Monenko munan täytekkautaikina kun syöjiä 8-10kpl?
ja paljonkos muita aineita ja osa vehnäjauhoistako perunajauhoja?
teen toista kertaa elämässäni kakkua ja edellinen vehnäjauhokakkutaikina ei ollut niin hyvää kuin mitä olen joskus saanut ja se taikina oli myös erilainen koostumukseltaan.
Kommentit (3)
Eli minä tekisin vähintään viiden munan kakun. Todellisuudessa meillä ei juuri koskaan tehdä alle 7 munan kakkua, koska kyllä se parissa päivässä hupenee sieltä jääkaapista aina eikä vaivaa ole isossa kakussa yhtään sen enempää kuin pienessäkään ;)
Tottakai tarvittava määrä riippuu siitäkin, mitä muuta on tarjolla. Jos kakku on ainoa tarjottava, niin en uskaltaisi luottaa tuohon puoleen munaan per lärvi. Toisaalta jos tarjolla on koko sapuska ja kahvipöydässäkin muuta tarjottavaa, niin kakkua ei välttämättä menee lainkaan niin paljon...
Perunajauhoa ei meillä laiteta ollenkaan, koska meistä se maistuu kakussa vastenmieliseltä, sellaiselta " sitkeältä" . Jos sitä välttämättä haluaa laittaa, niin sellainen tavallinen määrähän on puolet jauhoista. Kyllä jauhot voi korvata vaikka kokonaankin perunajauhoilla, itse olen tehnyt joskus sillä tavalla gluteenitonta kakkua. Perunajauhot pitävät kakun paremmin koossa, eli on helpompi leikata eikä repeä niin helposti. Toisaalta vielä paremmin asian ajaa se, että pakastaa kakkupohjan ja leikkaa jäisenä ;) Joka tapauksessa vehnäjauhokakku maistuu minusta paljon paremmalta kuin perunajauhokakku.
olen kyllä samaa mieltä, että kakun koko on täysin verrannollinen muihin tarjottaviin. Itse teen yleensä aina 8 munan kakun, käytännössä se riittää jopa 50:lle.
http://www.lintu75-2.vuodatus.net/blog/category/T%E4ytekakut