Munaton porkkanapiirakan ohje?
Sellaisen porkkanapiirakan ohjetta siis etsiskelen, jossa porkkana tulee siihen taikinaan ja päälle tuorejuustokuorrute. Löytämissäni ohjeissa on kaikissa 4-6 kananmunaa... Tai millä kananmunan voisi korvata ja piirakka silti pysyisi koossa? Kiitos vinkeistä etukäteen!
Kommentit (3)
Tällaen löysin googlettamalla ja jos ei humiseen mennessä ilmesty parempaa ohjetta niin aijon kokeilla tätä, päälle tietysti normitäyte =)
http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te2004_4/index.htm
PORKKANAKAKKU
1. 100 g rasvaa
2. 3 rkl fariinisokeria
3. yhden luomusitruunan kuori ja mehu
4. 3 dl hienoa porkkanaraastetta
5. 1 dl rusinoita
6. 1,5 dl maitoa
7. 1 dl pähkinöitä hienoksi hakattuna
8. 3,5 dl vehnäjauhoja (0,5 dl voi olla leseitä)
9. 2 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan. Sitruunanmehu, kuori suikaloituna, rusinat, maito ja pähkinät lisätään. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan ja lisätään.
Kakku paistetaan voidellussa ja leseillä jauhotetussa 2 litran vuoassa (tai piirasvuoassa) 175 asteessa tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tulitikulla! Tarjoa jäähtyneenä kerman kanssa.
tuli toooosi hyvä eikä MITÄÄN ongelmia kohoamisessa tai koossa pysymisessä =)
PORKKANAKAKKU (iso pellillinen)
1 banaani
1dl soijamaitoa (jotain muuta nestettä)
4dl sokeria (osa fariinisokeria jos haluat)
6dl porkkanaraastetta
2dl öljyä
4,5dl vehnäjauhoja
3tl kanelia
2tl vaniljasokeria
2tl soodaa
2tl leivinjauhetta
KUORRUTE
150gr maustamatonta sulatejuustoa
3dl tomusokeria
50 gr voisulaa
*mosota banaani ja sekoita soijamaidon kanssa, lisää seokseen sokeri
*raasta porkkana hienoksi ja sekoita öljyn kanssa
*sekoita kuivat aineet
*yhdistä kaikki seokset. kaada voipaperin päälle pellille
*paista 175 asteessa 30 min (kokeile kypsyyttä)
*vatkaa vatkaimella kuorrutteen aineet sekaisin ja päällystä jäähtynyt kakku.
*parasta vasta seuraavana päivänä tai jopa parin päivän päästä.
http://www.vegaaniliitto.fi/esitteet/munaflaijeri.pdf