Mistähän johtuu, että täytekakkuni lätsähtävät aina keskeltä uunissa?
Taas pitäisi alkaa leipoa kakku. Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!
Kommentit (6)
Itse olen myös aina päivitellyt tuota samaa " ongelmaa" ja äidilleni siitä valitellut. Tänään sitten kokeilin äitini (kotitalousopettaja) neuvoa ja laitoin taikinaan ½dl enemmän jauhoa kuin pitäisi. Ja tehosi!! Kakku EI lätsähtänyt uunista pois ottamisen jälkeenkään! ;)
Olen tähän saakka aina vältellyt tuota " oikean kakkupohjan" tekoa juuri tuon ärsyttävän asian takia, mutta nyt päätin taas urheasti kokeilla... Olenkin leiponut tässä välissä monen monta kakkua ihan vaan kääretorttupohjista. Ja hyvin on onnistunut kakut! :)
Mutta kannattaa tosiaan kokeilla tuota jauhojuttua. Ainakin mulla auttoi. Tsemppiä!!
Nasu
Ja missä lämpötilassa paistat?
Itse teen näin:
4 munaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paistetaan 175 asteessa uunin alimalla ritilätasolla niin kauan että " kakku irtoaa vuuan reunoista" eikä " puhu" enää, eli ei kuulu ritinää... Ja vältä myös turhaa uunin luukun avaamista kesken paistamisen.
Lisäsin jauhomäärää 1/2 desillä ja kakku ei lätsähtänyt.
Millä ohjeella kokonaisuudessaan nyt teette kakkupohjan Nasu ja M-mamma? Minullakin olisi kohta kakun leipominen edessä...!
Eli laitetaan 1 lasillinen (sellainen tavallinen juomalasi) kananmunia, 1 lasillinen sokeria kulhoon ja vatkataan vaahdoksi. Varovasti lisätään taikinaan jauhoseos (1 lasillinen vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta) ja vatkataan nopeasti sekaisin. Niin, ja tuohon määrään kannattaa tosiaan lisätä se puolisen desiä noita jauhoja, niin kakku ei lätsähdä! ;)
Tää on sellainen niin perus-perus-ohje kuin voi olla. Kääretorttupohja siis oikeesti. Muistaakseni äitini opetti sen aikoinaan kotitaloustunnilla :)
Nasu
raaoiksi ???