia+kupillinen sokeria vatkataa valkoiseksi vaahdoksi, lisätään kupillinen vehnäjauhoja. Paista 175 asteisessa uunissa n puol tuntia.
Vinkki: Ota kolme samanlaista kuppia riko ensin munia kuppi täyteen, ja tasan samanverran sokeria toiseen ja tasan samanverran jauhoja kolmanteen.