Mitä hyvää raparperista?
Kaipailisin ohjeita jotka maistuisivat lapsillekin!!
Raparperi-mansikka kiisseli ei oikein uppoa meidän lapsille.
Enkä haluaisi kilo tolkulla sokeriakaan lisätä että maistuisi.
Kommentit (4)
Meillä tulee paljon raparperia, joka on ns. täysin ilmaista. Kiisselin, piiraiden ja tumman sokerin kanssa haudutettujen uuniraparpereiden ohella teen mansikka-raparperimehua siten että 1 osa raparperiä, 2 osaa mansikkaa. Samalla suhteella teen myös hilloa. Molemmat maistuvat lapsille oikein hyvin. Raparperistä voi tehdä myös simaa.
kerro lisää noista uuniraparpereista - kuulosti tosi hyvälle!
noin 8 raparperin vartta
kahvikupillinen ruokosokeria (tavallinenkin käy)
1 dl vettä
1 tl kanelia
100 g sulatettua margariinia
1 dl (ruoko)sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Pätki kuoritut raparperit parin sentin mittaisiksi palasiksi, sekoita joukkoon kahvikupillinen ruokosokeria, vesi sekä kaneli ja laita seos uuniin n. 175 asteeseen 10 minuutiksi.
Sekoita margariinisulan joukkoon desi ruokosokeria, vehnäjauhot sekä kaurahiutaleet ja levitä seos raparpereiden päälle. Paista vielä puolisen tuntia ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön / kermavaahdo / vailjakastikkeen kanssa.
Pakko antaa tässä huippuhyvä ja -helppo raparperipiirakan ohje, en tiedä onko ihan sitä mitä kaipailet mutta kuitenkin...
- 1 pkt kaupan valmista murotaikinaa (pakaste) pohjaksi, toki omankin voi tehdä jos haluaa :)
- 1 pieni prk (165 ml) kookosmaitoa
- 1/2 dl ranskankermaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2-3 raparperin vartta (+ hiukan sokeria)
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 200C n. 10 min. Sekoita kookosmaito, ranskankerma, munat ja sokeri ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Asettele päälle raparperi ja ripottele pinnalle vielä hieman sokeria. Kypsennä 20-30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
En ota kunniaa ohjeen laatimisesta, vaan olen napannut sen Hesarista.
Kokeile myös tota raparperi-mansikkakiisseliä yhdistettynä kerroksittain maitokiisselin kanssa, voisi pehmentää raparperin kirpakkuutta.