Lue keskustelun säännöt.
Maissijauhoja, mitä valmistaa?
02.02.2009 |
Siivosinpa kaappeja ja löytyi avaamaton 500 gr pussi maissijauhoja.
Antaa vinkkejä mitä niistä teen? Kaikki ohjeet tervetulleita:)
Kommentit (2)
kiitos!! juuri tuollaisia vinkkejä kaipasinkin. Nyt vaan kokeilemaan
sämpylätaikinan joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Itselläni on aina maissijauhoja kaapissa. Etenkin niiden keltainen väri tuo mukavaa sävähdystä ruokiin ja leivonnaisiin.
Eli maissijauhoja voit käyttää osana sämpylöiden ja leipien leivonnassa. Itse usein korvaan vehnäjauhoista 1 - 2 dl maissijauhoilla. Näin sämpylöihin ja leipiin saa mukavaa makua ja väriä.
Maissijauhoilla voi myös suurustaa kastikkeita. Esimerkiksi currykastikkeen suurustan aina maissijauhoilla, jotta siitä tulee kauniin keltainen.
Eniten käytän maissijauhoja broilerpihvien ja lihapihvien leivittämiseen. Esimerkiksi broilerista saa ihanaa ruokaa, kun leivittää lihan "kiinalaisittain". Sekoita desi maissijauhoja ja desi vehnäjauhoja + 1 teelusikallinen leivinjauhetta, 1 teelusikallinen suolaa, hivenen pippuria. Uita luuttomat broilerinpalat ensin kananmunassa ja sitten tässä jauhoseoksessa ja paista öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä kauniin kullan ruskeiksi. Sen jälkeen koko suku jo ihmetteleekin, miten ole tällaisen herkun valmistanut.